Átólzéig Culinary World Cup 2014 – Megvan az első magyar aranyérem Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-23 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,196 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Update 2014.11.23. 19:14 Megszületett az első magyar aranyérem Kiss Podmaniczky Krisztina D2 kategóriában! Gratulálunk! (forrás: MNGSZ) Update 2014.11.23. 13:21 A Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetség facebook profiljáról származó információ szerint a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatottat a Meleg konyhai programját BRONZ éremmel jutalmazta a zsűri. Annyiban mindenképpen peches volt a csapat, hogy az első napon versenyzett, és ilyenkor még egy kicsit ,,spórol’’ a zsűri az arany- és ezüstérmekkel. Ennek megfelelően öt válogatott bronzérmet érdemelt ki, az USA-nak adtak egyedül aranyérmet – fogalmaz a beol.hu tudósítása. Ma megkezdődött a 2014-es szakácsvilágbajnokság, a Culinary World Cup. A hagyományosan Luxemburgban rendezett versenyen részt vesz a Magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott és több egyéni versenyző. A csapat tagjai: Ambrus György, ifj. Ambrus György, Elek Richárd, Garaczi Zoltán, Kiss Dániel, Kostyál Gábor, Szilágyi Gábor, Tímár András, Tímár Attila, Toókos Ferenc, Turóczi Anita (cukrász) és Volenter István. A magyarok mellett szombaton öt válogatott lép a konyhába: az USA, Anglia, Wales, Spanyolország és Románia együttese. A magyar válogatott háromfogásos luxembourgi versenymenüje a következő. Előétel: vadvízi fogasfilé marinírozott lazaccal, fűszernövényekkel ékesített savanyú daikonretek-szőnyeggel borítva, citrusokkal aromatizált rizottókrokettel. Tigris garnéla mousseline rákmártással, pagodakarfiol terrine sült kelvirághabbal. Főétel: mangalicaszűz füstölt libamájas és rókagombás ,,nercben” sütve, makóihagyma-variációval. Malacpofa- és fülsajt pecsenyelével, naranccsal glasszírozott karottával. Véreshurka royale-wasabis zöldalmagéllel, pirított polentával. Desszert: tésztafánk-különlegesség tonkababos étcsokoládé mousse-szal töltve, akácmézes krémszalag tokaji aszús tápióka gyöngyökkel, tejcsokoládés kapszula ganache-zsal, pisztáciás piskótarolád fehércsokival, málnasorbet pirosgyümölcs-salátával, zselélepellel, vargabéles vanília espumával. A 110 adagos ételsort 18 óráig kell elkészíteni, ezután két és fél óra alatt tálalni. (forrás: beol.hu, kép: facebook)
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Emberemlékezet óta nem kezdődött ilyen korán a szüret A szokatlanul meleg és csapadékos időjárás miatt hetekkel korábban megkezdődik a szőlő szüretelése – …
Így találhat munkahelyet 50 felett Így találhat munkahelyet 50 felett Hiába a tapasztalat, 50 év fölött egyre nehezebb …