Főoldal Hírek Csőposta Magyar borokat díjaztak Amerika legnagyobb borversenyén

Magyar borokat díjaztak Amerika legnagyobb borversenyén

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,432
 ehaccp_topbanner3.jpg

Magyar borokat díjaztak Amerika legnagyobb borversenyén

 

Újabb nemzetközi sikerekkel öregbítette a magyar borok hírnevét a Matias Borászat. A Magyar Termék Nagydíjas Matias számára igazi díjesővel zárult az Egyesült Államok legnagyobb borversenye, a Finger Lakes International Wine Competition.


Képünk illusztráció! 

A Finger Lakes nemzetközi versenyre 26 ország 916 pincészete nevezett összesen 3824 borral. Nem volt könnyű dolga a zsűrit alkotó 73 világhírű ítésznek, akik 20 különböző országból érkeztek, hogy kiválasszák 2016 legkiválóbb borait. Összesen 8 magyar borászatot díjaztak, közülük a hazai mezőnyből egyedülálló módon a Matias Borászat Hárslevelű jégborát nagy aranyéremmel (Double Gold Medal). Ezzel együtt a Matias összesen hat bora kapott elismerést, így ezüstérmet kapott a pincészet Rajnai Rizlingje és Villányi Cabernet Franc-ja, továbbá bronzminősítést érdemelt a Matias villányi Pinot Noir és Merlot bora is.

A Matias jégbora nem először kerül a borvilág reflektorfényébe, 2011-es évjárata a borászat több termékével együtt tavaly megkapta a rangos Magyar Termék Nagydíjat, valamint a Vinagora Nemzetközi Borverseny aranyérmét, a 2013. évi Nemzeti Borkiválósági Program oklevelét, és a 2013-mas Bécsi nemzetközi borverseny ezüstérmét is elnyerte.

A 2007-ben alapított, magyar tulajdonú Matias Borászat sikerének titka, hogy a kis „terroire” pincészetek szemléletmódjával gazdálkodik, miközben 110 hektáros szőlészetével a hazai borpiac meghatározó szereplőjének számít. A reduktív fehérborokat, hordós fehér és vörösborokat, valamint pezsgőt készítő borászat kizárólag saját termésű, nagy gonddal válogatott szőlőszemekből, hagyományos és természetközeli technológiával állítja elő díjnyertes borait.

 

Matias Borászat

A 2007-ben alapított, 100 százalékban magyar tulajdonú Matias Borászat 5 borvidéken, több mint 110 hektáron gazdálkodik. A kizárólag saját termést felhasználó borászat pincészete a Pécs melletti Ócsárdon található mintegy 6600 négyzetméteren. A társaság saját feldolgozó és palackozó üzemmel rendelkezik, melynek éves kapacitása jelenleg 750.000 palack/év. A borászat több országba szállítja termékeit, főbb piacai Hollandia, Németország, Lengyelország és Kína.

www.matias.hu | www.facebook.com/matias.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…