Főoldal Hírek Ajánló Önellenőriztek a Séfek

Önellenőriztek a Séfek

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,651
 ehaccp_topbanner3.jpg

2019. április 1-én a budaörsi Friedmann házban került megrendezésre a Chef workshop, melyen a 28/2017 (V.30.) FM önellenőrzési rendeletét ismerhették meg a jelenlévők, valamint kérdéseket tehettek fel a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal vezetőinek a séfek.

A gyűlés előtt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének éves közgyűlése is lezajlott, ahol a jelenlévők egyhangúlag támogatták a vezetőséget a folytatásban.

A taggyűlés elején ifj. Gödry Zoltán a Helit Kft képviseletében meginvitálta a Séfklub tagjait a 2019. május 13-14-én a BOK Csarnokban (SYMA) megrendezendő Mirbest Gasztro Expora. Elmondta továbbá, hogy tagszervezeteiken keresztül nagyjából 5-6 ezer szakács jelenlétére számítanak. Egyben üdvözölte a Séfklub tagjainak elmúlt hónapokban történő munkáját.

Őt, Varga Károly többszörös olimpiai- és világbajnok, világkupa-győztes mesterszakács követte, aki a kétkötetes, Kreatív szakácsművészet című kiadványát mutatta be a jelenlévőknek.

A szerzőtől megtudhattuk, hogy az I.„Zöldségfaragás“ és a II.„Gyümölcsfaragás“ című kötet lépésről lépésre mutatja be a különféle zöldségek kreatív felhasználási lehetőségeit és a gyümölcsök csodálatos sokszínűségét. Mindezt történeti áttekintéssel és hasznos információkkal egészítette ki a szerző. A gyönyörű fotókkal gazdagon illusztrált magyar és angol nyelvű szakmai, művészeti kiadványok nem csupán a szakemberek számára nélkülözhetetlen olvasmány, az a laikusok számára is rendkívül élvezetes lehet.

( A két könyv 16000.-Ft + Posta áron megrendelhető a: kofu@freemail.hu e-mail címen!)

A könyvbemutatót rövid szünet követte, melynek keretében <többek között> Naszálytej Zrt termékeket kóstolhattak is a Séfek, majd a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal osztályvezetőjének, név szerint Tóth Dávidnak az előadása következett, amiben megismertette az Önellenőrzési rendeletet és az annak való megfelelés kritériumait. Ezután a kérdésfelvetések során már Pleva Györgynek és Tóth Dávidnak lehetett címezni kérdéseket, amivel bátran éltek is a séfek.

Kiderült, hogy az önellenőrzési rendeletnek való megfelelést már most is végzik a séfek, pusztán a dokumentálásra kell hangsúlyt fektetni, ami viszonylag könnyedén kivitelezhető.

A gyűlés szünetében a Ni-Ka Cafe ügyvezetőjének, Vajas Lászlónak köszönhetően kávékóstoló következett, ahol a jelenlévők megízlelhették a különböző kávékat és megismerhették a kávéfőzési technológiákat.

A kóstolót szünet után szokás szerint a szakami rész következett. A teljesség igénye nélkül témaként felmerült:

  • a Magyarország étele 2019. kiértékelése, majd
  • az Okés Országos Közétkeztetési szakácsversenyeken kerül terítékre.
  • a Mirbest és a Helit Kft. által megrendezendő nagyszabású rendezvény.
  • valamint témát adtak a kamarai Mesterképzéssel kapcsolatos előre lepések, melyek a tagság áldozatos és szakmai munkáját dicséri.

A következő gyűlés rendhagyó módon Május 13-án a Mirbest Gasztro Expo keretén belül a BOK csarnokban kerül megrendezésre, mely teljesen nyitott lesz a rendezvény látogatói számára. A szervezők várnak mindenkit szeretettel!


Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…