Főoldal Hírek Átólzéig Trivago: belföldön Budapest, külföldön Róma volt a legnépszerűbb úti cél 2014-ben

Trivago: belföldön Budapest, külföldön Róma volt a legnépszerűbb úti cél 2014-ben

4 perc átlagos olvasási idő
0
991
 ehaccp_topbanner3.jpg

Trivago: belföldön Budapest, külföldön Róma volt a legnépszerűbb úti cél 2014-ben
 

    A szállásár-összehasonlító trivago.hu portál adatai szerint a belföldön szállást keresők között Budapest, a külföldön keresők körében pedig Róma volt a legnépszerűbb úti cél 2014-ben – derül ki a portál tavalyi utazási trendekről szóló összefoglalójából, amelyet szerdán juttatott el az MTI-nek.

 

   A magyar fürdővárosok 2014-ben is népszerűek voltak, ám a legtöbben, a belföldi szálláskeresők 16 százaléka a fővárost tűzte ki úti célul. Siófok szálláshelyei között az utazók 12 százaléka válogatott, a balatoni települések közül Balatonfüred volt még népszerű. 

 

    A külföldre vágyók közül pedig az olasz, a cseh, valamint az osztrák fővárosba szerettek volna legtöbben utazni.

    A Magyarországra látogatók körében is ugyanezek a városok voltak népszerűek: a külföldi szálláskeresők majdnem 90 százaléka a fővárosra volt kíváncsi. A portálra látogató külföldiek negyede osztrák volt 2014-ben, de Olaszországból, Németországból és Lengyelországból is sok érdeklődő akadt.

    A szálláshely keresésénél az ár volt az elsődleges szempont a magyar utazók 12 százalékánál, de a kategória ugyancsak sokaknak volt fontos. Az ár után ezt a keresési feltételt alkalmazták leggyakrabban a felhasználók, az összes látogatás 8 százalékánál. Tavaly a legtöbben, az utazók 31 százaléka négycsillagos szálláshelyet keresett, ám az ötcsillagos hotelek is népszerűek voltak, a keresők majdnem negyede ezekre kattintott.

 

MTI/Oldalas magazin

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…