Főoldal Hírek Átólzéig Fejlődőben a brit gasztronómia (bár a franciák nem így látják)

Fejlődőben a brit gasztronómia (bár a franciák nem így látják)

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,055
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egy felmérés szerint, melyet 36 országban 26 000 ember megkérdezésével készített el a VisitBritain, 27 országban az emberek többsége már nem ért egyet azzal az állítással, miszerint az ”angol ételek rettenetesek” – írja a betegszoba.hu.

Oroszország, Észtország és Egyiptom voltak leginkább megelégedve az angol konyhával, míg Spanyolország, Olaszország, Japán és Franciaország a legkevésbé, legutóbbi már régóta igen szkeptikusan viszonyul szomszédja kulináris élvezeteihez.

A kutatók arról is megkérdezték a felmérés alanyait, melyik szerintük a legklasszikusabb angol étel. A többség elképzelése egy tojásból, virsliből, szalonnából és véres hurkából álló reggeli volt, amelyhez esetleg még gombát és sült paradicsomot is felszolgálnak. Arra a kérdésre, hogy mennyire értenek egyet azzal az állítással, miszerint ”mindig is ki akartam próbálni egy igazi angol reggelit”, csak az írek és a németek adtak bizonytalan választ, a legvállalkozóbb szelleműnek pedig az oroszok, a brazilok és az indiaiak mutatkoztak – emeli ki a betegszoba.hu.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…