Főoldal Hírek Átólzéig A Feszt! Egerrel idén is a hevesi város nyitja a fesztiválszezont

A Feszt! Egerrel idén is a hevesi város nyitja a fesztiválszezont

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,391
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Feszt! Egerrel idén is a hevesi város nyitja a fesztiválszezont
 

   Idén is a Feszt! Eger nyitja meg a fesztiválszezont – jelentette be Nyitrai Zsolt, Eger országgyűlési képviselője csütörtökön, a május 28-30. közötti, a Music Hungary Zeneipari Konferenciát és az ÉTER zenei tehetségkutatót is magában foglaló rendezvény szervezőivel közösen tartott sajtótájékoztatón Egerben.

  

  Felidézte, már tavaly is a Feszt! Egerrel indult a fesztiválszezon, bár az akkor első ízben megszervezett rendezvény még csak “szárnypróbálgatás” volt. A politikus hozzátette: az idei Feszt! Eger nemcsak a fiatalok, hanem a többi korosztály igényeit is ki fogja elégíteni a szervezők ígéretei szerint.

    Tóth Tibor, a Feszt! Eger főszervezője arról beszélt, hogy “sikerült olyan fesztivált csinálnunk, amelyre nemcsak a résztvevők és a szervezők, hanem az egriek is büszkék lehetnek”. Elmondta: a fellépők között biztosan ott lesz a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag zenekar, az Irie Maffia és Péterfy Bori is, a teljes névsor azonban csak később lesz végleges. A jegyeket várhatóan március elejétől kezdik el értékesíteni.

    A Sziget szervezőirodát vezető Gerendai Károly arról beszélt, hogy az idén is a Feszt! Eger keretében megrendezendő Music Hungary konferencia a magyarországi zenész szakma, a zeneipar legfontosabb eseményévé nőtte ki magát, amelyen mindenki részt vesz, aki számít.

    Az idei szakmai fórum első napján a magyar zeneiparról 2014-ben készült átfogó kutatás eredményeiről, a második napon pedig a Cseh Tamás-programról lesz szó.  

    Az MTI kérdésére a szervezők elmondták, hogy a tavaly mintegy 31 millió forintos keretből gazdálkodó fesztivál költségvetése idén várhatóan 30-35 millió forint lesz, amihez a város 15 millió forintot ad. A konferencia szervezése további 6 millió forintba kerül.

    Az elmúlt évben 6-7 ezer látogató látogatott ki a koncertekre, idén a három nap alatt 10 ezer látogatóra számítanak a szervezők.

    Miként tavaly, idén is a Bolyki-pincészet ad otthont a Feszt! Egernek. Az esti koncerteken és a napközbeni ÉTER tehetségkutatón három színpadon összesen csaknem ötven fellépőt hallhatnak az érdeklődők.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…