Főoldal Hírek Csőposta Ízek, illatok, látvány – kávéshow

Ízek, illatok, látvány – kávéshow

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,518
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gőzölgő, ébresztő, illatos, zamatos: sok minden eszünkbe juthat a kávéról, de gondolunk-e arra, hogy szép is lehet? Keressük a régió legjobb kávémesterét!

 

Egy jó kávé mellett barátságok szövődnek, szerelmek lobbannak lángra, üzletek köttetnek. Illata ébreszt reggel, felélénkít délben, s elcsábít délután. Gőzölgő, krémes, zamatos és művészi is lehet. Hogy hogyan? Ez is kiderül a II. Balatoni Barista Bajnokságon május 6-án, szombaton A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben Gyenesdiáson!

 

A szervezők szeretettel várnák a kávékedvelőket, akik szeretnék megismerni, mit is csinál egy barista és azokat a szakembereket is, akik tovább mélyítenék tudásukat a minőségi kávékról és készítésük fortélyairól.

 

Minden versenyzőnek 15 perc áll rendelkezésére, hogy elkészítsen és felszolgáljon a zsűrinek: 4 adag espresso kávét, 4 adag cappuccino-t, 4 adag saját készítésű kávéitalt.

 

A saját készítésű kávéitalok közül ezen a versenyen választjuk ki a Balaton kávéját, azt a minőségi kávés italkülönlegességet, mely tükrözi a balatoni életérzést, összetevőiben kötődik a régióhoz.

 

Amellett, hogy a Balaton kávéja külön honlapot is kap, mely a balatonkaveja.hu címen lesz elérhető, célunk, hogy minél több vendéglátóhely kínálja e különleges és minőségi kávés kreációt a Balatonhoz érkezőknek és az itt élőknek. Fontos, hogy az ital olyan összetevőkből álljon, és olyan módon készüljön, hogy azt minden étteremben, cukrászdában, kávézóban ugyanolyan minőségben tudják kínálni a vendégeknek.

 

Az ingyenesen látogatható rendezvényen nem csak a feketelevessel ismerkedhetnek az érdeklődők, hiszen megcsodálhatják egy különleges kávéscsésze-gyűjtemény néhány érdekes darabját, majd az édes ízek birodalmába is csábítjuk vendégeinket, akik a csokoládé készítésének titkaiba is bepillanthatnak.

 

További információ:

Somogyi Zoltán Max
ötletgazda, szervező
bk@maxgastro.hu
Tel: 06/ 20/938-1588

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…