Főoldal Hírek Átólzéig A Dél-balatoni Borút Egyesület nagyszabású borbemutatót tartott

A Dél-balatoni Borút Egyesület nagyszabású borbemutatót tartott

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,064
 ehaccp_topbanner3.jpg
 
A Dél-balatoni Borút Egyesület nagyszabású borbemutatót tartott  
 
Immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Dél-balatoni Borút Egyesület valamint a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület szezonnyitó, borbemutatóval egybekötött üzleti találkozója.
 
A Dél-balatoni Borút Egyesület a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesülettel immár harmadik éve együttműködve, nagyszabású rendezvényt tartott április 9-én, ezúttal a rádpusztai Gasztro és Élménybirtok nemrégiben átadott rendezvényházában, ahol a dél-balatoni régió szinte valamennyi borásza képviseltette magát. A rendezvény célja az volt, hogy a gasztronómia képviselőinek figyelmét felhívja a dél-balatoni borászatok szakmai elismertségére, ezzel együtt a régió borainak kiváló minőségére. 
 
A déli Balaton-part nagy múltú szőlőtermő területeiről származó helyi termékek egyre keresettebbek a vendégek körében. Azonban az egységes fellépést szorgalmazza az a tény, miszerint egyes balatoni vendéglátóipari egységek borkínálatában – sok esetben − más borrégió tételei sorakoznak fel, noha a térség adta lehetőségek, ezzel együtt a balatoni borok minősége épp ennek ellenkezőjét indokolná. Ezt a tényt igazolják a dél-balatoni vörösborok rangos nemzetközi és hazai elismerései is. 
 
A rendezvény fővédnöke Witzmann Mihály országgyűlési képviselő volt.  Fekete Tamás, a Balatonföldvári Turisztikai Egyesület alelnöke köszöntőbeszédében felvázolta a rendezvény küldetését. „A Balaton régió nagyon szerencsés helyzetben van, hisz a dél-balatoni borral, a helyi termékek egyik „zászlóshajójával” kiváló, sokszorosan elismert és minősített terméket tud ajánlani a helyben élőknek és a hozzánk látogatóknak egyaránt” – mondta Fekete Tamás. Ezt követően Gádor Dénes, a Dél-balatoni Borút Egyesület elnöke nyitotta meg a rendezvényt, aki beszédében hangsúlyozta: „Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy tanúi lehetünk a dél-balatoni régió borászatai összefogásának, aminek alapja nem más, mint a közös cél, hogy a régió borait együttes fellépéssel méltassák és tegyék ismertté.” 
 
A borok bemutatását követően a média és a gasztronómia képviselői a borászokkal való személyes beszélgetés keretében egyeztethettek a régiót érintő kérdésekről. 
 
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…