Csőposta Legyen-e 5%-os Áfa a közétkeztetésben? Itt a javaslat. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2021-05-21 7 perc átlagos olvasási idő 1 1,299 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A közétkeztetés egy széles spektrumú terület, melynek különböző területei vannak, a teljesség igénye nélkül olyanok, mint a szociális-, a gyermek-, a kórházi-, az intézményi ág. Ebből tehát kiolvasható, hogy szinte nincs olyan magyar állampolgár, aki valamilyen szinten ne lenne érintett benne.Az is köztudott, hogy a közétkeztetésben a legtöbb esetben a norma kérdés okozza a problémát, ugyanis mire az ilyen-olyan költségek levonódnak belőle, és az mire a tányérra kerül olyannyira elolvad, hogy alig pár száz forint marad belőle.Ezért is örömkeltő, amit Dr. Rétvári Bence épp a napokban jelentett be a X. OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny sajtótájékoztatóján, mégpedig, hogy:„az elmúlt tíz évben a kormány célul tűzte ki, hogy minél többeknek, minél egészségesebben biztosítsa a közétkeztetés lehetőségét. A jövő évi költségvetés rekordösszegével együtt 2010 óta csaknem háromszorosára növelte a kormány a közétkeztetés forrásait. Bővítették a jogosulti kört, és mivel olyan szabályok léptek életbe, amelyek egészségesebb ételek elkészítését írják elő, emelték az ehhez szükséges forrásokat”Nagyon örülünk, hogy a 2022-es költségvetési törvény rekordmagas összeget, 87 milliárd forintos keretet tartalmaz a közétkeztetés finanszírozására. (Ez örömkeltő dolog, hiszen a szándék egyértelmű, mégis a végső siker érdekében jó lenne a tányérra kerülő minimum normát szabályozni, azaz meghatározni. Ugyanis garantált minőségemelkedést csak ez okozna.-a szerk)5 %-os ÁfaItt van egy újabb javaslat, ami pozitív elbírálással végre a közétkeztetési szektor részéről egy régóta áhított problémát oldana fel, és igazságosabb versenyt teremtene.Valljuk be a kérés jogos, hiszen a helyzet tarthatatlanságáról kiváló képet fest a tény, hogy míg a „puccos” éttermekben 5%-os Áfával ehetnek az oda betérők, addig a párszáz forintból elkészített finomfőzelékes menüért 27%-os áfát fizet a vendég. Utóbbi azért is érdekes kérdés, mert a szociális-, a kórházi-, és a gyermekétkeztetés ennél jóval átgondoltabb hozzáállást kívánna.A napokban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara újra javaslatot tett a közétkeztetés 5%-os Áfája témában a Pénzügyminisztériumnak, a megküldött levelüket mi is megkaptuk.Ebben kiválóan leírták a felvázolt problémát, és kérték a Pénzügyminisztériumot, hogy mérlegelje a helyzetet.Az MKIK javaslata a Pézügyminisztérium felé. A levelet Dunai Péter (Főtitkár) és Horváth Vilmos (Turizmusért felelős alelnök) jegyzi.A magunk és sokak nevében elmondhatjuk, bízunk a kérés pozitív elbírálásában. A fejleményekről természetesen beszámolunk majd.Forrás: MKIK, PixabayMagyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk Figyelem, már februárban elkezdődik a nagy táborvadászat! Itt a nagy pizzakörkép: a Guns N’ Roses a boxokért és side-okért rajong Megjelent az Oldalas magazin 2025. februári száma! Új szemléletű tenyésztéstechnológia projekt valósult meg a MATE Kaposvári Campusán
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Először rendezik meg a halak napját Először rendezik meg a halak napját március 20-án a Magyar Országos Horgász …
Mivel fizessünk, ha külföldre utazunk? Készpénzzel vagy bankkártyával? Érdemes átgondolni, mert közel sem biztos, hogy minden helyzetben ugyanannyiba kerül …