Főoldal Hírek Átólzéig Lecsós csirkecomb filé, párolt rizzsel

Lecsós csirkecomb filé, párolt rizzsel

3 perc átlagos olvasási idő
0
5,906
Oldalas magazin
 ehaccp_topbanner3.jpg

Lecsós csirkecomb filé, párolt rizzsel

 

Oldalas magazin

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkecomb
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 ek olaj (vagy zsír)
  • só0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 1 dl olaj
  • 1/2 kg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg só.
  •  

A csirkecombokat mossuk meg, majd sózzuk be és faszénparázson süssük át.

A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel kockákra, ahogyan a szalonnát is. A paprikát és a paradicsomot mossuk meg, majd a paradicsommal együtt vágjuk fel nagyobb darabokra.

Egy fedeles edényben olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd a visszamaradt zsiradékhoz adjuk az aprított hagyma felét és dinszteljük üvegesre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el. Tegyük vissza az edényt a tűzre, ha szükséges öntsünk hozzá kevés vizet és adjuk hozzá a fokhagymát, paprikát is.

Pároljuk félig készre, és adjuk a tetszés szerint felvágott csirkecombokat a félig kész lecsóhoz. Fedő alatt pároljuk készre az ételt. Szükség szerint még sózzuk.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk. Ha kész tálalhatunk.Így egy ízletes tavaszi ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

2024-ben is indul a #vadateszem kampány

Manapság attól hangos a média, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, lesz-e e…