Átólzéig Receptek Grillezett szűzpecsenye, csípős, citrusos narancs chatney-val, burgonyafánkkal Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-12-03 2 perc átlagos olvasási idő 0 2,101 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Grillezett szűzpecsenye, csípős, citrusos narancs chatney-val, burgonyafánkkal Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg sertésszűz 30 dkg burgonya 2 db csípős paprika 0,01 kg feketebors (őrölt), 15 dkg méz 1 db narancs 1 db lime 2 db kápia paprika 0,5 dl mustár 2 db tojás 10 dkg liszt 1 dl tejföl 1 dkg só. A sertés szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd megborsozzuk, és sózzuk. Faszénparázson szép lassan megsütjük. A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, és áttörjük, sózzuk, borsozzuk. A lisztet, a tejfölt és a tojást hozzáadva, képlékeny masszává gyúrjuk. Majd forró olajba, kanállal szaggatva készre sütjük. A chutney-hoz a lime és narancs levét egy keverőtálba tesszük, majd a kevés sóval, borssal ízesítve, kevés mustárral és mézzel elkeverjük. Végül hozzáadjuk a külön, kevés olajon lepirított apró kockákra vágott paprikát. Így egy pikáns ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, de mégis egy modernebb, ugyanakkor egyszerű ételnek számít. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Koncertek 2017-ben – Robbie Williams, Depeche Mode, Bruno Mars Mások mellett Robbie Williams, a Depeche Mode, Bruno Mars, a Green Day, …
Fókák és pingvinek érkeztek a Veszprémi Állatkertbe Fókák és pingvinek érkeztek a Veszprémi Állatkertbe Három borjúfóka és tizenhat …