Főoldal Hírek Ajánló Innovatív termékek – Chef workshop – 2024.02.05

Innovatív termékek – Chef workshop – 2024.02.05

12 perc átlagos olvasási idő
0
176
 ehaccp_topbanner3.jpg

Február 5.-én tartotta meg a soron következő taggyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a csepeli BKSZC Szamos Mátyás Technikum és Szakképző Iskolában, ahol a Pilze Nagy Kft által előállított laskagomba termékek és a Pro Gusto által forgalmazott fűszerek, a McCain gratin burgonyái, a Bonduelle innovatív termékei és a Soba teák voltak terítéken.

.

A taggyűlés szokásosan Asztalos István elnök köszöntőjével kezdődött, aki beszélt az elmúlt időszak eseményeiről, valamint a következő egy év programjairól. Elmondta, hogy február 24-én kerül megrendezésre a Magyarország étele szakácsverseny elődöntője, mégpedig a szolnoki Keróban.

.

Ezután már a bemutatkozó cégeken volt a hangsúly. Nyíri Erik a McCain képviseletében elmondta, hogy a következő hónapban késakciójuk lesz, melynek részleteit is ismertette a jelenlévőkkel. Ezzel együtt bemutatta a burgonya gartin termékeik sokszínű felhasználását.

A felhasználás sokszínűségét és az egyszerű elkészíthetőségét rögtönzött kóstolóval prezentálta.

.

A Pro Gusto képviseletében Mészáros Fülöp elmondta, hogy a cégük elsődleges célja, a modern technológia adta lehetőségeket kihasználva magas minőségű, költséghatékony, mégis újító termékeken keresztül tehessék kalkulálhatóbbá és átláthatóbbá a HoReCa és a közétkeztetési szektorokat.

Elmondta továbbá, hogy a cégük fő beszállítója az mProfood Zrt. mely kizárólagos jogot adott termékei európai értékesítésére. Partnercégük közép- és kelet Európa meghatározó élelmiszeripari adalékanyag gyártó és szaktanácsadó cége, mely majd’ 25 éves fennállása óta jelentős szaktudásra tett szert. Ezt a szaktudást kihasználva, megtámogatva cégük konyhatechnológiai ismereteivel és igénybe véve a modern kor számítástechnikai fejlesztéseit, célirányosan fejlesztették rendszerüket s termékeiket.

Ebbe a munkába bevonva kérte a Séfek segítségét, hogy ötleteikkel segítség a további termékfejlesztési irányt, melyhez kiváló támaszték a partnercégük óriási alapanyagkínálata, melynek egyelőre csak egy töredékét listázták be.

A bemutatott fűszereket, marinádokat, nedves panírt felhasználva az ételeket készítette Erdősi Robin.

.

A taggyűlés következő témája a Bonduelle innovatív termékei voltak, melyről még piacra vezetés előtt mondhatták el a véleményüket a jelenlévő séfek. A termékeket Bartók Gabriella és a Galgóczi Gábor prezentálta a jelenlévőknek.

.

Végül, de nem utolsó sorban a Pilze Nagy Kft által termelt laskagombákról és az azokból készített pástétomokról tudhattak meg információkat a jelenlévők, melyből Dene Orsolya készített különböző kostoló falatkákat. Illetve kóstolható volt a laskagombás „csiga” is.

A cég képviselője beszélt a laskagomba tudományos oldaláról is, melyből megtudhattuk, hogy a laskagomba, mint általában a gombák, könnyen emészthető fehérjéket tartalmaz, cukortartalma elenyésző, miközben nagy molekulasúlyú szénhidráttartalma magas. Zsírokban szegény, antioxidánsokban gazdag. Hiányzik belőle a koleszterin, viszont számottevő forrása az ergoszterolnak (D2-vitamin provitaminja). Összes élelmirost-tartalma magas, azonban a csiperkegombához képest fele annyi kitint tartalmaz.

.

Végül pedig a Soba teákat Lajos Laura Vegán életmód és táplálkozási tanácsadó mutatta be a séfeknek.

Elmondta, hogy a Soba tea 100%-ban természetes tatár hajdinamagból készül és könnyen felismerhető az egyedi, pörkölt aromájáról és diós, természetesen édeskés ízéről. Melegen vagy hidegen is élvezhető.

A koffeinmentes Soba tea a nap bármelyik időszakában fogyasztható, ezért is nevezték el 24 Tea-nak! A koffeintartalmú italokkal ellentétben a Soba teának egyedülállóan nyugtató és összpontosítást javító hatása van, emellett az alvási ciklust sem borítja fel.

Japánban és Ázsia más részein a Soba tea nem csak a kellemes ízéről, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásáról vált népszerűvé, többek között a vércukorszint szabályozásában és az emésztésben is segítséget nyújt.

 .

Azt is megtudhattuk, hogy a hajdinának számos tápláló és jótékony hatása van, amelyek nagyszerű hátteret nyújtanak az egészséges életmód betartásához:

  • segít hidratálni és serkenteni az anyagcserét
  • kihajtja a felesleges folyadékot és méreganyagokat (detox hatás)
  • csökkenti a glükóz koncentrációját a szervezetben, segít a cukorbetegség kezelésében
  • természetes katekint tartalmaz, amelynek a fogyásra való pozitív hatását klinikai vizsgálatok bizonyítják
  • számos antioxidánst és vitamint tartalmaz, amelyek serkentik az immunrendszer működését, javítják az emésztési funkciókat, megszüntetik a puffadást és a székrekedést
  • csökkenti a vérnyomást és a koleszterint
  • megelőzheti a veseproblémákat

A Soba teának többféle típusa létezik, ezek közül hosszas tesztelés után találták meg azt a tökéletesre pörkölt tatár hajdinamag granulátumot, amelynek autentikus aranybarna színe és erőteljes aromája biztosítja az egyedi Soba tea különleges ízvilágát.

.

Konklúzióként megállapíthatjuk, ahogy a mostani taggyűlésen is tapasztaltuk, a szakácsok és a terméket előállító, vagy forgalomba hozó cégek között az élő kapcsolatnak csak előnyei lehetnek.

.

Még több fotó ide kattintva elérhető >>>

Következő taggyűlés időpontja: 2024. március 4.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Szekérfesztivál Budapesten – A zene ereje összehoz

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Krisna szekere Budapestre a Ratha-játrá Szekérfeszti…