Főoldal Hírek Csőposta Töltött Hold Gasztrovíkend a Belvárosi Piacon

Töltött Hold Gasztrovíkend a Belvárosi Piacon

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,263
 ehaccp_topbanner3.jpg

    Széll Tamás új bisztrójának ételeit is megismerheti a közönség a Töltött Hold Gasztrovíkenden, amelynek péntektől vasárnapig a Hold utcai Belvárosi Piac ad otthont.

 

    Az ingyenesen látogatható rendezvényen az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint vendégtermelők is részt vesznek – közölték az MTI-vel pénteken a szervezők.


    Megjelenik a balatonfüredi-veszprémi Chianti/Baricska, a békési Kira, a kecskeméti Spaletta, a hosszúhetényi Almalomb, az Első Mádi Borház, a pannonhalmi Viator, a balatonfüredi Sparhelt, a keszthelyi Paletta, a miskolci Végállomás, a bázakerettyei Bonne Chance, a debreceni IKON, a budai hegyvidékről érkező Kis Bíró és a pestiesen olasz DIGÓ.


    Vendégtermelők is érkeznek a gasztrovíkendre, ahol termékeit kínálja a Chilion (csilipaprikák), a Süss-Édes Élet (bonbonok, csokoládék), Kárász Rita (szörp), a Batha-Porta (őrségi magolaj), a Stelázsi (sajtok, szalámik), a Vitéz Kürtős (kürtős kalács), míg a Vespresso utcai kocsijánál várja az érdeklődőket olasz kávékkal.


    A bemutatkozás, vagyis a főzés és árusítás egy-egy közösségi standon történik, miközben a piac állandó üzletei és vendéglátóhelyei is nyitva tartanak. A Séf utcája, a MoszkvaTér, a Buja Disznók, a Lakatos Műhely, a Steamboo, a KOBE Sausages, a Kandalló Market, a Fritu, a Sparhelt és a többiek megszokott választékuk mellett meglepetésfogásokkal is készülnek, a vendégkonyhák és termelők pedig téli ízeket hoznak piaci stílusban.


    Új nyitásokra is számíthatnak a vendégek: a Michelin-csillagot szerzett, és a lyoni Bocuse d'Or világbajnokságon negyedik helyezett Széll Tamás és csapata Stand25 néven nyit bisztrót a piac földszintjén, a magyar konyhára építkezve.


    Ugyancsak a lenti részen nyit a Haxen Market, akiket a Király utcából régóta ismerhet a közönség, a Panificio il Basilico pedig leköltözött az emeletről, és széles körben keresett pékárui mellett szendvicseket és sok egyéb finomságot kínál február végétől.


    A gasztrovíkenden borozni és pezsgőzni is lehet majd: válogatott tételekkel érkezik a Drop Shop, míg a Francois pultjai több helyen is kiszolgálják a vendégeket. Péntek és szombat este számos meglepetés és kedvezmény várja a vendégeket, miközben a hangulatról a balatonfüredi Kredenc Sound System és DJ Soulja gondoskodik.


    A piac üzemeltetőjének, a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft-nek köszönhetően a csarnok a rendezvény teljes ideje alatt fűtve lesz – közölték a szervezők.

 

MTI/Belvárosi piac

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…