Főoldal Hírek Csőposta I. Országos Igazmondó Fagyi verseny

I. Országos Igazmondó Fagyi verseny

10 perc átlagos olvasási idő
0
1,295
 ehaccp_topbanner3.jpg

I. Országos „Igazmondó” Fagyi verseny

 

2016. június 11. (szombat) 10 órától – kb. 17 óráig, idén első ízben kerül megrendezésre az I. Országos „Igazmondó” Fagyi verseny a Sisi Alapítvány szervezésében.

A verseny különlegessége, hogy 4 – 14 éves közötti gyermekek bírálják el a versenybe nevezett fagylaltokat, hogy mielőtt vakációzni mennének, melyik számukra az év igazi fagylaltja!

A versenyre cukrászdák, kézműves fagylaltozók, valamint alapanyaggyártók, és forgalmazók nevezhetnek országszerte. És a mi versenyünk megnyitja az utat a hobbi cukrászok (házi asszonyok, család anyák, lányok stb.) előtt is, így az Ő jelentkezésüket is várjuk!

A nyertes fagyi lesz a 2016. évi I. Országos „Igazmondó” Fagyija, mely 2016 nyarától lesz kapható országszerte mindazon cukrászdákban, akik partnerként csatlakoznak a kezdeményezéshez. Illetve a titkos receptúrát közzé tesszük a Sisi Alapítvány facebook oldalán, hogy bárki elkészíthesse otthon is.

Valamint Támogatóink közül, akik szeretnék kiválasztani a Cégük által legfinomabbnak minősített fagylaltot, lehetőség van arra, hogy ünnepélyes keret között átadják az Ő általuk kiválasztott fagylalt elkészítőjének a felajánlásuk, ezzel is népszerűsítve cégüket. Az így kiválasztott fagylalt készítője átveheti az „………(cég) Fagylaltja Nívódíj”-at.

 

CÉLUNK

Azon túl, hogy népszerűsítsük a klasszikus és hagyományos jó minőségű magyar kézműves fagylaltot, célunk még, hogy gyermekeinket megtanítsuk, és felvilágosítsuk az igaz szépen, gusztán, és csábítóan kinéző, ámbár rossz minőségű, egészségtelen jeges édesség fogyasztásának veszélyeire, és nem fogyasztására.

 

JÓTÉKONYSÁG

A fagylaltok zsűrizése után, a készítők által hozott, a zsűrizésből megmaradt fagylaltokat az odalátogató gyermekek fogyaszthatják el.

 

CÉLCSOPORT

Gyermeknapi rendezvényként, kiemelten várjuk a gyermekeket, s Velük együtt szüleiket, tehát egy igazán Családi napot tölthetnek el az idelátogató vendégek. Természetesen a cukrász szakma széles köre képviselteti magát, akiktől még több információt tudhatunk meg erről a jeges édességről, és más nyalánkságokról, kiegészítőkről. És számítunk a kezdő, cukrászat iránt érdeklődő fiatalokra, és a profi házi asszonyokra, akik elleshetik a legújabb trendeket ebben a szakmában, hogy majd a családjukat örvendeztessék meg egy-egy jeles alkalom során.

 

KIÁLLÍTÓK

A cukrászat minden ágából képviseltetik magukat, a sütőipari eszközökön, cukrászati csomagolóanyagokon túl, a bonbon formák dekorációs kellékeken át, és mutathatják be Cégüket, és termékeiket, szolgáltatásaikat interaktív módon a nagyközönség előtt.

 

PROGRAM

A rendezvényt 10 órakor nyitjuk meg. A Sisi Alapítvány kuratóriumi elnökének, és az I. Országos „Igazmondó” Fagyi verseny zsűri elnökének köszöntője után, a 12 fős gyermek, és a 3 fős szakmai zsűri megkezdi az értékelést. A kóstolgatás alatt halk zene szól, s közben a kiállítói standokat lehet látogatni, és érdeklődni, vásárolni. Valamint a Sisi Alapítvány által kiírt „Gasztronómia” című rajzpályázat nyertes munkáit tekinthetik meg a kiállítói folyosón, mely művek a zsűriben lévő gyermekek alkotásai, illetve a további díjazott munkákat láthatják.

A zsűri értékelése alatt a helyi Ju és Zsu Társulat szórakoztatja a tisztelt vendégeket, egy operettmusical blokkal.

A rendezvény lehetőséget kínál baráti beszélgetésekre, ezzel együtt személyes kapcsolatépítésre, mind magánszemélyként, mind cégként, mellyel tovább növelheti ismeretségét még szélesebb körben.

14:30 órakor kerül sor az ünnepélyes díjátadóra, ahol a gyermekek, és a zsűri elnöke adja át a nyertes

versenyzőnek az I. Országos „Igazmondó” Fagyija címért járó serleget, és oklevelet, valamint a

Támogatói „………(cég) Fagylaltja Nívódíj” is gazdára talál. És ekkor kerülnek átadásra a különdíjasok is, amennyiben a versenyzők különleges ötleteikkel, és ízekkel kápráztatják el a zsűrit.

 

MÉDIA

A verseny célja, és a zsűri különleges összetétele miatt, már most elég széles körben nagy az érdeklődés!

A verseny napjára, csak az akkreditált sajtó képviselői kapnak jogot, és helyet bárminemű anyag megjelenítésére (nyomtatott, on-line, TV, stb.).

 

A nap műsorvezető Házigazdája Nagy Seby színész

Rendező: Sisi Alapítvány

Rendezvény neve: I. Országos „Igazmondó” Fagyi verseny

Időpont: 2016. június 11. (szombat) 10 órától – kb. 17 óráig

Helyszín: Petőfi Sándor Oktatási és Művelődési Központ

(2344 Dömsöd, Béke tér 2.)

 

Kép:Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

MATE oktató-kutató kollégái is részt vettek az V. Tisza-tavi PET Kupán

2023. vége és 2024. márciusa között hét árhullám vonult le a Tiszán, jelentős mennyiségű h…