Főoldal Hírek Átólzéig Az állatoké a főszerep a Skanzenben az ünnepi hétvégén

Az állatoké a főszerep a Skanzenben az ünnepi hétvégén

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,150
 ehaccp_topbanner3.jpg


    A paraszti gazdaságok állatai állnak a középpontban a szentendrei Skanzen ünnepi hétvégéjén – tájékoztatta az MTI-t a szabadtéri néprajzi múzeum sajtóreferense.

 

kakas4_oldalas_magazin
Képünk illusztráció! 

    Arnóti Edit elmondta, hogy szombaton és vasárnap a paraszti gazdaság jószágaival, a hozzájuk kapcsolódó munkákkal, ismeretekkel, valamint bemutatókkal, játékos feladatokkal és állatos mesékkel találkozhatnak a látogatók.
    A vendégeket túraútvonal vezeti végig a paraszti udvar állatainak felfedezésében, aminek során a gyerekek megtapasztalhatják, milyen összeszedni a tojásokat a tyúkok alól, hogyan lesz a tejszínből vaj, a birka gyapjából nemez, de várja őket tejes-vajas fejtörő, malacpuzzle, szekérszerelés, almozás, gyapjúmosás és sok más érdekesség is.

    Az állati bemutatók keretében magyar kutyafajtákkal – kuvasszal, vizslával, pumival, erdélyi kopóval – találkozhatnak a látogatók, sőt sétáltathatják is őket, de megismerkedhetnek egy kutyaiskola házi feladataival is. Az érdeklődők a régi idők üzenetküldését is kipróbálhatják postagalambok segítségével, és megismerhetik a különböző galambfajtákat is.

    A magyar lófajták bemutatóján hucul, lipicai, nóniusz és más legendás lófajták vonulnak fel, az egész nap közlekedő lovas kocsi mellett pedig a múzeum szelíd szamara által húzott csacsikordéra is felülhetnek a gyerekek. 
    Arnóti Edit emléketetett rá, hogy a Skanzen tanyáján a paraszti udvar számos háziállata megtalálható, így kacsák, nyulak, juhok, szürke marha és mangalica is.

    A kézműves foglalkozásokon fonalból készült pulit, fonott ostort, faragott pásztorbotot, állatos fülbevalót, csutkacsacsit is készíthetnek az érdeklődők, a gyerekek állatos meséket hallgathatnak a meseszobában, a legkisebbeket pedig zenés ölbéli játékok várják. 

    Szombaton bábelőadás, vasárnap gyerekkoncert is szórakoztatja majd a Skanzenbe kilátogatókat. 

 

 

MTI/Pixabay

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…