Paleo zsemle

1 perc átlagos olvasási idő
0
1,251
 ehaccp_topbanner3.jpg

Paleo zsemle

 

Hozzávalók:

  • 5 dkg lenmagliszt
  • 5 dkg szezámmag liszt
  • 5 dkg szezámpehely
  • 5 dkg tápióka keményítő
  • 2 dkg utifűmaghéj
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  •  2 teáskanál ecet a kipezsegtetéshez

 

Az útifűmaghéjat 3dl vízbe tesszük, hogy kidagadjon. A száraz hozzávalókat összeöntjük egy edénybe, majd a tojásokat ráütjük. A megdagadt útifűmagot is beleöntjük és rátesszük a szódabikarbónát, aminek a tetejére jön az ecet a kipezsegtetés miatt, majd jó alaposan összekeverjük. Vizes kézzel zsemléket formázunk belőle, a tetejére tehetünk magvakat, ha szeretjük. Kis pihentetés után, előmelegített sütőben megsütjük. Javaslom, hogy az első 10 percet a maximumon, majd a másik 20 percet 200 fokon süssük.Gyorsan egészségeset és fimonat így kell készíteni!

 

Jó étvágyat hozzá! 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…