Átólzéig Vörösboros szürkemarhapörkölt, galuskával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-03-10 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,417 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Vörösboros szürkemarhapörkölt, galuskával Hozzávalók (4 személyre): 1 kg marhacomb vagy -lapocka 4 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 2 db paradicsom 2 db paprika 1 db hegyes erős paprika 1 kávéskanál őrölt kömény só 2-3 teáskanál pirospaprika étolaj vagy zsír A galuskához: 0,5 kg liszt 3 tojás só víz A húst, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk, a hagymákat apróra. A zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vízzel készre pároljuk. Közben többször zsírjára pirítjuk. Végül vörösborral beforraljuk. Közben a körethez a galuskát megfőzzük, majd kevés olajon meglocsoljuk. Majd kitálaljuk az ételt! Így egy hagyományosan magyar ételt készítettünk, mely ízletes, kiválóan tálalható és ínycsiklandozó. Bár azt gondolom mindenki evett már ilyet, de mégis azt mondom, kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Ingerült és kimerült a magyarok többsége Ingerült és kimerült a magyarok többsége A magyarok több mint 60%-a tapasztal időnként …