Főoldal Hírek Átólzéig Méteres grill kolbász, burgonyás tésztával

Méteres grill kolbász, burgonyás tésztával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,468
 ehaccp_topbanner3.jpg

Méteres grill kolbász, burgonyás tésztával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

A kolbászkák készítése:

  • 1 kg sertéshús,
  • 20 dkg zsírszalonna,
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg fokhagyma,
  • 0,5 g kömény,
  • 0,08 kg paprika (édes),
  • 1 dkg paprika (csípős),
  • 1,2 dkg só.

 

A krumplis tésztához:

  • 1 csomag kockatészta
  • 4 közepes krumpli
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • olaj
  • bors

 

A fokhagymát megtisztítom, gerezdjeire szedem és átnyomom. A húst és a zsírszalonnát húsdarálón (finom tárcsa) ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, majd alaposan átdagasztom. Sertés vékony-, vagy juhbélbe töltöm. A hosszú kolbászokat nem vágom el, hanem többször megcsavarom.

A tésztát megfőzzük, leszűrjük.A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon arany barnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát, sót és borsot, majd beleforgatjuk a felkockázott krumplit Készre főzzük,majd áttörjük, és végül belekeverjük a tésztát.

Az előzetesen elkészített grill kolbászkákat faszénen megsütjük, majd a krumplis tésztára tálaljuk.

A krumplis kocka, leánykori nevén grenadírmars olcsó és egyszerű étel, valószínűleg innen származik a neve is, a gránátos katonákat etethették ezzel. Így kolbásszal fogyasztva pedig egy igazán ínycsiklandozó, ugyanakkor hagyományos étellel várhatjuk a vendégeinket.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Sokan utaznak az Adria InterCity-vel

Már háromezernél is több jegyet váltottak a július 2. óta közlekedő Adria IC-re. Az eddig …