Főoldal Hírek Átólzéig Magyarország étele 2024. – Szamos Tányérdesszert verseny végeredmény

Magyarország étele 2024. – Szamos Tányérdesszert verseny végeredmény

5 perc átlagos olvasási idő
0
59
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Debreceni Egyetem Szolnok Campusában tartották meg a III. Magyar gasztronómia napja rendezvény keretében szervezett Magyarország étele 2024 Szamos Tányérdesszert elnevezésű verseny döntőjét és díjátadó ünnepségét.

A Szakma Ifjú Mestere versenyén 10 négyfős csapat szakács, cukrász, pincér és szakoktató mérettetett meg. A Magyarország Díszasztala pincérversenyen 5 csapat jutott a döntőbe. A Szamos Tányérdesszert Versenyen 8 cukrászcsapat versengett. A Magyarország étele 2024 címért pedig 14 kétfős csapat és 23 versenyző küzdött meg – írta a versenyről az MTI.

A megmérettetés jelmondata “Csak tiszta forrásból!”, mert az ételek elkészítéséhez csupán kiváló minőségű, friss és tiszta alapanyagokat lehet használni.

Asztalos István, a főszervező Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke azt mondta, a megmérettetés elindításakor az volt a céljuk, hogy a beszűkült és állandósult éttermi desszert kínálatot szeretnék fejleszteni ezért a szakács mestervizsga ötödik elemének számító tányérdesszert kategóriában hirdettek verseny, mert bíznak a kollégáig felkészültségében, vállalkozó kedvében és tenni akarásában.

A MAGYAR KONYHÁT -AKÁR DESSZERTEK TERÜLETÉN IS- MEG LEHET ÚJÍTANI, ANNAK VAN JÖVŐJE

– hangoztatta, egyben bátorított, hogy “merjünk büszkék lenni” a magyar konyhára. Úgy vélekedett, hogy hazai alapanyagokból hazai gasztrokultúrát kell építeni.

A legfeljebb négy elemből álló innovatív, de populáris ételek esetében elvárták, hogy azok a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthetőek legyenek, és értékesítési szempontból is megfeleljenek a magyar igényeknek. Fontos volt a hagyomány, a regionális magyarországi alapanyagok megjelenése.

Felkerestük a Castellum Hotel Hollókőt, hogy érdeklődjünk, milyen összetevőkből alkotta meg séfjük, Kubinyi Dániel a győztes fogást.

A Séf által kreált fantasztikus fogás a “Mikrokozmosz” nevet viseli. Ez a mű egy mákos choux, lágy pisztáciakrém, mák panna cotta, selyemkóróméz mousse, marinált ananász, tokaji aszú zselé, tej morzsa

– írták érdeklődésünkre. Azt is megtudtuk, hogy hamarosan felkerül az étterem étlapjára is ez a fogás mindenki számára elérhető áron.

Még több kép ide kattintva elérhető>>>

A Magyarország étele 2024. program a Bethlen Gábor alap és a Magyar Kormány támogatásával valósult meg! BGA/206/2024

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…