Főoldal Hírek Átólzéig Ismét Húsvéti Bárányfesztivál a Vajdahunyadvárban

Ismét Húsvéti Bárányfesztivál a Vajdahunyadvárban

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,219
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ismét Húsvéti Bárányfesztivál a Vajdahunyadvárban
 

    A magyar ünnepi hagyományokat és a húsvéti birkahús fogyasztásának szokását eleveníti fel a Vajdahunyadvárban a II. Húsvéti Bárányfesztivál, amely hazai és nemzetközi ételekkel, kézműves termékekkel, kézműves foglalkozásokkal és állatsimogatóval várja a családokat április 4. és 6. között.

 

   A múlt hagyományait felidéző ingyenes húsvéti mulatságon a fő szerep a birkahúsé. Necz István főszervező az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón kifejtette: bár a birka- és bárányhús fogyasztásának mértéke lassan növekszik Magyarországon, magas faggyútartalma miatt még mindig sokan tartanak ettől a hústól. 

    Az ünnepi fesztivál célja, hogy segítsen a birka- és bárányhúsból készült ételek népszerűvé válásában. A vendégek megkóstolhatják a 2013 óta hungarikumnak számító karcagi birkapörköltet, de a különleges, malátán nőtt birkából készült, sörben pácolt birkakolbászt is megízlelhetik. 

    A húsvéti fogások mellé borokat, pálinkákat, kézműves söröket is kínál a birkafesztivál. 

    Vasárnapra a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség főzőversenyt hirdetett. A legjobb bárányból készült fogás elkészítőjét Arany Bárány díjjal jutalmazzák.

    A három nap során a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek a csokikészítés és a tojásdíszítés különböző technikáival, feleleveníthetik a húsvéti játékok és a locsolkodás hagyományát, az állatsimogatóban pedig nyuszikkal és kisbárányokkal ismerkedhetnek. A színpadon folklór programok és népi játékok szórakoztatják a közönséget.

    A bárányfesztivál húsvéti locsolóversíró versenyt is hirdetett gyerekeknek és felnőtteknek, melynek legjobbjait értékes nyereményekkel díjazzák. A verseny és a fesztivál részletei megtalálhatóak a programsorozat Facebook oldalán.

 

MTI/Facebook

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…