Csőposta Legyen-e 5%-os Áfa a közétkeztetésben? Itt a javaslat. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2021-05-21 7 perc átlagos olvasási idő 1 1,353 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A közétkeztetés egy széles spektrumú terület, melynek különböző területei vannak, a teljesség igénye nélkül olyanok, mint a szociális-, a gyermek-, a kórházi-, az intézményi ág. Ebből tehát kiolvasható, hogy szinte nincs olyan magyar állampolgár, aki valamilyen szinten ne lenne érintett benne. Az is köztudott, hogy a közétkeztetésben a legtöbb esetben a norma kérdés okozza a problémát, ugyanis mire az ilyen-olyan költségek levonódnak belőle, és az mire a tányérra kerül olyannyira elolvad, hogy alig pár száz forint marad belőle. Ezért is örömkeltő, amit Dr. Rétvári Bence épp a napokban jelentett be a X. OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny sajtótájékoztatóján, mégpedig, hogy: „az elmúlt tíz évben a kormány célul tűzte ki, hogy minél többeknek, minél egészségesebben biztosítsa a közétkeztetés lehetőségét. A jövő évi költségvetés rekordösszegével együtt 2010 óta csaknem háromszorosára növelte a kormány a közétkeztetés forrásait. Bővítették a jogosulti kört, és mivel olyan szabályok léptek életbe, amelyek egészségesebb ételek elkészítését írják elő, emelték az ehhez szükséges forrásokat” Nagyon örülünk, hogy a 2022-es költségvetési törvény rekordmagas összeget, 87 milliárd forintos keretet tartalmaz a közétkeztetés finanszírozására. (Ez örömkeltő dolog, hiszen a szándék egyértelmű, mégis a végső siker érdekében jó lenne a tányérra kerülő minimum normát szabályozni, azaz meghatározni. Ugyanis garantált minőségemelkedést csak ez okozna.-a szerk) 5 %-os Áfa Itt van egy újabb javaslat, ami pozitív elbírálással végre a közétkeztetési szektor részéről egy régóta áhított problémát oldana fel, és igazságosabb versenyt teremtene. Valljuk be a kérés jogos, hiszen a helyzet tarthatatlanságáról kiváló képet fest a tény, hogy míg a „puccos” éttermekben 5%-os Áfával ehetnek az oda betérők, addig a párszáz forintból elkészített finomfőzelékes menüért 27%-os áfát fizet a vendég. Utóbbi azért is érdekes kérdés, mert a szociális-, a kórházi-, és a gyermekétkeztetés ennél jóval átgondoltabb hozzáállást kívánna. A napokban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara újra javaslatot tett a közétkeztetés 5%-os Áfája témában a Pénzügyminisztériumnak, a megküldött levelüket mi is megkaptuk. Ebben kiválóan leírták a felvázolt problémát, és kérték a Pénzügyminisztériumot, hogy mérlegelje a helyzetet. Az MKIK javaslata a Pézügyminisztérium felé. A levelet Dunai Péter (Főtitkár) és Horváth Vilmos (Turizmusért felelős alelnök) jegyzi. A magunk és sokak nevében elmondhatjuk, bízunk a kérés pozitív elbírálásában. A fejleményekről természetesen beszámolunk majd. Forrás: MKIK, Pixabay Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten A Séfklub összefogása: Egy szakma ereje, egy csapat szíve Magyarország életében alapvető jelentőségű a visegrádi együttműködés Hogyan használd a klímát a konyhában? Megjelent az Oldalas magazin 2025. júliusi száma!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Top 5 téli kirándulóhely Magyarországon Top 5 téli kirándulóhely Magyarországon Télen hagyjuk hátra a bringát, irány a sípálya, …
Múzeum utca plusz – Kulturális programsorozat indul a turizmus élénkítésére Pécsen Óriásbábokkal, fényfestéssel, nyári színházzal és koncertekkel is várja az érdeklődőket a Múzeum utca plusz; …