Főoldal Hírek Ajánló Ehető virágok a Séfklub workshopján

Ehető virágok a Séfklub workshopján

5 perc átlagos olvasási idő
0
2,834
 ehaccp_topbanner3.jpg
  1. június 4-én a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában gyűlésezett a Séfklub.

 

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének idei hatodik gyűlésére a Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában került sor.

 

Asztalos István, nyitotta meg a gyűlést, mégpedig a soron következő versennyel kapcsolatos beszédével. Majd kitért arra is, hogy az ÉTREND a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mesterképzés megújítását feladatul kapó bizottságba is tagokat delegált, amely munka hamarosan kezdődik.

 

Az egyesületi ügyek közt <a teljesség igénye nélkül> említésre került a hamarosan megrendezendő OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny (www.etrendegyesulet.hu/okes), valamint a nemrégen zárult Magyarország étele 2018. (www.magyarorszagetele.hu) szakácsverseny is.

 

 

Az Ország ételével kapcsolatban megismertette az éttermek részére kidolgozott rendszer részvételi feltételeit, és kérte a kollégákat, hogy értesítsék egymást, értesítsék az üzleteket, hogy minél szélesebb körben sikerüljön kiterjeszteni a projektet.

Elmondta azt is, hogy reményeik szerint a projekt forgalmat generál majd a csatlakozó vendéglátó egységek és a szállodák részére.

 

 

Ezután Pillár József beszélt az ehető virágokról, azok termeszthetőségéről és beszerezhetőségükről. Elmondta, hogy az ehető virágok hatalmas szakértelmet, felelősséget és kiemelt figyelmet igényelnek, mert könnyedén keveredhet közéjük olyan, amely bár úgy néz ki, de nem fogyasztható.

Azt is elmondta, hogy a virágok nem táplálékok, hanem kiegészítők, vagy ha úgy tetszik díszek a tányéron, éppen ezért a mértékletességük ajánlott.

Elmondta azt is, hogy cége a több, mint húsz év alatt felhalmozott tudásra támaszkodva, kimondottan bio módszereket dolgozott ki, hogy megóvják a virágokat a kártevőktől és betegségektől.

 

A virágok mellett ők a rukkola hazai meghonosítói, valamint egyéb salátafajtákat és fűszernövényeket is termesztenek, melyeket akár postai úton is ki tudnak küldeni az erre igényt támasztó éttermeknek. Egyúttal kérte a séfeket, hogy hozzanak magokat a világ minden tájáról, amivel színesíthető az itthoni génbank.

 

Weboldaluk címe: www.ehetoviragok.hu

 

A Chefklub workshop, július 2-án folytatódik, ahol a hazai porcelánokról, azok gyártásáról  és fajtáiról lesz szó, valamint bemutatkozik a Lillafüredi ásványvíz is.

 

 

Még több fotót>>>

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Sós, bodzás és kék – formabontóan új, saját sört alkottak a BGE hallgatói

Nemcsak íz, hanem megjelenés szempontjából is formabontó a BGE hallgatói által megalkotott…