Átólzéig Magyarország étele 2024. – Szamos Tányérdesszert verseny végeredmény Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2024-04-30 5 perc átlagos olvasási idő 0 306 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Debreceni Egyetem Szolnok Campusában tartották meg a III. Magyar gasztronómia napja rendezvény keretében szervezett Magyarország étele 2024 Szamos Tányérdesszert elnevezésű verseny döntőjét és díjátadó ünnepségét.A Szakma Ifjú Mestere versenyén 10 négyfős csapat szakács, cukrász, pincér és szakoktató mérettetett meg. A Magyarország Díszasztala pincérversenyen 5 csapat jutott a döntőbe. A Szamos Tányérdesszert Versenyen 8 cukrászcsapat versengett. A Magyarország étele 2024 címért pedig 14 kétfős csapat és 23 versenyző küzdött meg – írta a versenyről az MTI.A megmérettetés jelmondata “Csak tiszta forrásból!”, mert az ételek elkészítéséhez csupán kiváló minőségű, friss és tiszta alapanyagokat lehet használni.Asztalos István, a főszervező Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke azt mondta, a megmérettetés elindításakor az volt a céljuk, hogy a beszűkült és állandósult éttermi desszert kínálatot szeretnék fejleszteni ezért a szakács mestervizsga ötödik elemének számító tányérdesszert kategóriában hirdettek verseny, mert bíznak a kollégáig felkészültségében, vállalkozó kedvében és tenni akarásában.A MAGYAR KONYHÁT -AKÁR DESSZERTEK TERÜLETÉN IS- MEG LEHET ÚJÍTANI, ANNAK VAN JÖVŐJE– hangoztatta, egyben bátorított, hogy “merjünk büszkék lenni” a magyar konyhára. Úgy vélekedett, hogy hazai alapanyagokból hazai gasztrokultúrát kell építeni.A legfeljebb négy elemből álló innovatív, de populáris ételek esetében elvárták, hogy azok a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthetőek legyenek, és értékesítési szempontból is megfeleljenek a magyar igényeknek. Fontos volt a hagyomány, a regionális magyarországi alapanyagok megjelenése.Felkerestük a Castellum Hotel Hollókőt, hogy érdeklődjünk, milyen összetevőkből alkotta meg séfjük, Kubinyi Dániel a győztes fogást.A Séf által kreált fantasztikus fogás a “Mikrokozmosz” nevet viseli. Ez a mű egy mákos choux, lágy pisztáciakrém, mák panna cotta, selyemkóróméz mousse, marinált ananász, tokaji aszú zselé, tej morzsa– írták érdeklődésünkre. Azt is megtudtuk, hogy hamarosan felkerül az étterem étlapjára is ez a fogás mindenki számára elérhető áron.Még több kép ide kattintva elérhető>>>A Magyarország étele 2024. program a Bethlen Gábor alap és a Magyar Kormány támogatásával valósult meg! BGA/206/2024The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025 Magyar bajnoka lett az ifjúsági szakács világbajnokságnak Mennyei újdonság: Megnyílik a Kürtős Fondülde a 11. Kürtőskalács Fesztiválon Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság Ilyen még nem volt: szürkemarha érkezik a bor városába, Villányba
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
#NESZMÉLY – Első közösségi borukról Kamocsay Ákos mesél Március 10-én mutatkozott be borvidékük első közösségi bora, a #Neszmély. A válogatás célja, hogy …
Ropogós csülök, hagymás, pirított burgonyával Ropogós csülök, hagymás, pirított burgonyával Hozzávalók (4 személyre): 2 kicsi vagy egy …