Színes Huszonöt kisüzemi sörfőzde vesz részt a Nyitott Főzdék Napján Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-09-19 4 perc átlagos olvasási idő 0 489 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Országszerte huszonöt kisüzemi sörfőzde várja a látogatókat a Nyitott Főzdék Napján október 10-én üzembejárásokkal, sörkóstolókkal, előadásokkal és egyéb programokkal. Az első alkalommal meghirdetett eseménysorozat célja, hogy az érdeklődők megismerjék a közvetlen környezetükben működő sörfőzdéket, illetve felhelyezzék azokat a saját gasztronómiai térképükre, így rendszeres látogatókká, vásárlókká válva támogassák a magyar sörkultúra fejlődését – közölte az MTI-vel kedden a Nyitott Főzdék Napja főszervezője. Knap Gábor emlékeztetett arra, hogy a kisüzemi sörfőzdék termékeik túlnyomó részét a vendéglátásban és a turizmusban értékesítik, a szegmens koronavírus-járvány miatti megtorpanása ezért nagyon nehéz helyzetbe hozta őket is. A kisüzemek igyekeznek változatos, új csatornákon eljuttatni söreiket a fogyasztókhoz. Ehhez járul hozzá a Nyitott Főzdék Napja is, melynek során a látogatók magukban a sörfőzdékben kóstolhatják meg a különböző sörtípusokat Győrzámolytól Budapesten és Magyarhertelenden át Hajdúböszörményig és Tokajig. A rendezvény programhelyszínein a sörkóstolás és -vásárlás mellett lehetőség lesz a sörfőzdék működésének, a sörkészítés folyamatának, illetve a sör alapanyagainak megismerésére. A résztvevők közül ezen a napon több sörfőzde is bemutat új főzeteket, illetve helyi kistermelőket hívott meg, hogy a sör mellett kézműves sajtokat, párlatokat, környékbeli finomságokat is kóstolhassanak a látogatók. A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, csak a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu honlapon érhető el. OPH/MTI/Pixabay Megérkezett a magyar görögdinnye, a nyár íze Feketén a tányér mögött: fekete fizetések a vendéglátásban Sztárkavalkád Balatonfüreden – ahogy még nem láttad és nem hallottad 30 éves a Krisna-völgyi Búcsú – ünnep, ami megérinti a lelked Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Nyárra elkészül Debrecen új turisztikai brandje Nyárra elkészül Debrecen új turisztikai brandje A nyári szezonra elkészül Debrecen …
Elkészült a Magyarország étele – A nemzet egy darabja című dal Íme a Magyarország étele – A nemzet egy darabja című dal Az …