Főoldal Hírek Csőposta Többnapos programsorozat lesz idén az államalapítás ünnepe

Többnapos programsorozat lesz idén az államalapítás ünnepe

5 perc átlagos olvasási idő
0
305
 ehaccp_topbanner3.jpg

Többnapos programsorozattal ünnepelik az idén, hagyományteremtő módon, az államalapítás ünnepét; a hosszú hétvégére mindenkit várnak a fővárosba, a budapesti turizmus megsegítése érdekében – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója legújabb hivatalos podcastjában.

Kiemelte: az eseménysorozat fő attrakciója a minden eddiginél látványosabb és nagyobb fény- és tűzijáték lesz, 40 ezer rakétával. A hivatalos programok mellett augusztus 19–22. között 17 további szórakoztató, kulturális, zenei és családi program lesz Budapesten, valamint több fesztivál.

Az egész rendezvény célja az, hogy a magyarok négy napot töltsenek el Budapesten „Istvánkor”, a főváros tartogat annyi izgalmas programot, hogy megéri ide látogatni – mondta. Hozzátette, hogy a budapesti szálláshelyek akciós ajánlatot dolgoztak ki.

A programok között említette, hogy a veszprémi Utcazene fesztivál már augusztus 19-én a Szabadság térre költözik, ahol kora délutántól változatos koncertek lesznek.

Szintén 19-én kezdődik az Erzsébet téren a látványos Szabad rét fesztivál, a Vigadó előtt pedig operettekkel várják a vendégeket. A Vörösmarty téren Csárdafesztivál lesz a magyar konyha legjavával és népzenével, a Március 15. téren a magyar sporthősöket ünnepelik. Az idén először, augusztus 20-án felvonulást rendeznek az Andrássy úton, amelyen a magyar történelem kiemelkedő személyiségeit, művészeit – közöttük Szent Istvánt – mutatják be.

A gyerekeknek a Vajdahunyad várában lesznek programok. A Bálna környékén ismert tervezők, iparművészek mutatkoznak be, a Filózófusok kertje pedig a komolyzenei koncerteknek ad majd otthont, a budai Várban hagyományosan a Mesterségek Ünnepét rendezik – sorolta Guller Zoltán.

A részletes, folyamatosan frissülő információk a https://szentistvannap2021.hu/programok oldalon olvashatók.

OPH/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …