Ajánló Mindent a vaníliáról – Chef workshop Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 3 hét ezelőtt 6 perc átlagos olvasási idő 0 48 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Szeptember 4-én tartotta meg a nyári szünet utáni első taggyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. A szeptemberi taggyűlés a már jól megszokott forgatókönyv szerint zajlott. A taggyűlés a McCain, a Bonduelle termékek kóstolójával kezdődött, majd a Manília tulajdonosa Marosán Zoltán beszélt a vaníliáról. Nyíri Erik a McCain Professional Slices Bacon Onion nevű termékére hívta fel a figyelmet. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az új termék kiszámítható, főzést nem igénylő termék, melynek legnagyobb előnye, hogy hűtve tárolható, sőt, tálaláskor mindössze egy pirítást követően már mehet is a vendég elé, ezért roppant módon munkaerő barát termék. Katt a képre >>> A Manília részéről Marosán Zoltán elmondta, hogy az elmúlt néhány évben a vanília minden fajtáját megismerte, melyek legtöbbje versenyképes áron és azonnal elérhető a kínálatukban.Beszélt továbbá a vanília származási helyeiről, a termelés módjáról, a szüretelésről, az aszalásról/szárításról. Elmondta, hogy a vanília nem csak desszertekben fedezhető fel, hiszen ma már az ételkészítés során is számtalanszor használják. Katt a képre >>> A Bonduelle Professional részéről Bartók Gabriella volt jelen, aki a Sous vide technológiának köszönhetően, felhasználáskor veszteség, csak 100% zöldség! Az egy doboz termék valóban tányérra is kerül, mivel a dobozban csak minimális víz található. Ennek köszönhetően ezek a termékek melegítés után levesbetéteknek, és köreteknek, valamint salátáknak is kiváló, ráadásul ez egész évben elérhető azonos minőségben elérhető, így kiszámítható, veszteség nélkül kalkulálható. Katt a képre >>> Innentől az Egyesületi ügyek következtek. Asztalos Istvántól elhangzott, hogy az elmúlt időszakban részt több főzőversenyen, ahol többek közöttArról is szó esett, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök egyesülete jótékonysági főzésen vett részt, ahol a Katolikus Karitászt segítették a főzéssel.Végül a Magyarország étele programról esett szó. Ezzel kapcsolatban elmondták, hogy besorolást kapott a nemzeti értékek közé, ennek ellenére a rendezvényt új helyre költöztetik, mivel az eddigit kinőték. A szakácsversenyről és a tányérdesszert versenyről számos kérdés és felvetés elhangzott, ami a tagság értelmezése szerint jobbá tehetné azt. A következő taggyűlés október 2-án kerül megrendezésre. További képek ide kattintva elérhetők >>> Nyolc érmet szereztek a magyarok az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon Több a vendég és kevesebb a bűncselekmény az Oktoberfesten Nádházi Norbert lett Magyarországi idei sommelier bajnoka Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe Feketeribizlis-tonkababos sütemény lett idén Budapest desszertje
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Új Elnökség a Magyar Cukrász Ipartestület élén 2023. február 20-án a Hunguest Hotel Bál Resort-ban tartotta szakmai kiállítással egybekötött tisztújító Közgyűlését …