Átólzéig Receptek Grillezett, lilahagymás sertésborda, rozmaringon sült burgonyasalátával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-12-29 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,353 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Grillezett, lilahagymás sertésborda, rozmaringon sült burgonyasalátával Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg sertéskaraj 25 dkg lilahagyma 70 dkg burgonya 1 marék koriander 1 dl fehérbor 1 köteg petrezselyemzöld 3 evőkanál méz 20 dkg trappista sajt 0,01 kg feketebors (őrölt), 3 szál rozmaring 2 dkg só. A sárgarépa chatneyhoz: 1/2 kg sárgarépa 1,5 dkg cayenne bors 3 dkg frissen lereszelt gyömbér tengeri só 36 dkg barnacukor 3/4 teáskanál őrölt kardamom 1 dl ecet eszencia 1 bögre víz A karajt szeleteljük, majd klopfoljuk, és sózzuk. Ez után mindkét oldalát elősütjük és tepsire helyezzük. Közben elkészítjük a ragut, melyhez a lilahagymát cikkekre vágjuk, és kevés zsiradékon kezdjük pirítani. Hozzáadjuk az apróra vágott koriandert, petrezselymet, mézet, fehérbort, sót, borsot és összeforraljuk. Ha ez megvan, akkor a karajszeletekre halmozzuk és a reszelt sajttal beborítva, 180 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a héjában főtt burgonyából készül. Mégpedig azt forró serpenyőben, kevés zsiradékon sóval pirítjuk, majd mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a rozmaringot, mellyel készre pirítjuk. A lereszelt sárgarépát és a felaprított gyömbért szelíd lángon puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az ecetet, a barnacukrot, a sót, az őrölt kardamomot, és összeforraljuk. Az után hagyjuk kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek. Így egy különleges, laktató ételt készítettünk, mely jól mutat, könnyen elkészíthető és finom. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
A XXI. Szegedi Borfesztiválról A XXI. Szegedi Borfesztiválról 11 nap, 120 borász, 200 kézműves, 250 program. A …
Megjelent az Oldalas magazin 2016. szeptemberi száma! Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonnal elérhető …