Csőposta KiBORító tévhitek a borfogyasztásról kezdőknek és haladóknak Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2022-01-07 6 perc átlagos olvasási idő 0 571 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! (Archívum) A bor hatezer éve indult világhódító útjára, mégis majdnem annyi tévhit és félreértés veszi körül mind a mai napig, mint a kvantumelméletet. Amíg nem bontjuk ki, addig egyszerre ízlik és nem ízlik. De a kibontás előtt is számtalan dolgot érdemes tisztázni. A SPAR Bor Placc új online filmjei épp ezt a célt tűzték ki maguk elé.Kiindulásként vegyünk egy átlagos borkedvelőt, aki borszakértőnek hiszi magát, és nézzük meg, hogy mi mindenben biztos, amikor kedvenc italáról van szó. Vigyük el egy pincészetbe, engedjük szabadon garázdálkodni a polcsorok között, utána ültessük le egy kamera elé, és hagyjuk, hogy mondja a magáét. Éppen ezt tette a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., aki Vörös Borisz szerepére Szabó Simont kérte fel, aki lubickolt az improvizációra és bolondozásra nyitott stáb kamerái előtt.Természetesen a szakértelem is megjelenik a borválasztás, borfogyasztás narratívára fűzött filmekben, hiszen dr. Sárdy Diána, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet intézetvezetője borítja a tévhiteket Borisz ámokfutása során.Az első két epizód az általános tévhitekről szól, amelyek olyan szorosan kapcsolódnak a borhoz, mint a kvarkok az antikvarkokhoz – ha már az elején szó volt a kvantumvilágról… Mitől függ a testesség? Hogyan készül a rozé? Mi a legjobb palackzárási mód? Mit jelent a mélyedés a palack alján? Milyen borok készülnek Tokaj térségében? Jó-e a cuvée?A harmadik epizódban Borisz egy INTERSPAR-ban szembesül azzal, hogy a borválasztás nem is olyan egyszerű. Pláne, ha azt is elfelejti az ember, hogy a párja milyen étellel készül vacsorára. Nem csoda, ha a pénztárnál mindenki beelőzi főhősünket. De kár aggódni, Diána ebben az esetben is elmondja, hogy mire kell figyelni, ha a roskadozó polcok előtt állunk tanácstalanul.Végül a várva várt vacsorába kapunk bepillantást, ahol Borisz igyekszik lenyűgözni kedvesét, mi pedig a csetlések és botlások mellett rengeteget tanulhatunk a helyes borfogyasztásról. Az egyes részek külön-külön is megállják a helyüket, de a legtöbbet akkor tanulhatunk belőlük, ha mind a négyet megnézzük!A videókat ezen a linken tudod megtekinteni: SajtóközleményHoudini tiszteletére egyedülálló alkalmi bélyeget bocsátott forgalomba a Magyar Posta KSH: a szolgáltatás külkereskedelmi többlet a harmadik negyedévben 3,5 milliárd euró volt Torinót választották az intelligens turizmus európai fővárosának Újraindul a turizmus-vendéglátás szak a MATE Georgikon Campusán Bioforradalmat sürgetnek a szakemberek a közétkeztetésben – Íme, a XXXIV. Biokultúra Tudományos Nap zárónyilatkozata
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Egy, két, há’ négy! Idén melyik lesz a legfittebb munkahely? Egy, két, há’ négy! Idén melyik lesz a legfittebb munkahely? Immár negyedik alkalommal indul …
Ügyel a nyaralók biztonságára a katasztrófavédelem Az idei nyár jól mutatja, mennyire hirtelen képes megváltozni az időjárás, és hogy ennek …