Főoldal Hírek Csőposta Létezik-e menekülő útvonal a fizetős Facebook-ból?

Létezik-e menekülő útvonal a fizetős Facebook-ból?

7 perc átlagos olvasási idő
0
385
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Facebook/Meta több szempontból fizetőssé válásával többen keresnek menekülő útvonalat a platformról. Nem csoda, hogy a ’Góliát-platformok’ fizetőssé válásával a kisebb, de azonos szolgáltatást nyújtó versenytársaik taglétszáma egyre duzzad.

Az utóbbi napok eseményei egy új irányt adnak a Góliát közösségi médiák megítélése tekintetében.

Pár napja még úgy látszot, hogy az utóbbi évben részvényértékét nagymértékben elvesztő Meta jövője kérdőjeleket von maga után. Nem csoda hát, hogy bevezetik az ellenőrzött-profil szolgáltatást, mely addicionális szolgáltatást nyújt a hagyományos profilokhoz képest. Ez tánt azt jelentheti, hogy a hagyományos profiloknak nem lesz akkora elérése, mint a fizetősöknek?

A türelem és megértés kapuját az csukja be leginkább, hogy a Góliát szociális háló platformok forgalmáért is fizetni kell tavasztól. Mit lehet tenni, ha szorul a hurok?

Nem csoda hát, hogy az emberek közösségi-háló alternatívát keresnek. A hajó elhagyásához azonban olyan platform szükséges, mely magyar nyelvű, kedvezőbb árú és legalább olyan szolgáltatásokat kínál mit a Nagytestvér.

Milyen b-terv áll rendelkezésünkre? Magyarországon a HunDub története megmutatta, hogy nagy igény van egy Dávid-szerű alternatív közösségi oldalra. A HunDub utódjaként a magyarul beszélők számára a B Terv Net kínál megoldást a menekülésre. Az oldal fejlesztői meg is könnyítik a csatlakozást: a posztok nyitottak, mindenki látja őket, így az újonnan csatlakozók könnyen kapcsolódhatnak a közösség tagjaihoz. A portál exponenciálisan növekvő látogatottság-statisztikái mindenesetre jeveznek valamit: a Góliát-platformok már nem annyira izgalmasak számunkra mint amilyenek eddig voltak és még az is megeshet, hogy Dávid segítségével tavasszal új élet kezdődik.

B Terv Net (BTerv.net) közösségi hálót a Sustainable Private Societies’ Guardian s.r.o. (Korunní 2569/108, Vinohrady, 101 00 Praha 10, Csehország, Cégj.sz: IC17665345) hozta létre az OSSN transzparens-, nyiltan megtekinthető forráskódű közösségi háló felhasználásával, továbbfejlesztésével.

A céget két lelkes magyar állampolgár Kiss Zoltán és Fodor-Josephson Szilárd alapította kizárólag azzal a céllal, hogy a szociális háló operációját ellássa, elsődlegesen kezelve közösen megfogalmazott pozitív-, önellátáson alapuló paradigmaváltó közösségi víziójukat.

Kiss Zoltán a több mint 108 000 fős „Legyen B-terved az önellátás” Meta csoport alapítója és fenntartója ki a kommunikációért, valamint az önfennatró közösségekkel való kapcsolattartásért felel, míg Fodor Szilárd a működés és fejlesztés területét hordozza vállán.

Közönségszolgálat és felhasználó-támogatás: support [@] b-plan.club

Sajtóközlemény/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …