Főoldal Hírek Átólzéig Lecsós csirkeszárny, köményes burgonyával

Lecsós csirkeszárny, köményes burgonyával

3 perc átlagos olvasási idő
0
3,686
Oldalas magazin
 ehaccp_topbanner3.jpg

Lecsós csirkeszárny, köményes burgonyával

 

Oldalas magazin

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkeszárny
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 ek olaj (vagy zsír)
  • só0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 60 dkg burgonya
  • 2 dkg só.
  • 1 tk. fűszerkömény

 

A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd sózzuk be. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel kockákra, ahogyan a szalonnát is. A paprikát és a paradicsomot mossuk meg, majd a paradicsommal együtt vágjuk fel nagyobb darabokra.

Egy fedeles edényben olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd a visszamaradt zsiradékhoz adjuk az aprított hagyma felét és dinszteljük üvegesre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el. Tegyük vissza az edényt a tűzre, ha szükséges öntsünk hozzá kevés vizet és adjuk hozzá a paprikát is.

Pároljuk félig készre, és adjuk a megtisztított és sózott csirkeszárnyakat a félig kész lecsóhoz. Fedő alatt pároljuk készre az ételt. Szükség szerint még sózzuk meg.

A körethez a burgonyát megtisztítjuk, majd felkockázzuk, sós vízben, fűszerköménnyel ízesítve megfőzzük. Ha kész tálalhatunk.

Így egy ízletes ételt készítettünk. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

2024-ben is indul a #vadateszem kampány

Manapság attól hangos a média, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, lesz-e e…