Főoldal Hírek Ajánló VinCE Budapest Wine Show – A nemzetközi borvilág sztárjai Budapesten

VinCE Budapest Wine Show – A nemzetközi borvilág sztárjai Budapesten

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,184
 ehaccp_topbanner3.jpg

     A nemzetközi borvilág számos kiemelkedő alakját hozza el mesterkurzusok előadóiként a 8. VinCE Budapest Wine Show, amelynek sétáló kóstolóján 160 válogatott kiállító több mint ezer borát ismerhetik meg a látogatók március 17. és 19. között a Corinthia Budapest Hotelben.

 

    A régió legnagyobb boreseménye szakmai nappal indul, így pénteken elsősorban a borászokat és szakmabelieket, szombaton és vasárnap a borkedvelőket várják – mondta el a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján Jandrasics Borbála, a VinCE Magazin főszerkesztője és Peller Ágnes főszervező.


    Mint emlékzetettek, a rendezvény az elmúlt 7 évben csaknem 30 Master of Wine-t (a borszakma egyik legmagasabb elérhető titulusa) vonultatott fel, és a borvilág legnagyobb neveit hozta el Budapestre.


    A kiállítás mellett idén is ültetett mesterkurzusokon és workshopokon kóstolhatnak, tanulhatnak a borkedvelők, míg a sétáló kóstoló standjainál megismert borokat a VinCE PopUpWebstore online alkalmazás segítségével meg is lehet vásárolni.


    A VinCE Budapest több mint 160 kiállító és 200 borkereskedő, valamint újságírók, bloggerek, HoReCa szakemberek találkozóhelye, amely platformot kíván létrehozni a hazai termelők növekedési lehetőségeinek támogatása érdekében – hangsúlyozta Jandrasics Borbála.


    Mint hozzátette, a rendezvény során harmadik alkalommal adják át a VinCE Awards díjakat.


    A mesterkurzusok előadói közül kiemelte mások mellett a Roederer champagne-ház pincemesterét, Jean-Baptiste Lécaillont, míg a Taittinger-től Clovis Taittinger exportigazgató tart mesterkurzust, és előad a legnevesebb spanyol borász, Miguel Torres is, akit évek munkájába telt megnyerni – árulták el a szervezők.


    A VinCE Budapesten szintén mesterkurzust tartó Fiona Beckettet a bor-étel párosítások királynőjeként tisztelik Nagy-Britanniában, az Elnökök és uralkodók borai című masterclasson pedig a tervek szerint kóstolni lehet Donald Trump virginiai borászatából érkező tételeket is.


    A VinCE Budapest részletes programja és kiállítói listája a vincebudapest.hu honlapon érhető el.

 

MTI/Archívum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…