Főoldal Hírek Átólzéig Egyre többen töltik szállodákban az ünnepeket

Egyre többen töltik szállodákban az ünnepeket

6 perc átlagos olvasási idő
0
796
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egyre többen töltik szállodákban az ünnepeket
 

    Egyre többen töltik a karácsonyi ünnepeket hazai szállodákban és vendéglátóhelyeken – derül ki a maiUtazas.hu utazási portál körképéből, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek. A szállodaszövetség szerint is évről-évre erősödik a karácsonyi forgalom a szállodákban.

    Az év végi szezont két részre kell osztani, mert eltérő közönség fordul meg a szállodákban a karácsonyi napokon és a szilveszteri időszakban: előbbi esetben a nagyobb családok, míg az óév búcsúztatására rendszerint idősebb párok, illetve több családból álló baráti társaságok érkeznek a szállodákba. 

    A közlemény idézi Weich Anikót, a maiUtazas.hu partnerét, a Puchner Kastélyszálló értékesítési vezetőjét, aki elmondta: idén a karácsonyi szezonra teljesen be vannak táblázva, és a szilveszteri időszakra is 70 százalékos a foglalás, ami szintén javuló tendenciát mutat a tavalyi évhez képest. Hasonlóan látja a helyzetet Gál Bertalan, a cserkeszőlői Aqua-Spa Konferencia és Wellness hotel igazgatója is. Közölte, hogy tavaly is mindkét időszak telt házzal üzemelt, idén jóval hamarabb foglaltak a vendégek, így már hónapokkal előre látták, hogy sikerül hozni a tavalyi számokat az ünnepi időszakban is.

    A megkérdezett szakemberek egyhangúan úgy látják, hogy az ünnepi időszakban inkább a belföldi turizmus élénkül fel, ritka a külföldről érkező vendég. A keleti országrészben azért előfordul, hogy a határon túlról, főleg Romániából érkeznek családok, vagy nagyobb társaságok is, bár ez utóbbi inkább a szilveszteri időszakra jellemző. Gál Bertalan kiemelte még az évzáró rendezvényeket, karácsonyi partikat, amelyeket jellemzően környékbeli cégek rendelnek meg. 
    Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta: a vidéki, balatoni wellness hotelekben évről-évre erősödő karácsonyi kereslet jellemző, de a vendégek 70-80 százaléka belföldi. Idén is az átlagosnál erősebb forgalomra lehet számítani – tette hozzá. A karácsony a fővárosban gyengébb időszaknak számít, mivel itt jellemzően az üzleti utazók vannak többségben, és ekkorra a karácsonyi vásárok is véget érnek.
    A maiUtazás.hu körkérdése szerint a karácsonyi, szilveszteri időszakban a legtöbb szálloda speciális menükkel, az ünnepekre jellemző étel- és italkülönlegességekkel készül a vendégek fogadására.

    Az Utazok.hu cégcsoport portfóliójában több tematikus oldal található. Az Utazok.hu online szállásfoglaló portálon a látogatók több mint 2600 szálláshely kínálatát böngészhetik. A weboldalak több mint 650 ezer regisztrált felhasználóval és éves szinten 4,5 millió látogatóval rendelkeznek.

 

MTI/ Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…