Főoldal Hírek Átólzéig Vörösboros szürkemarhapörkölt, galuskával

Vörösboros szürkemarhapörkölt, galuskával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,425
 ehaccp_topbanner3.jpg

Vörösboros szürkemarhapörkölt, galuskával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 kg marhacomb vagy -lapocka
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2-3 teáskanál pirospaprika
  • étolaj vagy zsír

 

A galuskához:

  • 0,5 kg liszt
  • 3 tojás
  • víz

 

A húst, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk, a hagymákat apróra.  A zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vízzel készre pároljuk. Közben többször zsírjára pirítjuk. Végül vörösborral beforraljuk.

Közben a körethez a galuskát megfőzzük, majd kevés olajon meglocsoljuk. Majd kitálaljuk az ételt!

Így egy hagyományosan magyar ételt készítettünk, mely ízletes, kiválóan tálalható és ínycsiklandozó. Bár azt gondolom mindenki evett már ilyet, de mégis azt mondom, kóstolják csak meg!

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A FINO fenntarthatósági törekvései

Az elmúlt évek során a FINO számos lépést tett a fenntarthatóság érdekében, különösen a ny…