Főoldal Hírek Átólzéig Újborok, koncertek, Márton napi fogások Szekszárdon

Újborok, koncertek, Márton napi fogások Szekszárdon

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,393
 ehaccp_topbanner3.jpg

Újborok, koncertek, Márton napi fogások Szekszárdon

(MTI) – Koncertek, újborok, helyi termékek és Márton napi fogások várják az érdeklődőket szombaton Szekszárdon az önkormányzat és város turisztikai szervezeteinek programján; a gemenci erdőgazdaság lampionos kirándulásra hívja a természetbarátokat.

  

  A Béla király téren hat szekszárdi pincészet kínálja borait, a szintén a főtéren felállítandó gourmet udvarban öt szekszárdi étterem tálal Márton napi fogásokat, és kávékülönlegességekből is ízelítőt kaphat a közönség. Lesz helyi termékek bemutatója és kóstolója, a termelői piacon kínálatában lekvárok, mézek, fűszerek, mézeskalács és kecskesajt szerepelnek.

 

    A gasztronómia programot könnyű- és népzenei koncertek egészítik ki, amelyeken mások mellett Zsikó Zoltán zenekara játszik. A Garay élménypincében szekszárdi borászok tartanak tárlatvezetést, a Vármegyeházán a Wosinsky Mór Megyei Múzeum kézműves foglalkozásokkal és drámajátékkal várja a gyerekeket.
    A tolnai megyeszékhelyen hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendeznek a város főterén a Márton naphoz kapcsolódó borgasztronómiai programot, amely később többnapos rendezvénnyé bővülhet – mondta Berlinger Attila, a Szekszárdi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
    A  Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központjában ugyancsak szombaton családi programokat rendeznek: Márton napi históriás történetek, játékos vetélkedők és kirándulás várja a természetkedvelőket. A délután induló, három kilométeres túrát a kirándulók Nagyrezétig erdei vasúton, majd Pörbölyig vissza gyalog tehetik meg, a lampionos erdei séta érinti a nagyrezéti vadmegfigyelőt is.

 

Kép: Wikipedia

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat

Izgalmas és kreatív hallgatói prezentációkkal zárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a Mag…