Főoldal Hírek Átólzéig Bélszín és libamáj, grillezett zöldség salátával

Bélszín és libamáj, grillezett zöldség salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
2,189
 ehaccp_topbanner3.jpg

Bélszín és libamáj, grillezett zöldség salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg bélszín
  • 45 dkg libamáj
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 30 dkg cukkini
  • 25 dkg padlizsán
  • 1 ek oregano
  • 3 dl balzsamecet
  • 2 dkg só.
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 1 dl Oliva olaj
  • 1 db narancs leve
  • 2 kanál méz
  • 25 dkg parmezán

 

A bélszínt lehártyázzuk, szeleteljük, majd pácoljuk (mustár, bors, olaj). Egy-két napig hűtőben érleljük.

A feldarabolt zöldségeket egy felforrósított serpenyőben megsütjük, majd a balzsamecetből, narancsléből, és a mézből álló keverékkel összeforgatjuk.

A libamájat felszeleteljük, és a bélszínnel együtt, grillen megsütjük.

A megsült bélszínt és libamájat a grillezett zöldségekre tálaljuk.

 

Ez egy különleges étel, elég csak a viszonylagosan drága alapanyagokra gondolnunk, azonban ezzel az egyszerű elkészítés móddal pedig meghagytuk azoknak eredetiségét, ízét. Kóstolják csak meg!  

A képen szereplő ételt Gyánó Zoltán István készítette!

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Unják a magyarok az amerikai fast food-ot

Változatosabb gyorsételekre vágyunk Egy felmérés szerint a magyarok kilencvenöt százaléka …