Főoldal Hírek Ajánló Mindent a vaníliáról – Chef workshop

Mindent a vaníliáról – Chef workshop

6 perc átlagos olvasási idő
0
410
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szeptember 4-én tartotta meg a nyári szünet utáni első taggyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete.


A szeptemberi taggyűlés a már jól megszokott forgatókönyv szerint zajlott. A taggyűlés a McCain, a Bonduelle termékek kóstolójával kezdődött, majd a Manília tulajdonosa Marosán Zoltán beszélt a vaníliáról.


Nyíri Erik a McCain Professional Slices Bacon Onion nevű termékére hívta fel a figyelmet. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az új termék kiszámítható, főzést nem igénylő termék, melynek legnagyobb előnye, hogy hűtve tárolható, sőt, tálaláskor mindössze egy pirítást követően már mehet is a vendég elé, ezért roppant módon munkaerő barát termék.

Katt a képre >>>

A Manília részéről Marosán Zoltán elmondta, hogy az elmúlt néhány évben a vanília minden fajtáját megismerte, melyek legtöbbje versenyképes áron és azonnal elérhető a kínálatukban.
Beszélt továbbá a vanília származási helyeiről, a termelés módjáról, a szüretelésről, az aszalásról/szárításról. Elmondta, hogy a vanília nem csak desszertekben fedezhető fel, hiszen ma már az ételkészítés során is számtalanszor használják.

Katt a képre >>>

A Bonduelle Professional részéről Bartók Gabriella volt jelen, aki a Sous vide technológiának köszönhetően, felhasználáskor veszteség, csak 100% zöldség! Az egy doboz termék valóban tányérra is kerül, mivel a dobozban csak minimális víz található. Ennek köszönhetően ezek a termékek melegítés után levesbetéteknek, és köreteknek, valamint salátáknak is kiváló, ráadásul ez egész évben elérhető azonos minőségben elérhető, így kiszámítható, veszteség nélkül kalkulálható.

Katt a képre >>>

Innentől az Egyesületi ügyek következtek. Asztalos Istvántól elhangzott, hogy az elmúlt időszakban részt több főzőversenyen, ahol többek között
Arról is szó esett, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök egyesülete jótékonysági főzésen vett részt, ahol a Katolikus Karitászt segítették a főzéssel.
Végül a Magyarország étele programról esett szó. Ezzel kapcsolatban elmondták, hogy besorolást kapott a nemzeti értékek közé, ennek ellenére a rendezvényt új helyre költöztetik, mivel az eddigit kinőték. A szakácsversenyről és a tányérdesszert versenyről számos kérdés és felvetés elhangzott, ami a tagság értelmezése szerint jobbá tehetné azt.


A következő taggyűlés október 2-án kerül megrendezésre.


További képek ide kattintva elérhetők >>>

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…