Főoldal Hírek Ajánló Séfklub: Halak és tengeri termékek – Chef workshop

Séfklub: Halak és tengeri termékek – Chef workshop

11 perc átlagos olvasási idő
0
516
 ehaccp_topbanner3.jpg

2022. szeptember 5.én rendezte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete soron következő taggyűlését. A szokásos havi taggyűlésen bemutatkozott a Rozmár, a gyűlést a Bonduelle, az Upfield és a McCain termékeiből álló kóstoló nyitotta.

A taggyűlés halakból és tengeri termékekből készülő kostolóval kezdődött, mely ételek a Rozmár kínálatában elérhető termékeket vonultatott fel. Az ételekhez a Bonduelle, A McCain, és az Upfield Professional termékei voltak még felhasználva. Az ételek készítéséért Blendea Károly, Nyíri Erik, Danyi Gábor, Herczku Attila, Horváth István Rádzsa, valamint Friedrich Antal felelt.

A folytatásban Asztalos István elnök köszöntötte a megjelent Séfeket. Majd bejelentésre került, hogy az V. Szakácsfelvonulást 2022. szeptember 21-én 14:30 órától rendezik meg. Ezért kérte a tagság segítségét a mozgósításban.

Bővebb információ: https://fb.me/e/6iWHTcvBs

Ezen felül szó volt a Magyarország étele 2023. szakácsversenyről, melyet a Séfklub 2023. márciusára tervez. Az elnök megköszönte a tagság évek óta tartó kitartó munkáját, valamint átadta a márciusi döntő segítőinek az eddig elmaradt okleveleket, melyek mellé az Alföld Porcelán által gyártott egyedi mintázattal ellátott kerámiabögre is járt.

Elmondta, hogy a folytatásban a teljesség igénye nélkül az ÉTREND Magyar Konyhafönökök Egyesületének partnerei a:

  • Bonduelle
  • McCain
  • Fiwi-Hűt Kft
  • Corall Hungary Kft
  • Upfield Professional
  • Naszálytej Zrt Tarka termékcsalád
  • Ni-Ka Cafe
  • Duni
  • La verde gyümölcslevek,
  • Csom2001 Kft
  • Szabadszállás,
  • Kunszentmiklós város lesznek.

Szó volt továbbá, a korábban megkötött együttműködésekről is, melynek eredményeként a 2023-as versenyhez már mind a Miskolc és térsége Turisztikai Egyesület, mind pedig a Dél Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület csatlakozott, melynek eredményéről később adnak tájékoztatást.

Végül pedig kérdéseket is tehettek fel a jelenlévők.

A szakmai párbeszédben egyetértés volt abban is, hogy szükség lenne egy teljes gasztronómiát lefedő összefogásra az iparág jövőjének érdekében, mert a munkaerőhiány kritikus szinteket ölt, ráadásul sok a bizonytalanság a rezsi- és alapanyagárak növekedése okán is. Hiszen nem tudni hány egység fogja ezt az előttünk álló időszakot túlélni, amennyiben nem érkezik megfelelő kormányzati támogatás.

A taggyűlés innentől a szokásos forgatókönyv szerint a prezentációkkal folytatódott.

Molnár Dánieltől a Rozmár nagykereskedés képviselőjétől megtudtuk, hogy a kostolóban szereplő termékek, nevezetesen a:

  • Gorbuscha vadlazacfilé porció 140/160g
  • Tengeri vörös sügérfilé, bőrös
  • Vörös tonhal porció, sushi minőség 140/150g
  • Tintahalcsík fokhagymás, petrezselymes panírban (kényelmi termék)
  • Tepsis halfilé olaszos szósszal/brokkolis szósszal – kényelmi termék (200g/adag)
  • Tenger gyümölcse mix
  • natúr tintahal gyűrű

miként illeszthető a mindennapok kínálatába, melyek használatával és egyszerű elkészíthetőségével akár a munkaerőprobléma is részben orvosolható.

Bővebben: www.rozmar.hu

Nyíri Erik bemutatta a McCain Foodservice Magyarország jól adagolható, hatékonyságot növelő, gazdaságos termékeit. Elmondta, hogy „ezek a termékek kiszámíthatóak, jó ár/érték arányúak, megfelelő minőséget képviselnek, és melyeket úgy fejlesztettek, hogy minimális munkaerőbefektetéssel is alkalmazhassák őket. Ráadásul jó alapokat biztosítanak az egyedi ételek kialakításához.”

Bővebben: www.mccain-foodservice.hu

Bemutatkozott még a Bonduelle Food Service. “MILLE FEUILLE” adagolt egész parajleveleket és más zöldségmixeket mutattak be a jelenlévőknek.

Megtudtuk, hogy a termékek használata számos előnnyel jár. Az első, hogy használat során nem engednek vizet, és a Minute technológiával készített zöldségek közelebb állnak a friss zöldséghez, mint a hagyományosan fagyasztottak. Harmadik, hogy jóval több C vitamin marad meg a Minute zöldségekben összehasonlítva a hagyományossal.

Bővebben: www.bonduelle-foodservice.hu

Blendea Károly az Upfield Professional képviseletében a Flora és Rama termékeket mutatta be a jelenlévőknek és készített belőle kóstolót. Megtudtuk, hogy a Flora Plant Cream 31% és 15%-os zsírtartalmú vegán növényi habalap főzéshez és habveréshez is remek – forradalmi megoldást jelent a professzionális konyhák számára, hiszen minden allergéntől mentes, így a vele készült fogásokat gond nélkül kínálhatják ételallergiás vendégeidnek.

Bővebben: www.upfieldprofessional.com

Még több fotó >>>

A következő taggyűlésre október első hétfőjén kerül sor.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy me…