Főoldal Hírek Kultúra Ünnepi online programokkal várja az érdeklődőket a Várkert Bazár

Ünnepi online programokkal várja az érdeklődőket a Várkert Bazár

5 perc átlagos olvasási idő
0
603
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ünnepi online programokkal várja az érdeklődőket a Várkert Bazár, a kulturális intézmény idén online előadásokkal búcsúztatja az óévet és köszönti az újévet – olvasható a Várkert Bazár MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a két ünnep között, december 29-én a Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója című előadást követheti élőben a közönség Hámori Gabriella előadásában. A FILC. (Fischer Iván Lakásszínháza) saját produkcióját először 2015 decemberében láthatta a közönség, Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A darab azóta több mint 100 teltházas előadás élt meg, s bemutatták több fesztiválon és játszóhelyen. Az előadást élőben közvetítik a De la Motte-Beer-palotából.

Az összegzés emlékeztet, hogy 2021-ben ENEMZÉ címmel indul a Várkert Bazár legújabb sorozata. A Nagy Magyar Zenék címet viselő programsorozat január 2-án kezdi meg első évadát. Minden alkalommal más a szervező gondolat, de közös elemként jelenik meg, hogy az Óbudai Danubia Zenekar zenészeivel egy ismert színművész és egy népszerű vendégzenész áll színpadra.

A Várkert Szimfónia első előadása zenei és irodalmi asszociációs kísérletekkel, hagyományokkal várja az érdeklődőket. Az új sorozat a szimfonikus, klasszikus zene és az irodalom kapcsolatára épül, párhuzamokkal, slágerekkel, merészen formabontó eszközökkel és rendezői megoldásokkal. A rövid szövegek, jelenetek, zenék közt megjelenik a korabeli és mai kortárs kritika, kommentár, publicisztika; modern módon, elrejtve, finoman beleszőve az előadás szövetébe.

A virtuális újévi előadáson többek között Johann Strauss Éljen a magyar; Bartók Béla Magyar Képek; Dvorák Szerenád című komolyzenei művek és olyan kortárs produkciók csendülnek fel, mint az LGT – Ott Rezső szerzőpáros által jegyzett Miénk itt a tér, Zenevonat, vagy a Quimby Autó egy szerpentinen című dalok. A sorozat házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, az eseményen vezényel Dénes-Borovsky Marcell, közreműködik Máté Gábor színművész és Beck Zoltán zenész – áll az összegzésben.

OPH/Archívum
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…