Főoldal Hírek Átólzéig Trivago: belföldön Budapest, külföldön Róma volt a legnépszerűbb úti cél 2014-ben

Trivago: belföldön Budapest, külföldön Róma volt a legnépszerűbb úti cél 2014-ben

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,246
 ehaccp_topbanner3.jpg

Trivago: belföldön Budapest, külföldön Róma volt a legnépszerűbb úti cél 2014-ben
 

    A szállásár-összehasonlító trivago.hu portál adatai szerint a belföldön szállást keresők között Budapest, a külföldön keresők körében pedig Róma volt a legnépszerűbb úti cél 2014-ben – derül ki a portál tavalyi utazási trendekről szóló összefoglalójából, amelyet szerdán juttatott el az MTI-nek.

 

   A magyar fürdővárosok 2014-ben is népszerűek voltak, ám a legtöbben, a belföldi szálláskeresők 16 százaléka a fővárost tűzte ki úti célul. Siófok szálláshelyei között az utazók 12 százaléka válogatott, a balatoni települések közül Balatonfüred volt még népszerű. 

 

    A külföldre vágyók közül pedig az olasz, a cseh, valamint az osztrák fővárosba szerettek volna legtöbben utazni.

    A Magyarországra látogatók körében is ugyanezek a városok voltak népszerűek: a külföldi szálláskeresők majdnem 90 százaléka a fővárosra volt kíváncsi. A portálra látogató külföldiek negyede osztrák volt 2014-ben, de Olaszországból, Németországból és Lengyelországból is sok érdeklődő akadt.

    A szálláshely keresésénél az ár volt az elsődleges szempont a magyar utazók 12 százalékánál, de a kategória ugyancsak sokaknak volt fontos. Az ár után ezt a keresési feltételt alkalmazták leggyakrabban a felhasználók, az összes látogatás 8 százalékánál. Tavaly a legtöbben, az utazók 31 százaléka négycsillagos szálláshelyet keresett, ám az ötcsillagos hotelek is népszerűek voltak, a keresők majdnem negyede ezekre kattintott.

 

MTI/Oldalas magazin

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turis…