Főoldal Hírek Csőposta Ízek, illatok, látvány – kávéshow

Ízek, illatok, látvány – kávéshow

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,368
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gőzölgő, ébresztő, illatos, zamatos: sok minden eszünkbe juthat a kávéról, de gondolunk-e arra, hogy szép is lehet? Keressük a régió legjobb kávémesterét!

 

Egy jó kávé mellett barátságok szövődnek, szerelmek lobbannak lángra, üzletek köttetnek. Illata ébreszt reggel, felélénkít délben, s elcsábít délután. Gőzölgő, krémes, zamatos és művészi is lehet. Hogy hogyan? Ez is kiderül a II. Balatoni Barista Bajnokságon május 6-án, szombaton A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben Gyenesdiáson!

 

A szervezők szeretettel várnák a kávékedvelőket, akik szeretnék megismerni, mit is csinál egy barista és azokat a szakembereket is, akik tovább mélyítenék tudásukat a minőségi kávékról és készítésük fortélyairól.

 

Minden versenyzőnek 15 perc áll rendelkezésére, hogy elkészítsen és felszolgáljon a zsűrinek: 4 adag espresso kávét, 4 adag cappuccino-t, 4 adag saját készítésű kávéitalt.

 

A saját készítésű kávéitalok közül ezen a versenyen választjuk ki a Balaton kávéját, azt a minőségi kávés italkülönlegességet, mely tükrözi a balatoni életérzést, összetevőiben kötődik a régióhoz.

 

Amellett, hogy a Balaton kávéja külön honlapot is kap, mely a balatonkaveja.hu címen lesz elérhető, célunk, hogy minél több vendéglátóhely kínálja e különleges és minőségi kávés kreációt a Balatonhoz érkezőknek és az itt élőknek. Fontos, hogy az ital olyan összetevőkből álljon, és olyan módon készüljön, hogy azt minden étteremben, cukrászdában, kávézóban ugyanolyan minőségben tudják kínálni a vendégeknek.

 

Az ingyenesen látogatható rendezvényen nem csak a feketelevessel ismerkedhetnek az érdeklődők, hiszen megcsodálhatják egy különleges kávéscsésze-gyűjtemény néhány érdekes darabját, majd az édes ízek birodalmába is csábítjuk vendégeinket, akik a csokoládé készítésének titkaiba is bepillanthatnak.

 

További információ:

Somogyi Zoltán Max
ötletgazda, szervező
bk@maxgastro.hu
Tel: 06/ 20/938-1588

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …