Főoldal Hírek Átólzéig Emilíana Torrini az A38 hajón koncertezik

Emilíana Torrini az A38 hajón koncertezik

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,509
 ehaccp_topbanner3.jpg

Emilíana Torrini az A38 hajón koncertezik
 

   Harmadszor ad koncertet Magyarországon Emilíana Torrini. Az izlandi énekesnő november 19-én a fővárosi A38 hajón lép fel.

    A 37 éves művész idén csak néhány helyen ad műsort a kontinensen, így budapesti koncertje különleges alkalom. Fátyolos hangja éppúgy hallható A gyűrűk ura főcímzenéjében, mint a Thievery Corporation klasszikus lemezén, a Richest Man in Babylonon, Paul Oakenfold egyik számában vagy a szintén izlandi GusGus Polydistortionjén. Kylie Minogue Slow című számának megírásáért Grammy-díjra jelölték – szerepel az A38 MTI-hez eljuttatott ajánlójában.


   

Ez a sokfajta világ, az elektronikus dance-slágerektől az akusztikus dzsesszen és vidám popdalokon át a kísérleti elektronikáig vagy a hollywoodi szuperprodukciókig természetességgel olvad egybe Torrini karrierjében. Bár elsősorban énekesnőként ismert, producerként és dalszerzőként legalább annyira elismert művész.
    Az olasz bevándorló apától Izlandon született Torrini tehetségére hamar felfigyeltek, és már tizenévesen Londonba költözött. Az 1999-ben megjelent Love in the Time of Science című album producerpárosa a Tears For Fearsből ismert Roland Orzabal és Alan Griffiths volt, az írásban közreműködött Torrini azóta is állandó szerzőtársa, Eg White. A downtempo-lounge hullám csúcsán megjelent, elektronikával kacérkodó, de igazi dalszerző-előadói lemez komoly sikert aratott, leghíresebb dala, az Unemployed in Summertime szinte generációs himnusszá vált. Torrini jellegzetes, egyszerre kislányos és sejtelmes hangja Peter Jacksont is magával ragadta, aki hamarosan felkérte, hogy – a várandós Björk helyett beugorva – énekelje A két toronyban Gollam dalát.
    2008 hozta meg Torrini számára az eddigi legnagyobb sikert, a Me and Armini című albumot, amelynek slágerei, mindenekelőtt a finoman pulzáló Jungle Drum végigtarolták Európát, és Torrinit a mainstreambe röpítették. E lemez anyagával 2009 októberében a Művészetek Palotájába is eljutott.
    Tavaly jelent meg legutóbbi lemeze, a Tookah, amelynek néhány állomásos miniturnéján augusztusban érintette a Sziget fesztivált. Torrini ezúttal egy klubkoncertre tér vissza a magyar fővárosba; idén Európában a Glastonburyn és néhány nyári fesztiválon kívül mindössze két-három helyen lép fel.
    Emilíana Torrini eddigi lemezei: Croucie d’oú lá (1995), Merman (1996), Love in the Time of Science (1999), Fisherman’s Woman (2005), Me and Armini (2008), Tookah (2013).

 

Forrás: MTI/ Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az ország kisüzemi sörfőzdéiben bolyonghatunk hétvégén

Sajt és sör párosítás, pilseni víz, tartályból csapolt és először kóstolható sörök, izgalm…