Átólzéig Magyaros burgonyafőzelék, marhapörkölttel Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-02-12 3 perc átlagos olvasási idő 0 3,106 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Magyaros burgonyafőzelék, marhapörkölttel Hozzávalók (4 személyre): Pörkölthöz: 0,5 kg marhacomb vagy -lapocka 2 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 db paradicsom 1 db paprika 1 db hegyes erős paprika 1 kávéskanál őrölt kömény só 2-3 teáskanál pirospaprika étolaj vagy zsír Főzelékhez: 2 dl tejföl 60 dkg burgonya 0,5 dl olaj 3 db babérlevél 5 dkg liszt 1 teáskanál pirospaprika 1 fej vöröshagyma ízlés szerint őrölt bors, só A húst, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk, a hagymákat apróra. A zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vízzel készre pároljuk. Közben többször zsírjára pirítjuk. Közben a burgonyát megtisztítjuk, és kockára vágjuk, feltesszük főni, sózzuk. Teszünk bele babérlevelet is. Olajban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk. A tűzről lehúzva, simára keverjük a pirospaprikával és egy kis vízzel, beletesszük a tejfölt, hozzáadjuk a burgonyához és kiforraljuk. Mélytányérban tálaljuk a főzeléket, és a tetejére tesszük a pörköltet. Így egy igazán laktató ételt kapunk, mely a pörkölttel fogyasztva ízletes fogás lehet. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Michelin-csillagos francia séf: biztonságosabb étteremben, mint otthon étkezni Biztonságosabb étteremben, mint otthon étkezni Alain Ducasse francia sztárséf, több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa szerint, …
Fűszervajjal töltött csirkemell, pikáns kevert salátával Fűszervajjal töltött csirkemell, pikáns kevert salátával Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg csirkemell …