Főoldal Hírek Ajánló Hat séf versenyez a Bocuse d’Or februári magyarországi döntőjén

Hat séf versenyez a Bocuse d’Or februári magyarországi döntőjén

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,159
 ehaccp_topbanner3.jpg

Hat séf versenyez a Bocuse d’Or februári magyarországi döntőjén
 

    Hat séf verseng a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért február 18-án a magyarországi döntőn.

    A versenyen derül ki, hogy ki képviseli Magyarországot a világverseny európai döntőjén, melyet idén első alkalommal Budapesten rendeznek meg május 10-11-én. 

    A hat finalista – Pohner Ádám, Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo, Győrffy Árpád és Széll Tamás – felkészülését Tommy Myllymäki svéd sztárséf segíti, aki már kétszer szerepelt dobogós helyen a Bocuse d’Or lyoni világdöntőjében – hangzott el a verseny sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

    Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta, Myllymäki szerdán a húsokról tartott mesterkurzust a versenyzőknek, a hétvégén pedig halak témájában segíti a felkészülésüket. 
    A magyarországi döntőn a séfek már nem egyedül indulnak, commis-jukkal (segédjükkel) alkotnak egy csapatot.

    A zsűri a finalisták által meghívott, egy-egy őket képviselő magyar séfből, valamint hat további nemzetközi szaktekintélyből áll. A versenynek a Hungexpón tartott FeHoVa (Fegyver, horgászat, vadászat) kiállítás ad otthont. 

    A döntősök már a februári megmérettetésen is az európai döntő alapanyagaival dolgozhatnak, melyek magyarok lesznek: a halételhez szolgáló dunai kecsege és kaviárja, valamint a hústál alapjául szolgáló gímszarvasborjú comb és gerinc. 

    “A Bocuse d’Or történetében ez az első alkalom, hogy mindkét versenyétel fő összetevője a vendéglátó nemzet konyhájának alapanyagai közül kerül ki, ráadásul a versenyhez kapcsolódó eseményeken is kizárólag magyar borokat szolgálnak fel” – emelte ki Hamvas Zoltán.

    “Magyarországnak minden oka megvan arra, hogy büszke legyen kulináris tradícióira. Biztos vagyok abban, hogy sikeres európai döntőt rendez, amely nagyban hozzájárul az ország jó hírnevéhez” – emelte ki Niclas Trouvé, Svédország budapesti nagykövete.

    A kontinensdöntőn Európa húsz országa versenyez Budapesten május 10-én és 11-én. 

    A Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjén az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehetnek részt, összesen 24 ország séfje.

 

MTI/oKép:ohlalair

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…