Átólzéig Receptek Méteres grill kolbász, burgonyás tésztával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-03-12 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,695 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Méteres grill kolbász, burgonyás tésztával Hozzávalók (4 személyre): A kolbászkák készítése: 1 kg sertéshús, 20 dkg zsírszalonna, 0,01 kg feketebors (őrölt), 5 dkg fokhagyma, 0,5 g kömény, 0,08 kg paprika (édes), 1 dkg paprika (csípős), 1,2 dkg só. A krumplis tésztához: 1 csomag kockatészta 4 közepes krumpli 2 közepes fej hagyma 1 evőkanál pirospaprika olaj só bors A fokhagymát megtisztítom, gerezdjeire szedem és átnyomom. A húst és a zsírszalonnát húsdarálón (finom tárcsa) ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, majd alaposan átdagasztom. Sertés vékony-, vagy juhbélbe töltöm. A hosszú kolbászokat nem vágom el, hanem többször megcsavarom. A tésztát megfőzzük, leszűrjük.A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon arany barnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát, sót és borsot, majd beleforgatjuk a felkockázott krumplit Készre főzzük,majd áttörjük, és végül belekeverjük a tésztát. Az előzetesen elkészített grill kolbászkákat faszénen megsütjük, majd a krumplis tésztára tálaljuk. A krumplis kocka, leánykori nevén grenadírmars olcsó és egyszerű étel, valószínűleg innen származik a neve is, a gránátos katonákat etethették ezzel. Így kolbásszal fogyasztva pedig egy igazán ínycsiklandozó, ugyanakkor hagyományos étellel várhatjuk a vendégeinket. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Szerzetesek asztalánál címmel nyílt kiállítás Majkpusztán, a kamalduli remeteségben A magyarországi szerzetesrendek étkezési kultúrájának tárgyi emlékei láthatók azon a kiállításon, amely szombat délelőtt …
NÉBIH-OGYÉI együttműködési megállapodás született Az élelmiszer-biztonsággal és az egészséges táplálkozással kapcsolatos hatékony társadalmi szemléletformálás elősegítése érdekében együttműködési megállapodást …