Főoldal Hírek Kultúra Felavatták a Hírességek Zongoráját Újbudán

Felavatták a Hírességek Zongoráját Újbudán

9 perc átlagos olvasási idő
0
1,238
 ehaccp_topbanner3.jpg

Felavatták a Hírességek Zongoráját Újbudán

 

Ferenczi Gyuri és Petruska közös zenei produkciójával avatták fel a Hírességek Zongoráját szerdán Újbudán a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol bemutatták a 11. kerület első színes kulturális havilapját, a Pont Magazint is.

A sajtótájékoztatón Antal Nikolett a B32 Galéria és Kultúrtér művészeti vezetője elmondta, hogy az újbudai összművészeti központ sokfajta produkció számára alkalmas befogadó helyként igyekszik nemcsak a 11. kerület, de a szélesebb közönség számára is elérhető programokat kínálni. Mint emlékeztetett, a ‘80-’90-es években az akkor még Bartók’32 Galéria meghatározó hely volt a kortárs képzőművészeti szcénában, és az ország egyik legismertebb galériájaként tartották számon. Valamelyest visszatérve a gyökerekhez, az egykori legendás hely haladó gondolkodását megőrizve tervezték meg a központ kulturális koncepcióját.

 

Itt a kerület első közösségi könyvespolca

Áprilisban 11-én a költészet napján népszerű fiatal írók óvodásoknak tartott felolvasással és közös mesedélutánnal avatták fel Újbuda első közösség könyvespolcát a B32 Galériában. A „vidd el, hozz egyet” elv alapján működő tárolószekrény a közösségben gondolkodásra is ösztönzi az irodalom szerelmeseit – – mondta el a művészeti vezető.

 

Felavatták a Hírességek Zongoráját

A galéria előtérben található a Hírességek Zongorája, a kidobásra ítélt ódon hangszert két fiatal művész, Mátyási Péter és Szabó Attila alakította vintage dizájntárggyá. Erre helyezték fel a sajtótájékoztató keretében a kézjegyükkel ellátott türkiz pontokat Ferenczi György és Petruska, rövid közös zenei produkciójuk után.

 

Itt a képzőművészet is otthonra lelt

A programokat ismertetve Antal Nikolett elmondta, hogy az események között egyszerre vannak jelen a klasszikus képzőművészeti kiállítások, így például a Kokas Ignác 90 a Magyar Festészet Napja alkalmából, illetve a legfiatalabbakat bemutató kiállítások a Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékével és a Metropolitan Egyetem Képi ábrázolás szakával együttműködve.

MINI DESIGN MARKET kismamáknak és gyereknek

A következő MINI DESIGN MARKET május 7-én lesz, és alapvetően a gyermektematikára épül – jelentette be a művészeti vezető, aki elmondta, hogy míg márciusban az újrahasznosításé volt a főszerep, májusban a családokra, a kismamákra és a gyerekre fókuszál a hazai ipar-és design művészek színe-java.

 

Fellép az Európa Kiadó is

Rock&roll és toll, illetve a világ és a zene címmel két új zenei sorozattal debütált a kultúrtér. Május 20-án az Európa Kiadó koncertezik, míg ősszel Petruska Kapunyitók lemeze mutatkozik be a kultúrtér színpadán egy szociológiai, pszichológiai kerekasztallal kiegészülve a kapunyitás témájában.

 

Független színházi fesztivált rendeznek ősszel

A B32 Galéria és Kultúrtér együttműködve a független színházi szcénával reflACT címmel őszi színházi fesztivállal jelentkezik – emelte ki Antal Ágnes. A seregszemlére független alkotókat várnak, a nyertesnek pedig továbbjátszási lehetőséget biztosítanak itt a helyszínen úgy, hogy a bevételek 80 százalékát a társulatot fogja megkapni. A zsűrit Jászay Tamás, Orlai Tibor és Tompa Andrea alkotják majd. Hajdu Szabolcs új színházi formációjának próbatere is lett a kultúrtér, így a frissen debütáló produkciójukkal várnak mindenkit szeptembertől a B32-ben.

 

Már csak pont egy kulturális magazin hiányzott!

 

Az idei esztendőben indították útjára Újbuda első színes, kulturális havilapját, a Pont Magazint, melynek már a harmadik száma is napvilágot látott – mutatta be a kiadványt  Hőnyi Gyula főszerkesztő. A 10 ezer példányban megjelenő ingyenes kiadvány nemcsak a kerület izgalmas kulturális eseményeiről ad naprakész ajánlót és információkat, de különleges, személyes interjúival a kiemelkedő kulturális a közelgő programokra is felhívja a figyelmet.

 

OPH

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…