Főoldal Hírek Átólzéig Hogyan boldoguljunk a virtuális világban?

Hogyan boldoguljunk a virtuális világban?

4 perc átlagos olvasási idő
0
341
 ehaccp_topbanner3.jpg

A világunkat jellemző hatalmas információáramlatban priorizálási és szelekciós képességgel lehet a legjobban érvényesülni, ennek oktatásában kulcsszerepük van a pedagógusoknak – hívta fel a figyelmet Szatmári Péter, a Milton Friedman egyetem rektora.

Az elektromobilitás, a pénzügyi innováció és a digitális diplomácia – néhány területe az életnek, amelyben mindennapi életünkben érzékelhetjük a technológiai változást és azok hatásait. Összességében valamennyire elmondható, hogy megváltoztatják hétköznapjainkat, gyorsabbá és könnyebbé teszik az ügyintézést, ugyanakkor a személyes adatainkra épülő technológiák biztonsági kérdéseket vetnek fel – mutatott rá a rektor.

Akármelyik területet is nézzük, a tanulásnak kulcsszerepe van ezekben a folyamatokban nemcsak a fejlesztők, de a felhasználók körében is. Az a mennyiségű információ, ami ma elárasztja a világot és főleg a Z generációt, szelektálásra késztet. S itt jön képbe a digitalizáció, a képes, videós megjelenítések, amelyekkel a mai fiatalokat el lehet érni.

Forrás: Pixabay.ccom

Egyszerre nagy kihívás, lehetőség és kényszerűség

– mutatott rá a szakértő, hozzátéve, hogy mivel az agyi befogadóképesség véges, ezért meg kell tanulni szelektálni. Ennek a képességnek az átadásában pedig kulcsszerepük van a pedagógusoknak, akiknek mivel nem ebben a technológiai világba születtek, számot tudást kell elsajátítaniuk.A digitális tanulás játékos, ami megkönnyíti a hétköznapjainkat és pontosan felépíthetővé teszi az életstratégiát. Mankókat tud adni ahhoz, hogy okosabban, gyorsabban és értelmesebben érvényesüljünk a munkaerőpiacon

– zárta szavait Szatmári Péter.

OPH/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilit…