Főoldal Hírek Csőposta Töltött Hold Gasztrovíkend a Belvárosi Piacon

Töltött Hold Gasztrovíkend a Belvárosi Piacon

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,008
 ehaccp_topbanner3.jpg

    Széll Tamás új bisztrójának ételeit is megismerheti a közönség a Töltött Hold Gasztrovíkenden, amelynek péntektől vasárnapig a Hold utcai Belvárosi Piac ad otthont.

 

    Az ingyenesen látogatható rendezvényen az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint vendégtermelők is részt vesznek – közölték az MTI-vel pénteken a szervezők.


    Megjelenik a balatonfüredi-veszprémi Chianti/Baricska, a békési Kira, a kecskeméti Spaletta, a hosszúhetényi Almalomb, az Első Mádi Borház, a pannonhalmi Viator, a balatonfüredi Sparhelt, a keszthelyi Paletta, a miskolci Végállomás, a bázakerettyei Bonne Chance, a debreceni IKON, a budai hegyvidékről érkező Kis Bíró és a pestiesen olasz DIGÓ.


    Vendégtermelők is érkeznek a gasztrovíkendre, ahol termékeit kínálja a Chilion (csilipaprikák), a Süss-Édes Élet (bonbonok, csokoládék), Kárász Rita (szörp), a Batha-Porta (őrségi magolaj), a Stelázsi (sajtok, szalámik), a Vitéz Kürtős (kürtős kalács), míg a Vespresso utcai kocsijánál várja az érdeklődőket olasz kávékkal.


    A bemutatkozás, vagyis a főzés és árusítás egy-egy közösségi standon történik, miközben a piac állandó üzletei és vendéglátóhelyei is nyitva tartanak. A Séf utcája, a MoszkvaTér, a Buja Disznók, a Lakatos Műhely, a Steamboo, a KOBE Sausages, a Kandalló Market, a Fritu, a Sparhelt és a többiek megszokott választékuk mellett meglepetésfogásokkal is készülnek, a vendégkonyhák és termelők pedig téli ízeket hoznak piaci stílusban.


    Új nyitásokra is számíthatnak a vendégek: a Michelin-csillagot szerzett, és a lyoni Bocuse d'Or világbajnokságon negyedik helyezett Széll Tamás és csapata Stand25 néven nyit bisztrót a piac földszintjén, a magyar konyhára építkezve.


    Ugyancsak a lenti részen nyit a Haxen Market, akiket a Király utcából régóta ismerhet a közönség, a Panificio il Basilico pedig leköltözött az emeletről, és széles körben keresett pékárui mellett szendvicseket és sok egyéb finomságot kínál február végétől.


    A gasztrovíkenden borozni és pezsgőzni is lehet majd: válogatott tételekkel érkezik a Drop Shop, míg a Francois pultjai több helyen is kiszolgálják a vendégeket. Péntek és szombat este számos meglepetés és kedvezmény várja a vendégeket, miközben a hangulatról a balatonfüredi Kredenc Sound System és DJ Soulja gondoskodik.


    A piac üzemeltetőjének, a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft-nek köszönhetően a csarnok a rendezvény teljes ideje alatt fűtve lesz – közölték a szervezők.

 

MTI/Belvárosi piac

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…