Főoldal Hírek Átólzéig Grillezett bárányborda, rozmaringos tört burgonyával

Grillezett bárányborda, rozmaringos tört burgonyával

4 perc átlagos olvasási idő
0
2,227
A képen szereplő ételt Gyánó Zoltán István készítette!
 ehaccp_topbanner3.jpg

Grillezett bárányborda, rozmaringos tört burgonyával

 

A képen szereplő ételt Gyánó Zoltán István készítette!

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg bárányborda
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 3 közepes méretű sárgarépa
  • 3 közepes méretű fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 6 db babérlevél
  • 60 dkg burgonya
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors

 

A báránybordát sózzuk, és borsozzuk, rozmaringgal bedörzsöljük, majd elősütjük és félretesszük.

A megtisztított zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller) vékony csíkokra (julienne) vágjuk és kevés sós, borsos, babérleveles vízben ressre főzzük.

A hús elősütésekor visszamaradt zsiradékon megpároljuk a megmaradt zöldségeket: sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikát adunk hozzá, majd kevés vízzel és borral felöntjük. Fedő alatt puhára pároljuk, közben néha ránézünk, és ha szükséges, pótoljuk a vizet. Végül lisztszórással besűrítjük, végül a mártást átpasszírozzuk.

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. A hagymát felkockázzuk, és kevés zsíron lepirítjuk, majd rozmaringot adunk hozzá és a felkockázott burgonyát rászűrjük. Borssal megfűszerezzük, majd áttörjük.

A hússzeletek a faszenes grillrácson készre sütjük. Ha megsült a bárányborda, akkor egymáshoz támasztva tálaljuk, mellé pedig a ressre főzött zöldségeket, a mártást és a rozmaringos hagymástört burgonyát tálaljuk.

 

Így egy ízletes és pikáns ételt készítettünk, mely megfelelő választás ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor ünnepi ételnek is kimondottan megfelelő lehet. Kóstolják csak meg!

A képen szereplő ételt Gyánó Zoltán István készítette!

 

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

AM: idén előbb kezdődött a dinnyeszezon

Fogyasszunk a nyáron minél több magyar dinnyét, mert így a magyar családok megélhetését és…