Főoldal Hírek Átólzéig Lecsós csirkeszárny, köményes burgonyával

Lecsós csirkeszárny, köményes burgonyával

3 perc átlagos olvasási idő
0
2,881
Oldalas magazin
 ehaccp_topbanner3.jpg

Lecsós csirkeszárny, köményes burgonyával

 

Oldalas magazin

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkeszárny
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 ek olaj (vagy zsír)
  • só0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 60 dkg burgonya
  • 2 dkg só.
  • 1 tk. fűszerkömény

 

A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd sózzuk be. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel kockákra, ahogyan a szalonnát is. A paprikát és a paradicsomot mossuk meg, majd a paradicsommal együtt vágjuk fel nagyobb darabokra.

Egy fedeles edényben olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd a visszamaradt zsiradékhoz adjuk az aprított hagyma felét és dinszteljük üvegesre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el. Tegyük vissza az edényt a tűzre, ha szükséges öntsünk hozzá kevés vizet és adjuk hozzá a paprikát is.

Pároljuk félig készre, és adjuk a megtisztított és sózott csirkeszárnyakat a félig kész lecsóhoz. Fedő alatt pároljuk készre az ételt. Szükség szerint még sózzuk meg.

A körethez a burgonyát megtisztítjuk, majd felkockázzuk, sós vízben, fűszerköménnyel ízesítve megfőzzük. Ha kész tálalhatunk.

Így egy ízletes ételt készítettünk. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2021. márciusi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…