Főoldal Hírek Ajánló Hat séf versenyez a Bocuse d’Or februári magyarországi döntőjén

Hat séf versenyez a Bocuse d’Or februári magyarországi döntőjén

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,199
 ehaccp_topbanner3.jpg

Hat séf versenyez a Bocuse d’Or februári magyarországi döntőjén
 

    Hat séf verseng a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért február 18-án a magyarországi döntőn.

    A versenyen derül ki, hogy ki képviseli Magyarországot a világverseny európai döntőjén, melyet idén első alkalommal Budapesten rendeznek meg május 10-11-én. 

    A hat finalista – Pohner Ádám, Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo, Győrffy Árpád és Széll Tamás – felkészülését Tommy Myllymäki svéd sztárséf segíti, aki már kétszer szerepelt dobogós helyen a Bocuse d’Or lyoni világdöntőjében – hangzott el a verseny sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

    Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta, Myllymäki szerdán a húsokról tartott mesterkurzust a versenyzőknek, a hétvégén pedig halak témájában segíti a felkészülésüket. 
    A magyarországi döntőn a séfek már nem egyedül indulnak, commis-jukkal (segédjükkel) alkotnak egy csapatot.

    A zsűri a finalisták által meghívott, egy-egy őket képviselő magyar séfből, valamint hat további nemzetközi szaktekintélyből áll. A versenynek a Hungexpón tartott FeHoVa (Fegyver, horgászat, vadászat) kiállítás ad otthont. 

    A döntősök már a februári megmérettetésen is az európai döntő alapanyagaival dolgozhatnak, melyek magyarok lesznek: a halételhez szolgáló dunai kecsege és kaviárja, valamint a hústál alapjául szolgáló gímszarvasborjú comb és gerinc. 

    “A Bocuse d’Or történetében ez az első alkalom, hogy mindkét versenyétel fő összetevője a vendéglátó nemzet konyhájának alapanyagai közül kerül ki, ráadásul a versenyhez kapcsolódó eseményeken is kizárólag magyar borokat szolgálnak fel” – emelte ki Hamvas Zoltán.

    “Magyarországnak minden oka megvan arra, hogy büszke legyen kulináris tradícióira. Biztos vagyok abban, hogy sikeres európai döntőt rendez, amely nagyban hozzájárul az ország jó hírnevéhez” – emelte ki Niclas Trouvé, Svédország budapesti nagykövete.

    A kontinensdöntőn Európa húsz országa versenyez Budapesten május 10-én és 11-én. 

    A Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjén az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehetnek részt, összesen 24 ország séfje.

 

MTI/oKép:ohlalair

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …