Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett bárányborda, rozmaringos tört burgonyával

Grillezett bárányborda, rozmaringos tört burgonyával

4 perc átlagos olvasási idő
0
2,697
A képen szereplő ételt Gyánó Zoltán István készítette!
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett bárányborda, rozmaringos tört burgonyával

 

A képen szereplő ételt Gyánó Zoltán István készítette!

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg bárányborda
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 3 közepes méretű sárgarépa
  • 3 közepes méretű fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 6 db babérlevél
  • 60 dkg burgonya
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors

 

A báránybordát sózzuk, és borsozzuk, rozmaringgal bedörzsöljük, majd elősütjük és félretesszük.

A megtisztított zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller) vékony csíkokra (julienne) vágjuk és kevés sós, borsos, babérleveles vízben ressre főzzük.

A hús elősütésekor visszamaradt zsiradékon megpároljuk a megmaradt zöldségeket: sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikát adunk hozzá, majd kevés vízzel és borral felöntjük. Fedő alatt puhára pároljuk, közben néha ránézünk, és ha szükséges, pótoljuk a vizet. Végül lisztszórással besűrítjük, végül a mártást átpasszírozzuk.

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. A hagymát felkockázzuk, és kevés zsíron lepirítjuk, majd rozmaringot adunk hozzá és a felkockázott burgonyát rászűrjük. Borssal megfűszerezzük, majd áttörjük.

A hússzeletek a faszenes grillrácson készre sütjük. Ha megsült a bárányborda, akkor egymáshoz támasztva tálaljuk, mellé pedig a ressre főzött zöldségeket, a mártást és a rozmaringos hagymástört burgonyát tálaljuk.

 

Így egy ízletes és pikáns ételt készítettünk, mely megfelelő választás ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor ünnepi ételnek is kimondottan megfelelő lehet. Kóstolják csak meg!

A képen szereplő ételt Gyánó Zoltán István készítette!

 

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025

Budapest, 2024.10.08.: Idén újra megrendezésre került Budapesten a The House of Angostura …