Csőposta Legyen minden fesztiválon bringás menü Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-04-17 8 perc átlagos olvasási idő 0 463 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Ezt szorgalmazza egy új turisztikai kezdeményezésEzen a hétvégén féláron kapták az ebédet azok, akik kerékpárral érkeztek a balatoni régió egyik legnagyobb zenei fesztiváljára, ahol több nemzetközi sztár is fellépett. A bringásoknak kitalált menü elkészítésére a tó környékének egyik ismert séfjét, Varga Lászlót kérték fel, aki a Blues Bike and BBQ nevet adta a finomságnak. A Veszprémi Blues Fesztivál vendégei az ínyencséget egy food truckban kóstolhattàk meg. A bringás menü különlegessége, hogy az étel csomagolására egy QR kódot is elhelyeztek, amelyek olyan balatoni éttermek honlapjára vezettek amelyek egész évben nyitva vannak és könnyen elérhetőek egy túra alkalmával Veszprémből is.Varga László szerint: nincs jobb vendég, mint a messziről érkezett bringás turista. Aki kerékpárral jön, az a hosszabb út után meg is éhezik. Nem csak az útvonalát, de azt is megtervezi, hogy hol pihen és étkezik. A tudatos utazó pedig nem akar akármit elfogyasztani. Ez adta az ötletet, hogy a Veszprémi Blues Fesztiválra olyan ételeket készítsünk, amelyek különlegesek és illenek a rendezvény tematikájához. A Blues Bike and BBQ menü alapját olyan ételek képezték, amelyeket a zenei stílus egyik fellegvárában, Louisianában is szeretnek. Ilyen például a A po’ boy elnevezésű szendvics. Az eredeti szendvics töltelékét hagyományosan, marhasülttel, sült sonkával, rántott garnélával, sült rákkal, sült harcsával , louisianai meleg kolbásszal, hasábburgonyával, sült csirkével készítik. De néha aligátor, kacsa és nyúl is kerülhet az összetevők közé. Mindezt pirított, meleg francia kenyér közepébe tálalják, forró sajttal és salátával „fűszerezve” kerül a vendég elé. Mi ezt a szendvicset egy kicsit „magyarosítottuk”, a hazai közízléshez és a balatoni borok ízvilágához igazítottuk a bringás szendvics összetevőit, mondta a balatoni séf.Az akciótól azt vártàk a szervezők, hogy tovább emelkedik a balatoni régióban azoknak az aktívabb turistáknak a száma, akik kedvet kapnak ahhoz, hogy nyeregbe szálljanak és felfedezzék a Balaton kulináris lelőhelyeit – áll a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményében.A szervezet szerint a bringás csapatok nem csak most jelentek meg az átlagnál nagyobb számban, hanem a jövőben minden nagyobb fesztivál alkalmával, amelyet Veszprémben szerveznek meg. Jó hatással lesznek a régió turizmusára azok a koncertek, amelyeket például az új rendezvényhelyszínen, a Gyárkertben szerveznek meg. Itt május 5-től a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként olyan nemzetközi világsztároknak adnak otthont, mint a Kraftwerk, Iggy Pop, Paul Kalkbrenner, Paolo Nutini, Steve Aoki, vagy Papa Roach és Hollywood Undead. Ugyanakkor nem csak Veszprém segíthet fellendíteni a bringás turizmust. Nagy rohamra számítanak már most az elektromos kerékpárok kölcsönzésénél augusztusban is, amikor például a Paloznaki Jazzpikniket rendezik meg. A település közel van a tóhoz, de autóval a parkolás meglehetősen nehéz, ezért sokan biztosan kerékpárra pattannak majd ebben az időszakban is. A Balatoni Turizmus Szövetség most azt szorgalmazza, hogy ezeken a helyeken is kapjanak majd a bringások olyan menüt, amelyet kedvezményesen vásárolhatnak meg. Az akcióval az egészséges táplálkozás és az aktív turizmus összefüggéseire szeretnék ráirányítani a figyelmet – mondta Éskovács Péter, a szervezet munkatársa.Elkészült a Magyarország étele – A nemzet egy darabja című dal Robotok forradalmasítják a vendéglátást: ismert kínai cég termékei jönnek Magyarországra Több mint 44 ezren próbálták ki a növényi alapú étrendet egy hónapig A Séfklub különleges bemutatója: laskagomba, zöldségek és fűszerek a terítéken Megjelent az Oldalas magazin 2025. márciusi száma!
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Kolbásztöltő verseny a FELGA vándorserlegért Kolbásztöltő verseny a FELGA vándorserlegért A hagyományaink szerint a kunadacsi tájháznál, szép környezetben, …
Schnitta Sámuel emlékverseny A magyar gasztronómia éttermi munkájának megreformálója nevét viseli az a vendéglátós szakmai csapatverseny, amelyet …