Főoldal Hírek Átólzéig Élőben közvetítik a Pesti Vigadóban a londoni operaház előadásait

Élőben közvetítik a Pesti Vigadóban a londoni operaház előadásait

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,174
 ehaccp_topbanner3.jpg

Élőben közvetítik a Pesti Vigadóban a londoni operaház előadásait

(MTI) – A londoni Királyi Operaház idei évadának számos opera- és balettelőadása lesz élőben látható a Pesti Vigadóban november és július között olyan sztárokkal, mint Jonas Kaufmann, Anna Netrebko, Natalia Oszipova és a magyar Molnár Levente.

 

    A sorozat első, november 26-i vetítésén Donizetti romantikus vígoperája, a Szerelmi bájital tekinthető meg a Royal Opera House produkciójában, amelyben Belcore őrmester szerepét a magyar bariton, Molnár Levente alakítja – derül ki a szervezők beharangozójából.
    December 16-án az Alice Csodaországban című balettelőadás, majd január 29-én Umberto Giordano operája, az André Chénier kerül műsorra, utóbbi címszerepében Jonas Kaufmann német sztártenorral.
    Február 24-én Richard Wagner egy korai mesterműve, A bolygó hollandi előadását közvetítik a Covent Gardenből, március 17-én pedig a klasszikus balett remekműve, a Hattyúk tava kerül műsorra Natalia Oszipova és Matthew Golding szólótáncosok fellépésével.
    A Mahagonny városának tündöklése és bukása című opera, Bertolt Brecht és Kurt Weill közös munkájának egyik csúcspontja április 1-jén lesz látható a Vigadóban. Az először 1930-ban Lipcsében bemutatott darab most szerepel először a Royal Opera színpadán.
    Május 5-én újra az orosz balerina, Natalia Oszipova áll majd a színpadon, ezúttal a neves brit táncos és koreográfus, Frederick Ashton utolsó egész estés balettja, A rosszul őrzött lány címszerepében.
    A nyár beköszöntével, június 10-én Puccini örökzöldjét, a Bohéméletet élvezhetik a Vigadó nézői nem kisebb sztár, mint Anna Netrebko (Mimí) hangjával. Minden idők egyik legnépszerűbb operáját a Royal Opera legelismertebb, John Copley-féle rendezésében most utoljára állítják színpadra.
    A közvetítés-sorozat utolsó alkalmán, július 5-én Rossini operája, a Tell Vilmos lesz látható Damiano Michieletto látványos, elgondolkodtató színrevitelében. Az ifjú olasz rendező ezzel debütál a Royal Opera House színpadán.
    A londoni operaház a 2010/11-es évadban indította el élő közvetítéssorozatát, először csak Nagy-Britanniában. A 2014/15-ös évad egyes előadásait már a világ 40 országában, több mint 1500 bemutatóhelyen közvetítik. Az előadások előtt és a szünetekben művészinterjúkat, kulisszák mögötti felvételeket is láthatnak a nézők.
    A budapesti vetítések egységesen 20.15-kor kezdődnek, a jegyek bérletes konstrukcióban is megvásárolhatók.

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…