Főoldal Hírek Csőposta Elmaradnak a nyár végi nagy fesztiválok is

Elmaradnak a nyár végi nagy fesztiválok is

6 perc átlagos olvasási idő
0
267
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tájékoztatót azzal kezdte, hogy, a kormány elemezte a járványügyi helyzetet, ezek alapján Magyarország a vírust legjobban kezelő országok között volt az első hullám során. Európa legtöbb országában azonban romlik a járványhelyzet. A Balkánon különösen rosszak az adatok.

Nyugat-Európában kevésbé drámai a járvány alakulása, de ott is növekedő a tendencia. Néhány országban eredményes a védekezés. Horvátországban például az utóbbi 9 napban csökkent az aktív fertőzöttek száma.

A néhány pozitív példa ellenére nem ez jellemző a környező országokra.

Nem tarthatók meg az 500 fő feletti zenei rendezvények

A kormány nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken, mert bármilyen módosítás kockázatos lenne. A kormány semmilyen kockázatot nem vállal, a cél a második hullám megelőzése – hangoztatta.

Ami az zenés-táncos rendezvényekre vonatkozik, a hatályos szabályokat augusztus 15-e után is fenn kívánják tartani. Gulyás Gergely azt jelölte meg célként, hogy szeptember 1-jével az iskolák rendes tanulmányi rendben kezdhessék meg működésüket.

Garázskoncert sorozat indul, a magyar könnyűzene és a kiegészítő munkatársak segítségére. Az összesen 5,3 milliárd forint támogatásból 800 millió forint kifejezetten a roma zenészek támogatására fordít a kormányzat.

Postások fizetésemelése és a Hajógyári-sziget fejlesztése

Gulyás Gergely a Magyar Posta dolgozóinak fizetésemelési ügyével kapcsolatban elmondta, a vállalat veszteséges, ezért a fizetések emeléséhez Brüsszel jóváhagyását kéri a kormány.

A Hajógyári-sziget tervezett fejlesztésével kapcsolatban a miniszter leszögezte: a kormány nem kíván olyan beruházásokat megvalósítani, a melyet a helyi önkormányzatok nem támogatnak. Ezért nem Budapesten építik meg a Kovács Katalin kajak-kenu sportközpontot, mivel a fővárosi önkormányzat azt nem támogatja. A létesítmény számára más helyszínt keres a kormány az országban. Csakis olyan helyre kerülhet ez a sportközpont, ahol közmegelégedés fogadja – mondta Gulyás Gergely, majd elárulta, az esetleges új helyszín a Velencei tónál is lehet.

OPH/hirado.hu Kép: pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…