Főoldal Hírek Átólzéig Bélszín és libamáj, grillezett zöldség salátával

Bélszín és libamáj, grillezett zöldség salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
2,108
 ehaccp_topbanner3.jpg

Bélszín és libamáj, grillezett zöldség salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg bélszín
  • 45 dkg libamáj
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 30 dkg cukkini
  • 25 dkg padlizsán
  • 1 ek oregano
  • 3 dl balzsamecet
  • 2 dkg só.
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 1 dl Oliva olaj
  • 1 db narancs leve
  • 2 kanál méz
  • 25 dkg parmezán

 

A bélszínt lehártyázzuk, szeleteljük, majd pácoljuk (mustár, bors, olaj). Egy-két napig hűtőben érleljük.

A feldarabolt zöldségeket egy felforrósított serpenyőben megsütjük, majd a balzsamecetből, narancsléből, és a mézből álló keverékkel összeforgatjuk.

A libamájat felszeleteljük, és a bélszínnel együtt, grillen megsütjük.

A megsült bélszínt és libamájat a grillezett zöldségekre tálaljuk.

 

Ez egy különleges étel, elég csak a viszonylagosan drága alapanyagokra gondolnunk, azonban ezzel az egyszerű elkészítés móddal pedig meghagytuk azoknak eredetiségét, ízét. Kóstolják csak meg!  

A képen szereplő ételt Gyánó Zoltán István készítette!

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…