Főoldal Hírek Utazás Madárbarát Hegyvidék program indult

Madárbarát Hegyvidék program indult

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,009
 ehaccp_topbanner3.jpg

Madárbarát Hegyvidék program indult
 

    Madárbarát Hegyvidék programot hirdetett a XII. kerületi önkormányzat és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).


Képünk illusztráció! 

    Az önkormányzat kedden arról tájékoztatta az MTI-t: felkérték a hegyvidéki iskolákat és óvodákat, hogy a téli szezonban a madarak etetésével, itatásával, a tél végén pedig odúk kihelyezésével kapcsolódjanak be a programba.

    A kezdeményezésben – amelyhez szinte minden iskola és óvoda csatlakozott – az intézmények úgynevezett madárbarát kert csomagot kaptak.

    A közlemény idézte Pokorni Zoltánt, a kerület polgármesterét, aki a program elindítását azzal magyarázta, hogy a hegyvidéki önkormányzat számára fontos a természet, a környezet védelme, télen a madarak táplálásával, a költési időszakban pedig mesterséges odúk kihelyezésével szeretnének segíteni.

    A Madárbarát Hegyvidék programhoz nemcsak intézmények, hanem a kerületben élők is csatlakozhatnak, az érdeklődők a madártani egyesülettől vásárolhatják meg a szükséges egységcsomagokat és megfelelő szakmai információkat is kaphatnak tőlük.

    Halmos Gergő, az MME ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy az önkormányzattal közösen fel akarják hívni a figyelmet a madárbarát tevékenységekre, az intézményeknek biztosított csomagok révén pedig az a céljuk, hogy a gyerekek megismerhessék a gyakorlati madárvédelem alapjait és saját környezetükben is gondoskodjanak a természeti értékek megóvásáról. 

    Az egyesület 2002-ben indította el Madárbarát kert programját, amely alkalmazkodik a különböző lakó- és munkahelyi környezethez – olvasható a közleményben.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…