Ajánló Séfklub: Halak és tengeri termékek – Chef workshop Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2022-09-06 10 perc átlagos olvasási idő 0 558 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2022. szeptember 5.én rendezte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete soron következő taggyűlését. A szokásos havi taggyűlésen bemutatkozott a Rozmár, a gyűlést a Bonduelle, az Upfield és a McCain termékeiből álló kóstoló nyitotta.A taggyűlés halakból és tengeri termékekből készülő kostolóval kezdődött, mely ételek a Rozmár kínálatában elérhető termékeket vonultatott fel. Az ételekhez a Bonduelle, A McCain, és az Upfield Professional termékei voltak még felhasználva. Az ételek készítéséért Blendea Károly, Nyíri Erik, Danyi Gábor, Herczku Attila, Horváth István Rádzsa, valamint Friedrich Antal felelt.A folytatásban Asztalos István elnök köszöntötte a megjelent Séfeket. Majd bejelentésre került, hogy az V. Szakácsfelvonulást 2022. szeptember 21-én 14:30 órától rendezik meg. Ezért kérte a tagság segítségét a mozgósításban.Bővebb információ: https://fb.me/e/6iWHTcvBsEzen felül szó volt a Magyarország étele 2023. szakácsversenyről, melyet a Séfklub 2023. márciusára tervez. Az elnök megköszönte a tagság évek óta tartó kitartó munkáját, valamint átadta a márciusi döntő segítőinek az eddig elmaradt okleveleket, melyek mellé az Alföld Porcelán által gyártott egyedi mintázattal ellátott kerámiabögre is járt.Elmondta, hogy a folytatásban a teljesség igénye nélkül az ÉTREND Magyar Konyhafönökök Egyesületének partnerei a:BonduelleMcCainFiwi-Hűt KftCorall Hungary KftUpfield ProfessionalNaszálytej Zrt Tarka termékcsaládNi-Ka CafeDuniLa verde gyümölcslevek,Csom2001 KftSzabadszállás,Kunszentmiklós város lesznek.Szó volt továbbá, a korábban megkötött együttműködésekről is, melynek eredményeként a 2023-as versenyhez már mind a Miskolc és térsége Turisztikai Egyesület, mind pedig a Dél Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület csatlakozott, melynek eredményéről később adnak tájékoztatást.Végül pedig kérdéseket is tehettek fel a jelenlévők.A szakmai párbeszédben egyetértés volt abban is, hogy szükség lenne egy teljes gasztronómiát lefedő összefogásra az iparág jövőjének érdekében, mert a munkaerőhiány kritikus szinteket ölt, ráadásul sok a bizonytalanság a rezsi- és alapanyagárak növekedése okán is. Hiszen nem tudni hány egység fogja ezt az előttünk álló időszakot túlélni, amennyiben nem érkezik megfelelő kormányzati támogatás.A taggyűlés innentől a szokásos forgatókönyv szerint a prezentációkkal folytatódott.Molnár Dánieltől a Rozmár nagykereskedés képviselőjétől megtudtuk, hogy a kostolóban szereplő termékek, nevezetesen a:Gorbuscha vadlazacfilé porció 140/160gTengeri vörös sügérfilé, bőrösVörös tonhal porció, sushi minőség 140/150gTintahalcsík fokhagymás, petrezselymes panírban (kényelmi termék)Tepsis halfilé olaszos szósszal/brokkolis szósszal – kényelmi termék (200g/adag)Tenger gyümölcse mixnatúr tintahal gyűrűmiként illeszthető a mindennapok kínálatába, melyek használatával és egyszerű elkészíthetőségével akár a munkaerőprobléma is részben orvosolható.Bővebben: www.rozmar.huNyíri Erik bemutatta a McCain Foodservice Magyarország jól adagolható, hatékonyságot növelő, gazdaságos termékeit. Elmondta, hogy „ezek a termékek kiszámíthatóak, jó ár/érték arányúak, megfelelő minőséget képviselnek, és melyeket úgy fejlesztettek, hogy minimális munkaerőbefektetéssel is alkalmazhassák őket. Ráadásul jó alapokat biztosítanak az egyedi ételek kialakításához.”Bővebben: www.mccain-foodservice.huBemutatkozott még a Bonduelle Food Service. “MILLE FEUILLE” adagolt egész parajleveleket és más zöldségmixeket mutattak be a jelenlévőknek.Megtudtuk, hogy a termékek használata számos előnnyel jár. Az első, hogy használat során nem engednek vizet, és a Minute technológiával készített zöldségek közelebb állnak a friss zöldséghez, mint a hagyományosan fagyasztottak. Harmadik, hogy jóval több C vitamin marad meg a Minute zöldségekben összehasonlítva a hagyományossal.Bővebben: www.bonduelle-foodservice.huBlendea Károly az Upfield Professional képviseletében a Flora és Rama termékeket mutatta be a jelenlévőknek és készített belőle kóstolót. Megtudtuk, hogy a Flora Plant Cream 31% és 15%-os zsírtartalmú vegán növényi habalap főzéshez és habveréshez is remek – forradalmi megoldást jelent a professzionális konyhák számára, hiszen minden allergéntől mentes, így a vele készült fogásokat gond nélkül kínálhatják ételallergiás vendégeidnek.Bővebben: www.upfieldprofessional.comMég több fotó >>>A következő taggyűlésre október első hétfőjén kerül sor.2024-ben is indul a #vadateszem kampány Láthatatlan ellenség ellen: fájdalommentes biofilmterápia forradalmasítja a fogápolást The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025 Magyar bajnoka lett az ifjúsági szakács világbajnokságnak Mennyei újdonság: Megnyílik a Kürtős Fondülde a 11. Kürtőskalács Fesztiválon
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Flora Professional – Chef Workshop Október 5-én került megrendezésre az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének 2020-as évben hatodik workshopja, melyen …
ÁllatSTOP-ot kérnek karácsonyra az állatvédők Az ajándékba megvásárolt élő állatok az ünnepek után sok esetben unott teherként az utcára …