Csőposta Ízek, illatok, látvány – kávéshow Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-05-04 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,552 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Gőzölgő, ébresztő, illatos, zamatos: sok minden eszünkbe juthat a kávéról, de gondolunk-e arra, hogy szép is lehet? Keressük a régió legjobb kávémesterét! Egy jó kávé mellett barátságok szövődnek, szerelmek lobbannak lángra, üzletek köttetnek. Illata ébreszt reggel, felélénkít délben, s elcsábít délután. Gőzölgő, krémes, zamatos és művészi is lehet. Hogy hogyan? Ez is kiderül a II. Balatoni Barista Bajnokságon május 6-án, szombaton A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben Gyenesdiáson! A szervezők szeretettel várnák a kávékedvelőket, akik szeretnék megismerni, mit is csinál egy barista és azokat a szakembereket is, akik tovább mélyítenék tudásukat a minőségi kávékról és készítésük fortélyairól. Minden versenyzőnek 15 perc áll rendelkezésére, hogy elkészítsen és felszolgáljon a zsűrinek: 4 adag espresso kávét, 4 adag cappuccino-t, 4 adag saját készítésű kávéitalt. A saját készítésű kávéitalok közül ezen a versenyen választjuk ki a Balaton kávéját, azt a minőségi kávés italkülönlegességet, mely tükrözi a balatoni életérzést, összetevőiben kötődik a régióhoz. Amellett, hogy a Balaton kávéja külön honlapot is kap, mely a balatonkaveja.hu címen lesz elérhető, célunk, hogy minél több vendéglátóhely kínálja e különleges és minőségi kávés kreációt a Balatonhoz érkezőknek és az itt élőknek. Fontos, hogy az ital olyan összetevőkből álljon, és olyan módon készüljön, hogy azt minden étteremben, cukrászdában, kávézóban ugyanolyan minőségben tudják kínálni a vendégeknek. Az ingyenesen látogatható rendezvényen nem csak a feketelevessel ismerkedhetnek az érdeklődők, hiszen megcsodálhatják egy különleges kávéscsésze-gyűjtemény néhány érdekes darabját, majd az édes ízek birodalmába is csábítjuk vendégeinket, akik a csokoládé készítésének titkaiba is bepillanthatnak. További információ: Somogyi Zoltán Max ötletgazda, szervező bk@maxgastro.hu Tel: 06/ 20/938-1588
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
24 százalékkal több a kártyaelfogadó hely Eddig nem látott mértékben, közel negyedével bővült a magyarországi bankkártya-elfogadó hálózat 2017-ben: a Magyar …
IATA: több mint háromszorosára nőtt a légitársaságok forgalma az egy évvel korábbihoz képest Továbbra is erőteljes a globális légi közlekedés fellendülése, az európai légitársaságok júniusi utasforgalma több …