Főoldal Hírek Átólzéig A Corvinus diákjai értenek a legjobban a borokhoz

A Corvinus diákjai értenek a legjobban a borokhoz

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,261
 ehaccp_topbanner3.jpg
A Corvinus diákjai értenek a legjobban a borokhoz 
 
Befejeződött az a verseny, amelyben egyetemisták rávilágíthattak arra, hogyan lehetne növelni a magyar borok versenyképességét. A legjobb csapat tagjai gyakornoki állást is kaptak az egyik nemzetközi hátterű tanácsadócégnél, amelynek Dubaiban és Stuttgart is vannak irodái.
 
(Kép:agraragazat.hu)

 
A versenyre 2-4 fős csapatokban 115 diák jelentkezett, akik gazdasági szakirányon tanulnak felsőoktatási intézményben. A versenyen kiderült, a borokhoz Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói értenek a legjobban. Ők kaptak állást az egyik cégnél.
 
A verseny célja az volt, hogy a diákok egy valós üzleti probléma megoldásán keresztül kipróbálják magukat vezetési tanácsadóként, és ezalatt jobban megismerjék a borászati piacot, majd az egyetem elvégzése után már olyan tapasztalatok birtokában helyezkedhessenek el, amelyeknek gyakorlati vonatkozásai is vannak. A pályázat nyertes csapatának minden tagja gyakornoki állást is kap a pályázatot meghirdető nemzetközi tanácsadócégnél.
 
Az egyetemisták feladata az volt, hogy Magyarország legnagyobb forgalmú borászata, az évente 12 millió palack bort forgalmazó Varga Pincészet termékportfólióját világítsák át, és tegyenek javaslatot a jövőbeli termékstratégia kialakítására. Varga Bálint, a pincészet tulajdonos-ügyvezetője szerint ma egy sikeres borászat működtetéséhez kevés, ha valaki jó borokat tud készíteni. „A sikeres működéshez olyan szavakat is ismerniük kell a borászatok vezetőinek, mint például stratégiai menedzsment, kontrolling,  folyamatmenedzsment,   szervezetalakítás, informatika,  reklám. Az ilyen tudás elsajátításában segíthetnek a hazai és nemzetközi tanácsadócégek is. Éppen ezért fogadtuk el az IFUA Horváth & Partners felkérését, és dolgoztuk ki közösen a versenyt” – magyarázta Varga Bálint.
 
 
Az említett budapesti tanácsadó cég tagja a stuttgarti központú Horváth & Partners csoportnak, amely Németországban 6, Ausztriában, Magyarországon, Romániában, Svájcban, Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben 1-1 irodával működik. Tagja a Cordence Worldwide tanácsadói hálózatnak, amelynek révén elérhetősége további 40 irodával bővül világszerte. A több mint 500 alkalmazottal és 100 millió eurót meghaladó összforgalommal rendelkező cégcsoport budapesti tagját, az IFUA Horváth & Partners Vezetési és Informatikai Tanácsadó Kft-t 1989-ben alapították. A Varga Pincészet működését segítő legjobb tanulmányt író csapat tagjai itt kaphatnak majd gyakornoki állást.
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…