Főoldal Hírek Ajánló Folytatódtak az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének workshopjai

Folytatódtak az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének workshopjai

9 perc átlagos olvasási idő
0
87
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2025. január 6-án újra megrendezte a workshop-sorozatának következő rendezvényét.

 

A juh- és kecsketej beszerzésének forrásairól, valamint azok felhasználásáról Dr. Kukovics Sándor, a Juh Terméktanács ügyvezető igazgatója és a Magyar Juh- és Kecsketejgazdasági Közhasznú Egyesület elnöke tartott előadást.

 

Dr. Kukovics Sándor, a Juh Terméktanács ügyvezető igazgatója és a Magyar Juh- és Kecsketejgazdasági Közhasznú Egyesület elnöke

 

A workshop során nagy hangsúlyt kapott a kecsketej és juhtej fogyasztása, valamint ezek különböző táplálkozási rendszerekben betöltött szerepe. Megtudtuk, mindkét tejfajta rendkívül gazdag fontos tápanyagokban, mint például a fehérjék, kalcium és vitaminok. A kecsketej alacsonyabb zsírtartalommal rendelkezik, míg a juhtej magasabb zsírtartalma miatt különleges termékek előállítására is alkalmas. Kecsketej fogyasztását gyakran ajánlják azoknak, akik allergiásak a tehéntejre, valamint emészthetőségi szempontok miatt is előnyös. Juhtejből készült termékek, mint például a juhsajt és juhtúró, különlegességükkel váltak népszerűvé.

A Magyar Juh- és Kecsketejgazdasági Közhasznú Egyesület egy olyan szervezet, amely a juh- és kecsketenyésztők érdekeit képviseli Magyarországon. Az egyesület célja, hogy elősegítse a juh- és kecsketejtermelés fejlesztését, támogassa a gazdák szakmai fejlődését, valamint népszerűsítse a juh- és kecsketej termékek fogyasztását. Az egyesület különféle rendezvényeket szervez, információval, tanácsadással és képzésekkel látja el tagjait, hogy ezáltal is hozzájáruljon a fenntartható és versenyképes tejgazdaság kialakításához.

 

Továbbá, a taggyűlésen az Univer Product Zrt., a magyar élelmiszeripar kiemelkedő szereplője is képviseltette magát.

Az Univer Zrt. egy vezető élelmiszeripari vállalat Magyarországon, amely több mint ötven éve elkötelezetten szolgálja a fogyasztók igényeit. Az Univer Zrt. termékei széles körben ismertek és elismertek nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is, így az országos és nemzetközi piacokon is meghatározó szerepet töltenek be.

A vállalat kínálatában számos termék megtalálható, többek között majonéz, ketchup, mustár, torma, valamint magyaros termékek, amelyek minőségükkel és ízvilágukkal kiemelkednek a konkurencia termékei közül. Az Univer termékei már nemzetközi versenyeken is helyt álltak, és számos díjat nyertek, amely tovább erősítette a vállalat hírnevét és szakmai elismertségét.

 

Almási Mónika, az Univer Product Zrt gasztronómiai vezetője

 

A taggyűlésen az Univer képviseletében, Almási Mónika vett részt, aki folyamatosan azon dolgozik, hogy az Univer termékei a lehető legmagasabb minőséget képviseljék. Mónika bemutatta a cégünk termékeit, emellett kóstolással is készült, így a jelenlévők saját ízlelőbimbóikkal is megtapasztalhatták az Univer termékeinek kiválóságát.

Az Univer Zrt. törekvése, hogy a magyar hagyományokat és ízvilágot megőrizve, de a modern elvárásoknak is megfelelve, kiváló minőségű élelmiszerekkel lássa el a fogyasztókat, és hozzájáruljon a magyar élelmiszeripar további fejlődéséhez.

 

Az eseményen szó esett még az egyesületi ügyekről, az év során megrendezendő versenyekről, a szakma új híreiről, valamint különböző szolgáltatásokról, amelyek segítik a mindennapi munkavégzést.

Asztalos István elnöktől elhangzott, hogy az Agroturizmus étele, a Szamos Tányérdesszert verseny és a Magyarország étele keretében megvalósuló pályaorientációs rajzversenybe még lehet nevezni, egyben kérte a tagságot azok népszerűsítésére.

Valamint szóba került a XXVI. Séfbál is, mely 2025. február 15-én Lajosmizsén, az Új Tanyacsárdában kerül megrendezésre.

Így tehát az Egyesület tagjai bevonásra kerülnek Magyarország egyik legnagyobb gasztronómia eseményének kivitelezésébe, folyamatos támogatást és hasznos információkat kapnak, melyek segítik szakmai fejlődésüket és mindennapi munkájukat. A tagság mindenképpen ajánlott azok számára, akik elkötelezettek a magyar konyhaművészet iránt és részt szeretnének venni egy dinamikus közösségben.

Csatlakozz most Te is, és légy része az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete sikeres csapatának!

 

Az eseményen készült többi képért kattints erre a hivatkozásra>>>

 

***

Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport

Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport, miután az érdekel…