Ajánló Innovatív termékek – Chef workshop – 2024.02.05 Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2024-02-07 12 perc átlagos olvasási idő 0 236 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Február 5.-én tartotta meg a soron következő taggyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a csepeli BKSZC Szamos Mátyás Technikum és Szakképző Iskolában, ahol a Pilze Nagy Kft által előállított laskagomba termékek és a Pro Gusto által forgalmazott fűszerek, a McCain gratin burgonyái, a Bonduelle innovatív termékei és a Soba teák voltak terítéken..A taggyűlés szokásosan Asztalos István elnök köszöntőjével kezdődött, aki beszélt az elmúlt időszak eseményeiről, valamint a következő egy év programjairól. Elmondta, hogy február 24-én kerül megrendezésre a Magyarország étele szakácsverseny elődöntője, mégpedig a szolnoki Keróban..Ezután már a bemutatkozó cégeken volt a hangsúly. Nyíri Erik a McCain képviseletében elmondta, hogy a következő hónapban késakciójuk lesz, melynek részleteit is ismertette a jelenlévőkkel. Ezzel együtt bemutatta a burgonya gartin termékeik sokszínű felhasználását.A felhasználás sokszínűségét és az egyszerű elkészíthetőségét rögtönzött kóstolóval prezentálta..A Pro Gusto képviseletében Mészáros Fülöp elmondta, hogy a cégük elsődleges célja, a modern technológia adta lehetőségeket kihasználva magas minőségű, költséghatékony, mégis újító termékeken keresztül tehessék kalkulálhatóbbá és átláthatóbbá a HoReCa és a közétkeztetési szektorokat.Elmondta továbbá, hogy a cégük fő beszállítója az mProfood Zrt. mely kizárólagos jogot adott termékei európai értékesítésére. Partnercégük közép- és kelet Európa meghatározó élelmiszeripari adalékanyag gyártó és szaktanácsadó cége, mely majd’ 25 éves fennállása óta jelentős szaktudásra tett szert. Ezt a szaktudást kihasználva, megtámogatva cégük konyhatechnológiai ismereteivel és igénybe véve a modern kor számítástechnikai fejlesztéseit, célirányosan fejlesztették rendszerüket s termékeiket.Ebbe a munkába bevonva kérte a Séfek segítségét, hogy ötleteikkel segítség a további termékfejlesztési irányt, melyhez kiváló támaszték a partnercégük óriási alapanyagkínálata, melynek egyelőre csak egy töredékét listázták be.A bemutatott fűszereket, marinádokat, nedves panírt felhasználva az ételeket készítette Erdősi Robin..A taggyűlés következő témája a Bonduelle innovatív termékei voltak, melyről még piacra vezetés előtt mondhatták el a véleményüket a jelenlévő séfek. A termékeket Bartók Gabriella és a Galgóczi Gábor prezentálta a jelenlévőknek..Végül, de nem utolsó sorban a Pilze Nagy Kft által termelt laskagombákról és az azokból készített pástétomokról tudhattak meg információkat a jelenlévők, melyből Dene Orsolya készített különböző kostoló falatkákat. Illetve kóstolható volt a laskagombás „csiga” is.A cég képviselője beszélt a laskagomba tudományos oldaláról is, melyből megtudhattuk, hogy a laskagomba, mint általában a gombák, könnyen emészthető fehérjéket tartalmaz, cukortartalma elenyésző, miközben nagy molekulasúlyú szénhidráttartalma magas. Zsírokban szegény, antioxidánsokban gazdag. Hiányzik belőle a koleszterin, viszont számottevő forrása az ergoszterolnak (D2-vitamin provitaminja). Összes élelmirost-tartalma magas, azonban a csiperkegombához képest fele annyi kitint tartalmaz..Végül pedig a Soba teákat Lajos Laura Vegán életmód és táplálkozási tanácsadó mutatta be a séfeknek.Elmondta, hogy a Soba tea 100%-ban természetes tatár hajdinamagból készül és könnyen felismerhető az egyedi, pörkölt aromájáról és diós, természetesen édeskés ízéről. Melegen vagy hidegen is élvezhető.A koffeinmentes Soba tea a nap bármelyik időszakában fogyasztható, ezért is nevezték el 24 Tea-nak! A koffeintartalmú italokkal ellentétben a Soba teának egyedülállóan nyugtató és összpontosítást javító hatása van, emellett az alvási ciklust sem borítja fel.Japánban és Ázsia más részein a Soba tea nem csak a kellemes ízéről, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásáról vált népszerűvé, többek között a vércukorszint szabályozásában és az emésztésben is segítséget nyújt. .Azt is megtudhattuk, hogy a hajdinának számos tápláló és jótékony hatása van, amelyek nagyszerű hátteret nyújtanak az egészséges életmód betartásához:segít hidratálni és serkenteni az anyagcserétkihajtja a felesleges folyadékot és méreganyagokat (detox hatás)csökkenti a glükóz koncentrációját a szervezetben, segít a cukorbetegség kezelésébentermészetes katekint tartalmaz, amelynek a fogyásra való pozitív hatását klinikai vizsgálatok bizonyítjákszámos antioxidánst és vitamint tartalmaz, amelyek serkentik az immunrendszer működését, javítják az emésztési funkciókat, megszüntetik a puffadást és a székrekedéstcsökkenti a vérnyomást és a koleszterintmegelőzheti a veseproblémákatA Soba teának többféle típusa létezik, ezek közül hosszas tesztelés után találták meg azt a tökéletesre pörkölt tatár hajdinamag granulátumot, amelynek autentikus aranybarna színe és erőteljes aromája biztosítja az egyedi Soba tea különleges ízvilágát..Konklúzióként megállapíthatjuk, ahogy a mostani taggyűlésen is tapasztaltuk, a szakácsok és a terméket előállító, vagy forgalomba hozó cégek között az élő kapcsolatnak csak előnyei lehetnek..Még több fotó ide kattintva elérhető >>>Következő taggyűlés időpontja: 2024. március 4.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Megnyitotta új egységét a Gerbeaud Szöulban Megnyitotta új egységét a Gerbeaud Szöulban Tokió után ismét egy távol-keleti városban, Szöulban …
Felnőttkorban se feledkezzünk meg a tízórairól és az uzsonnáról Óvodás, talán még kisiskolás korban is zömmel szerepel az étrendben a tízórai és az …