Főoldal Hírek Átólzéig Méteres grill kolbász, burgonyás tésztával

Méteres grill kolbász, burgonyás tésztával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,766
 ehaccp_topbanner3.jpg

Méteres grill kolbász, burgonyás tésztával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

A kolbászkák készítése:

  • 1 kg sertéshús,
  • 20 dkg zsírszalonna,
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg fokhagyma,
  • 0,5 g kömény,
  • 0,08 kg paprika (édes),
  • 1 dkg paprika (csípős),
  • 1,2 dkg só.

 

A krumplis tésztához:

  • 1 csomag kockatészta
  • 4 közepes krumpli
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • olaj
  • bors

 

A fokhagymát megtisztítom, gerezdjeire szedem és átnyomom. A húst és a zsírszalonnát húsdarálón (finom tárcsa) ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, majd alaposan átdagasztom. Sertés vékony-, vagy juhbélbe töltöm. A hosszú kolbászokat nem vágom el, hanem többször megcsavarom.

A tésztát megfőzzük, leszűrjük.A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon arany barnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát, sót és borsot, majd beleforgatjuk a felkockázott krumplit Készre főzzük,majd áttörjük, és végül belekeverjük a tésztát.

Az előzetesen elkészített grill kolbászkákat faszénen megsütjük, majd a krumplis tésztára tálaljuk.

A krumplis kocka, leánykori nevén grenadírmars olcsó és egyszerű étel, valószínűleg innen származik a neve is, a gránátos katonákat etethették ezzel. Így kolbásszal fogyasztva pedig egy igazán ínycsiklandozó, ugyanakkor hagyományos étellel várhatjuk a vendégeinket.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Illatba zárt küldetés Tihanyban

Ha Tihany, akkor visszhang, Apátság, levendula. Ha Hollán-Nyárádi család, akkor kockázatvá…