Csőposta Sörszezon újratöltve – Terítéken a sör mi több Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-05-05 7 perc átlagos olvasási idő 0 1,031 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Sörszezon újratöltve – Terítéken a sör mi több Megnyitotta a 2016-os sörszezont a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Eseménysorozatuk, a sörkultúrát középpontba helyező „Sör mi több” állomásain a gasztronómia mellett, ebben az évben hangsúlyt kapnak az alapanyagok, a minőségi sörgyártás, valamint a nők és a sör viszonya. A szezonnyitó ünnepségen, a komló magyarországi termesztésének újraindítását, egyelőre szimbolikusan, a frissen alapított Komló Klub vállalta fel. A sör az egyik legtermészetesebb italunk. Komlóból, vízből, árpából és élesztőből készül. Az idei szezonnyitón a sör és étel társítások mellett, a számos kedvező élettani hatásáról ismert komló került reflektorfénybe. A komló a fiatalabb kultúrnövények közé tartozik, tobozszerű termését a gyógyászatban és aromaterápiában is használják. Sörfőzésre csak a nőnemű, kúp alakú komlótoboz alkalmas. Fontos illat és kesernyés ízanyagokat ad a sörnek. A sörök keserű ízhatását IBU-ban mérik (International Bitterness Unit). A legtöbb sör 5-100 IBU közé esik. Főztek azonban már ezres, extrém komlózott sört is, annak ellenére, hogy az emberi ízérzékelés határa valahol 120 IBU körül húzható meg. A szezonnyitó eseményre Vásárhelyi István, sörgasztronómus és az Aria Hotel séfje, Ferencz Gábor által összeállított menüben a komló számos oldaláról mutatkozhatott be, a sörsorban a klasszikus nemeskomló mellett kóstolásra került az újhullámos, illatos és a diszkrétebb komlózás is. „A Sör mi több egy év alatt a ’sörbeszéd’ része lett. Formálódik egy újfajta sörkultúra, ami nélkül nincs modern magyar gasztronómia. Idén ízekre szedjük a sört. Kezdve a komlóval, amelyet már a honfoglalók is ismertek és valaha itthon is termesztettek”– mondta Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója a 2016-os sörszezon megnyitóján. content here…Author hereMENÜ Welcomedrink „StrawberryHopsForever” könnyed, friss világos lágersörkoktél Hideg előétel Kacsamáj mousse, kenyér chips, fűszeres, pörkölt malátás sötét ale-lel Meleg előétel Teás paszternákkrémleves, karotta espuma, üde komlózású, gyümölcsös illatú lágersörrel Főétel Császárhús, zellerpüré, ceruzabab, konfitált burgonya, száraz, enyhén csokoládés ízvilágú, sötét lágerrel Desszert Madártej pannacotta, belga típusú, zamatos, erős ale sörrelAz ünnepségen résztvevők nem csak igazi gasztronómiai élménnyel lettek gazdagabbak, a legbátrabbak örökbe fogadhattak egy palántát, hogy kísérletet tegyenek a komló termesztésére. A hogyan neveld a komlópalántádat kérdésben a Sör mi több Komló Klubja nyújt majd segítséget. A szövetség reményei szerint újabb nyarat tölthetünk el a minőségi sörök és hozzájuk passzoló étkek tudatos, kulturált fogyasztása jegyében. A Sör mi több és a nagyközönség ez évi első találkozására nem kell sokat várni, május végén rendhagyó kiállítást szerveznek, hogy a hölgyeket a sörös oldalra csábítsák
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Pantone-kávézó nyílik Monacóban Az Event Magazine szerint a Grace hercegnő sugárúton állították fel a kávézót, melyben minden eladó terméknek …
Paksi Gastroblues Fesztivál – Öt színpadon ötven koncertet tartanak Öt színpadon ötven koncertet tartanak a hétfőn kezdődő 25. Gastroblues Fesztiválon Pakson, …