Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett, lilahagymás sertésborda, rozmaringon sült burgonyasalátával

Grillezett, lilahagymás sertésborda, rozmaringon sült burgonyasalátával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,696
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett, lilahagymás sertésborda, rozmaringon sült burgonyasalátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 25 dkg lilahagyma
  • 70 dkg burgonya
  • 1 marék koriander
  • 1 dl fehérbor
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál méz
  • 20 dkg trappista sajt
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 3 szál rozmaring
  • 2 dkg só.

 

A sárgarépa chatneyhoz:

 

  • 1/2 kg sárgarépa
  • 1,5 dkg cayenne bors
  • 3 dkg frissen lereszelt gyömbér
  • tengeri só
  • 36 dkg barnacukor
  • 3/4 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 dl ecet eszencia
  • 1 bögre víz

 

A karajt szeleteljük, majd klopfoljuk, és sózzuk. Ez után mindkét oldalát elősütjük és tepsire helyezzük. Közben elkészítjük a ragut, melyhez a lilahagymát cikkekre vágjuk, és kevés zsiradékon kezdjük pirítani. Hozzáadjuk az apróra vágott koriandert, petrezselymet, mézet, fehérbort, sót, borsot és összeforraljuk. Ha ez megvan, akkor a karajszeletekre halmozzuk és a reszelt sajttal beborítva, 180 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a héjában főtt burgonyából készül. Mégpedig azt forró serpenyőben, kevés zsiradékon sóval pirítjuk, majd mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a rozmaringot, mellyel készre pirítjuk.

A lereszelt sárgarépát és a felaprított gyömbért szelíd lángon puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az ecetet, a barnacukrot, a sót, az őrölt kardamomot, és összeforraljuk. Az után hagyjuk kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek.

Így egy különleges, laktató ételt készítettünk, mely jól mutat, könnyen elkészíthető és finom. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…