Főoldal Hírek Átólzéig Újborok, koncertek, Márton napi fogások Szekszárdon

Újborok, koncertek, Márton napi fogások Szekszárdon

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,413
 ehaccp_topbanner3.jpg

Újborok, koncertek, Márton napi fogások Szekszárdon

(MTI) – Koncertek, újborok, helyi termékek és Márton napi fogások várják az érdeklődőket szombaton Szekszárdon az önkormányzat és város turisztikai szervezeteinek programján; a gemenci erdőgazdaság lampionos kirándulásra hívja a természetbarátokat.

  

  A Béla király téren hat szekszárdi pincészet kínálja borait, a szintén a főtéren felállítandó gourmet udvarban öt szekszárdi étterem tálal Márton napi fogásokat, és kávékülönlegességekből is ízelítőt kaphat a közönség. Lesz helyi termékek bemutatója és kóstolója, a termelői piacon kínálatában lekvárok, mézek, fűszerek, mézeskalács és kecskesajt szerepelnek.

 

    A gasztronómia programot könnyű- és népzenei koncertek egészítik ki, amelyeken mások mellett Zsikó Zoltán zenekara játszik. A Garay élménypincében szekszárdi borászok tartanak tárlatvezetést, a Vármegyeházán a Wosinsky Mór Megyei Múzeum kézműves foglalkozásokkal és drámajátékkal várja a gyerekeket.
    A tolnai megyeszékhelyen hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendeznek a város főterén a Márton naphoz kapcsolódó borgasztronómiai programot, amely később többnapos rendezvénnyé bővülhet – mondta Berlinger Attila, a Szekszárdi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
    A  Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központjában ugyancsak szombaton családi programokat rendeznek: Márton napi históriás történetek, játékos vetélkedők és kirándulás várja a természetkedvelőket. A délután induló, három kilométeres túrát a kirándulók Nagyrezétig erdei vasúton, majd Pörbölyig vissza gyalog tehetik meg, a lampionos erdei séta érinti a nagyrezéti vadmegfigyelőt is.

 

Kép: Wikipedia

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az ország kisüzemi sörfőzdéiben bolyonghatunk hétvégén

Sajt és sör párosítás, pilseni víz, tartályból csapolt és először kóstolható sörök, izgalm…