Főoldal Hírek Átólzéig Fejlődőben a brit gasztronómia (bár a franciák nem így látják)

Fejlődőben a brit gasztronómia (bár a franciák nem így látják)

2 perc átlagos olvasási idő
0
513
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egy felmérés szerint, melyet 36 országban 26 000 ember megkérdezésével készített el a VisitBritain, 27 országban az emberek többsége már nem ért egyet azzal az állítással, miszerint az ”angol ételek rettenetesek” – írja a betegszoba.hu.

Oroszország, Észtország és Egyiptom voltak leginkább megelégedve az angol konyhával, míg Spanyolország, Olaszország, Japán és Franciaország a legkevésbé, legutóbbi már régóta igen szkeptikusan viszonyul szomszédja kulináris élvezeteihez.

A kutatók arról is megkérdezték a felmérés alanyait, melyik szerintük a legklasszikusabb angol étel. A többség elképzelése egy tojásból, virsliből, szalonnából és véres hurkából álló reggeli volt, amelyhez esetleg még gombát és sült paradicsomot is felszolgálnak. Arra a kérdésre, hogy mennyire értenek egyet azzal az állítással, miszerint ”mindig is ki akartam próbálni egy igazi angol reggelit”, csak az írek és a németek adtak bizonytalan választ, a legvállalkozóbb szelleműnek pedig az oroszok, a brazilok és az indiaiak mutatkoztak – emeli ki a betegszoba.hu.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…