Főoldal Hírek Átólzéig Az állatoké a főszerep a Skanzenben az ünnepi hétvégén

Az állatoké a főszerep a Skanzenben az ünnepi hétvégén

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,198
 ehaccp_topbanner3.jpg


    A paraszti gazdaságok állatai állnak a középpontban a szentendrei Skanzen ünnepi hétvégéjén – tájékoztatta az MTI-t a szabadtéri néprajzi múzeum sajtóreferense.

 

kakas4_oldalas_magazin
Képünk illusztráció! 

    Arnóti Edit elmondta, hogy szombaton és vasárnap a paraszti gazdaság jószágaival, a hozzájuk kapcsolódó munkákkal, ismeretekkel, valamint bemutatókkal, játékos feladatokkal és állatos mesékkel találkozhatnak a látogatók.
    A vendégeket túraútvonal vezeti végig a paraszti udvar állatainak felfedezésében, aminek során a gyerekek megtapasztalhatják, milyen összeszedni a tojásokat a tyúkok alól, hogyan lesz a tejszínből vaj, a birka gyapjából nemez, de várja őket tejes-vajas fejtörő, malacpuzzle, szekérszerelés, almozás, gyapjúmosás és sok más érdekesség is.

    Az állati bemutatók keretében magyar kutyafajtákkal – kuvasszal, vizslával, pumival, erdélyi kopóval – találkozhatnak a látogatók, sőt sétáltathatják is őket, de megismerkedhetnek egy kutyaiskola házi feladataival is. Az érdeklődők a régi idők üzenetküldését is kipróbálhatják postagalambok segítségével, és megismerhetik a különböző galambfajtákat is.

    A magyar lófajták bemutatóján hucul, lipicai, nóniusz és más legendás lófajták vonulnak fel, az egész nap közlekedő lovas kocsi mellett pedig a múzeum szelíd szamara által húzott csacsikordéra is felülhetnek a gyerekek. 
    Arnóti Edit emléketetett rá, hogy a Skanzen tanyáján a paraszti udvar számos háziállata megtalálható, így kacsák, nyulak, juhok, szürke marha és mangalica is.

    A kézműves foglalkozásokon fonalból készült pulit, fonott ostort, faragott pásztorbotot, állatos fülbevalót, csutkacsacsit is készíthetnek az érdeklődők, a gyerekek állatos meséket hallgathatnak a meseszobában, a legkisebbeket pedig zenés ölbéli játékok várják. 

    Szombaton bábelőadás, vasárnap gyerekkoncert is szórakoztatja majd a Skanzenbe kilátogatókat. 

 

 

MTI/Pixabay

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…