Főoldal Hírek Átólzéig Faszénen sült tarja, lecsós-zöldséges burgonyával

Faszénen sült tarja, lecsós-zöldséges burgonyával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,652
 ehaccp_topbanner3.jpg

Faszénen sült tarja, lecsós-zöldséges burgonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg sertéstarja
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 db cukkini
  • 2 ek olaj (vagy zsír)
  • só0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 60 dkg burgonya
  • 2 dkg só.

 

A tarját felszeleteljük, majd klopfoljuk és sózzuk, fokhagymával bedörzsöljük, ezután hűtőben pihentetjük, majd faszénparázson megsütjük.

A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel kockákra, ahogyan a szalonnát is. A paprikát és a paradicsomot mossuk meg, majd a paradicsommal együtt vágjuk fel nagyobb darabokra.

Egy fedeles edényben olvasszuk ki a szalonna zsírját, majd a visszamaradt zsiradékhoz adjuk az aprított hagyma felét és dinszteljük üvegesre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el. Tegyük vissza az edényt a tűzre, ha szükséges öntsünk hozzá kevés vizet és adjuk hozzá a paprikát is.

Pároljuk félig készre, és adjuk a felvágott paradicsomot a félig kész lecsóhoz. Fedő alatt pároljuk készre az ételt. Szükség szerint még sózzuk meg.

A körethez a burgonyát megtisztítjuk, majd felkockázzuk, sós vízben, fűszerköménnyel ízesítve megfőzzük. Ha kész leszűrjük, és a lecsóval összeforraljuk és tálalhatunk.

Így egy ízletes ételt készítettünk. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Erős lehet az őszi szálláshelyszezon

Erős lesz az őszi szezon a szálláshelyeken, a jelenlegi adatok alapján a szeptemberi és ok…