Főoldal Hírek Ajánló Önellenőriztek a Séfek

Önellenőriztek a Séfek

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,720
 ehaccp_topbanner3.jpg

2019. április 1-én a budaörsi Friedmann házban került megrendezésre a Chef workshop, melyen a 28/2017 (V.30.) FM önellenőrzési rendeletét ismerhették meg a jelenlévők, valamint kérdéseket tehettek fel a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal vezetőinek a séfek.

A gyűlés előtt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének éves közgyűlése is lezajlott, ahol a jelenlévők egyhangúlag támogatták a vezetőséget a folytatásban.

A taggyűlés elején ifj. Gödry Zoltán a Helit Kft képviseletében meginvitálta a Séfklub tagjait a 2019. május 13-14-én a BOK Csarnokban (SYMA) megrendezendő Mirbest Gasztro Expora. Elmondta továbbá, hogy tagszervezeteiken keresztül nagyjából 5-6 ezer szakács jelenlétére számítanak. Egyben üdvözölte a Séfklub tagjainak elmúlt hónapokban történő munkáját.

Őt, Varga Károly többszörös olimpiai- és világbajnok, világkupa-győztes mesterszakács követte, aki a kétkötetes, Kreatív szakácsművészet című kiadványát mutatta be a jelenlévőknek.

A szerzőtől megtudhattuk, hogy az I.„Zöldségfaragás“ és a II.„Gyümölcsfaragás“ című kötet lépésről lépésre mutatja be a különféle zöldségek kreatív felhasználási lehetőségeit és a gyümölcsök csodálatos sokszínűségét. Mindezt történeti áttekintéssel és hasznos információkkal egészítette ki a szerző. A gyönyörű fotókkal gazdagon illusztrált magyar és angol nyelvű szakmai, művészeti kiadványok nem csupán a szakemberek számára nélkülözhetetlen olvasmány, az a laikusok számára is rendkívül élvezetes lehet.

( A két könyv 16000.-Ft + Posta áron megrendelhető a: kofu@freemail.hu e-mail címen!)

A könyvbemutatót rövid szünet követte, melynek keretében <többek között> Naszálytej Zrt termékeket kóstolhattak is a Séfek, majd a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal osztályvezetőjének, név szerint Tóth Dávidnak az előadása következett, amiben megismertette az Önellenőrzési rendeletet és az annak való megfelelés kritériumait. Ezután a kérdésfelvetések során már Pleva Györgynek és Tóth Dávidnak lehetett címezni kérdéseket, amivel bátran éltek is a séfek.

Kiderült, hogy az önellenőrzési rendeletnek való megfelelést már most is végzik a séfek, pusztán a dokumentálásra kell hangsúlyt fektetni, ami viszonylag könnyedén kivitelezhető.

A gyűlés szünetében a Ni-Ka Cafe ügyvezetőjének, Vajas Lászlónak köszönhetően kávékóstoló következett, ahol a jelenlévők megízlelhették a különböző kávékat és megismerhették a kávéfőzési technológiákat.

A kóstolót szünet után szokás szerint a szakami rész következett. A teljesség igénye nélkül témaként felmerült:

  • a Magyarország étele 2019. kiértékelése, majd
  • az Okés Országos Közétkeztetési szakácsversenyeken kerül terítékre.
  • a Mirbest és a Helit Kft. által megrendezendő nagyszabású rendezvény.
  • valamint témát adtak a kamarai Mesterképzéssel kapcsolatos előre lepések, melyek a tagság áldozatos és szakmai munkáját dicséri.

A következő gyűlés rendhagyó módon Május 13-án a Mirbest Gasztro Expo keretén belül a BOK csarnokban kerül megrendezésre, mely teljesen nyitott lesz a rendezvény látogatói számára. A szervezők várnak mindenkit szeretettel!


Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában

Zágráb/Ljubljana, 2024. június 18., kedd (MTI) – Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfj…