Főoldal Hírek Csőposta Elmaradnak a nyár végi nagy fesztiválok is

Elmaradnak a nyár végi nagy fesztiválok is

5 perc átlagos olvasási idő
0
564
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tájékoztatót azzal kezdte, hogy, a kormány elemezte a járványügyi helyzetet, ezek alapján Magyarország a vírust legjobban kezelő országok között volt az első hullám során. Európa legtöbb országában azonban romlik a járványhelyzet. A Balkánon különösen rosszak az adatok.

Nyugat-Európában kevésbé drámai a járvány alakulása, de ott is növekedő a tendencia. Néhány országban eredményes a védekezés. Horvátországban például az utóbbi 9 napban csökkent az aktív fertőzöttek száma.

A néhány pozitív példa ellenére nem ez jellemző a környező országokra.

Nem tarthatók meg az 500 fő feletti zenei rendezvények

A kormány nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken, mert bármilyen módosítás kockázatos lenne. A kormány semmilyen kockázatot nem vállal, a cél a második hullám megelőzése – hangoztatta.

Ami az zenés-táncos rendezvényekre vonatkozik, a hatályos szabályokat augusztus 15-e után is fenn kívánják tartani. Gulyás Gergely azt jelölte meg célként, hogy szeptember 1-jével az iskolák rendes tanulmányi rendben kezdhessék meg működésüket.

Garázskoncert sorozat indul, a magyar könnyűzene és a kiegészítő munkatársak segítségére. Az összesen 5,3 milliárd forint támogatásból 800 millió forint kifejezetten a roma zenészek támogatására fordít a kormányzat.

Postások fizetésemelése és a Hajógyári-sziget fejlesztése

Gulyás Gergely a Magyar Posta dolgozóinak fizetésemelési ügyével kapcsolatban elmondta, a vállalat veszteséges, ezért a fizetések emeléséhez Brüsszel jóváhagyását kéri a kormány.

A Hajógyári-sziget tervezett fejlesztésével kapcsolatban a miniszter leszögezte: a kormány nem kíván olyan beruházásokat megvalósítani, a melyet a helyi önkormányzatok nem támogatnak. Ezért nem Budapesten építik meg a Kovács Katalin kajak-kenu sportközpontot, mivel a fővárosi önkormányzat azt nem támogatja. A létesítmény számára más helyszínt keres a kormány az országban. Csakis olyan helyre kerülhet ez a sportközpont, ahol közmegelégedés fogadja – mondta Gulyás Gergely, majd elárulta, az esetleges új helyszín a Velencei tónál is lehet.

OPH/hirado.hu Kép: pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Szekérfesztivál Budapesten – A zene ereje összehoz

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Krisna szekere Budapestre a Ratha-játrá Szekérfeszti…