Főoldal Hírek Átólzéig Egyre többen töltik szállodákban az ünnepeket

Egyre többen töltik szállodákban az ünnepeket

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,032
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egyre többen töltik szállodákban az ünnepeket
 

    Egyre többen töltik a karácsonyi ünnepeket hazai szállodákban és vendéglátóhelyeken – derül ki a maiUtazas.hu utazási portál körképéből, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek. A szállodaszövetség szerint is évről-évre erősödik a karácsonyi forgalom a szállodákban.

    Az év végi szezont két részre kell osztani, mert eltérő közönség fordul meg a szállodákban a karácsonyi napokon és a szilveszteri időszakban: előbbi esetben a nagyobb családok, míg az óév búcsúztatására rendszerint idősebb párok, illetve több családból álló baráti társaságok érkeznek a szállodákba. 

    A közlemény idézi Weich Anikót, a maiUtazas.hu partnerét, a Puchner Kastélyszálló értékesítési vezetőjét, aki elmondta: idén a karácsonyi szezonra teljesen be vannak táblázva, és a szilveszteri időszakra is 70 százalékos a foglalás, ami szintén javuló tendenciát mutat a tavalyi évhez képest. Hasonlóan látja a helyzetet Gál Bertalan, a cserkeszőlői Aqua-Spa Konferencia és Wellness hotel igazgatója is. Közölte, hogy tavaly is mindkét időszak telt házzal üzemelt, idén jóval hamarabb foglaltak a vendégek, így már hónapokkal előre látták, hogy sikerül hozni a tavalyi számokat az ünnepi időszakban is.

    A megkérdezett szakemberek egyhangúan úgy látják, hogy az ünnepi időszakban inkább a belföldi turizmus élénkül fel, ritka a külföldről érkező vendég. A keleti országrészben azért előfordul, hogy a határon túlról, főleg Romániából érkeznek családok, vagy nagyobb társaságok is, bár ez utóbbi inkább a szilveszteri időszakra jellemző. Gál Bertalan kiemelte még az évzáró rendezvényeket, karácsonyi partikat, amelyeket jellemzően környékbeli cégek rendelnek meg. 
    Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta: a vidéki, balatoni wellness hotelekben évről-évre erősödő karácsonyi kereslet jellemző, de a vendégek 70-80 százaléka belföldi. Idén is az átlagosnál erősebb forgalomra lehet számítani – tette hozzá. A karácsony a fővárosban gyengébb időszaknak számít, mivel itt jellemzően az üzleti utazók vannak többségben, és ekkorra a karácsonyi vásárok is véget érnek.
    A maiUtazás.hu körkérdése szerint a karácsonyi, szilveszteri időszakban a legtöbb szálloda speciális menükkel, az ünnepekre jellemző étel- és italkülönlegességekkel készül a vendégek fogadására.

    Az Utazok.hu cégcsoport portfóliójában több tematikus oldal található. Az Utazok.hu online szállásfoglaló portálon a látogatók több mint 2600 szálláshely kínálatát böngészhetik. A weboldalak több mint 650 ezer regisztrált felhasználóval és éves szinten 4,5 millió látogatóval rendelkeznek.

 

MTI/ Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…