Átólzéig Ismét Húsvéti Bárányfesztivál a Vajdahunyadvárban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-03-31 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,338 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Ismét Húsvéti Bárányfesztivál a Vajdahunyadvárban A magyar ünnepi hagyományokat és a húsvéti birkahús fogyasztásának szokását eleveníti fel a Vajdahunyadvárban a II. Húsvéti Bárányfesztivál, amely hazai és nemzetközi ételekkel, kézműves termékekkel, kézműves foglalkozásokkal és állatsimogatóval várja a családokat április 4. és 6. között. A múlt hagyományait felidéző ingyenes húsvéti mulatságon a fő szerep a birkahúsé. Necz István főszervező az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón kifejtette: bár a birka- és bárányhús fogyasztásának mértéke lassan növekszik Magyarországon, magas faggyútartalma miatt még mindig sokan tartanak ettől a hústól. Az ünnepi fesztivál célja, hogy segítsen a birka- és bárányhúsból készült ételek népszerűvé válásában. A vendégek megkóstolhatják a 2013 óta hungarikumnak számító karcagi birkapörköltet, de a különleges, malátán nőtt birkából készült, sörben pácolt birkakolbászt is megízlelhetik. A húsvéti fogások mellé borokat, pálinkákat, kézműves söröket is kínál a birkafesztivál. Vasárnapra a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség főzőversenyt hirdetett. A legjobb bárányból készült fogás elkészítőjét Arany Bárány díjjal jutalmazzák. A három nap során a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek a csokikészítés és a tojásdíszítés különböző technikáival, feleleveníthetik a húsvéti játékok és a locsolkodás hagyományát, az állatsimogatóban pedig nyuszikkal és kisbárányokkal ismerkedhetnek. A színpadon folklór programok és népi játékok szórakoztatják a közönséget. A bárányfesztivál húsvéti locsolóversíró versenyt is hirdetett gyerekeknek és felnőtteknek, melynek legjobbjait értékes nyereményekkel díjazzák. A verseny és a fesztivál részletei megtalálhatóak a programsorozat Facebook oldalán. MTI/Facebook
A vendéglátóiparban a legerősebb a munkahelyi stressz, amiért leginkább a gyors munkatempó a felelős.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
KSH: emelkedett a magyarok külföldi utazási kedve a második negyedévben Idén április és június között 4,7 millió alkalommal utaztak külföldre a magyarok, 53 százalékkal …
Vendéglátóipari felmérés Vendéglátóipari felmérés Kérdezték már meg a véleményedet a munkáddal kapcsolatban? Ha nem akkor …