Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett szűzpecsenye, csípős, citrusos narancs chatney-val, burgonyafánkkal

Grillezett szűzpecsenye, csípős, citrusos narancs chatney-val, burgonyafánkkal

2 perc átlagos olvasási idő
0
2,101
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett szűzpecsenye, csípős, citrusos narancs chatney-val, burgonyafánkkal

Hozzávalók (4 személyre):
  • 60 dkg sertésszűz
  • 30 dkg burgonya
  • 2 db csípős paprika
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 15 dkg méz
  • 1 db narancs
  • 1 db lime
  • 2 db kápia paprika
  • 0,5 dl mustár
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg só.

 

A sertés szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd megborsozzuk, és sózzuk. Faszénparázson szép lassan megsütjük.

A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, és áttörjük, sózzuk, borsozzuk. A lisztet, a tejfölt és a tojást hozzáadva, képlékeny masszává gyúrjuk. Majd forró olajba, kanállal szaggatva készre sütjük.

A chutney-hoz a lime és narancs levét egy keverőtálba tesszük, majd a kevés sóval, borssal ízesítve, kevés mustárral és mézzel elkeverjük. Végül hozzáadjuk a külön, kevés olajon lepirított apró kockákra vágott paprikát.

Így egy pikáns ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, de mégis egy modernebb, ugyanakkor egyszerű ételnek számít.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

2024-ben is indul a #vadateszem kampány

Manapság attól hangos a média, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, lesz-e e…