Főoldal Hírek Átólzéig Hideg paprikakrémleves, naranccsal

Hideg paprikakrémleves, naranccsal

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,323
 ehaccp_topbanner3.jpg

Hideg paprikakrémleves, naranccsal

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 1 vöröshagyma aprítva,
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva,
  • 3 piros húsú paprika kimagozva, apróra vágva,
  • 3 sárga húsú paprika kimagozva, apróra vágva,
  • 2 kiskanál őrölt koriander,
  • 1,2 l zöldségalaplé,
  • 2 narancs leve,
  • só és őrölt fekete bors,

 

Az olajat egy lábasban felhevítjük, az apróra vágott hagymát és fokhagymát rádobjuk, üvegesre pároljuk. A paprikákat beledobjuk, és további 5 percig pirítjuk. Korianderrel fűszerezzük, majd alaplével felöntjük, felforraljuk, végül hozzáadjuk a narancs kifacsart levét.

A levest botmixerrel áttörjük és sóval, borssal fűszerezzük. Majd miután lehűlt, tányérokba merjük, és friss bazsalikommal meghintve tálaljuk.

Így egy pikáns, ugyanakkor különleges ételt készítettünk, amely mégis egy egyszerű elkészíthetőségű ételnek számít.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szalonna nélkül, túrós csuszából készít csokoládét a magyar desszertséf

Túrós csuszából készült csoki Nagykanizsán Lehet, hogy a túrós csuszás csokoládé lesz az ú…