Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett szűzpecsenye, csípős, citrusos narancs chatney-val, burgonyafánkkal

Grillezett szűzpecsenye, csípős, citrusos narancs chatney-val, burgonyafánkkal

2 perc átlagos olvasási idő
0
2,008
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett szűzpecsenye, csípős, citrusos narancs chatney-val, burgonyafánkkal

Hozzávalók (4 személyre):
  • 60 dkg sertésszűz
  • 30 dkg burgonya
  • 2 db csípős paprika
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 15 dkg méz
  • 1 db narancs
  • 1 db lime
  • 2 db kápia paprika
  • 0,5 dl mustár
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg só.

 

A sertés szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd megborsozzuk, és sózzuk. Faszénparázson szép lassan megsütjük.

A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, és áttörjük, sózzuk, borsozzuk. A lisztet, a tejfölt és a tojást hozzáadva, képlékeny masszává gyúrjuk. Majd forró olajba, kanállal szaggatva készre sütjük.

A chutney-hoz a lime és narancs levét egy keverőtálba tesszük, majd a kevés sóval, borssal ízesítve, kevés mustárral és mézzel elkeverjük. Végül hozzáadjuk a külön, kevés olajon lepirított apró kockákra vágott paprikát.

Így egy pikáns ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, de mégis egy modernebb, ugyanakkor egyszerű ételnek számít.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…