Csőposta Év Fagylaltja Verseny 2020. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-06-12 7 perc átlagos olvasási idő 0 1,359 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöksége úgy határozott, hogy a rendkívüli helyzet miatt, bár rendhagyó módon, de idén is megszervezi az Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. Mind a szakma, mind a fogyasztók várják a kiváló fagylalt remekeket. A díjazott fagylaltok receptjeit az ipartestület tagjai részére (közel 400 cukrászda) átadja, így országszerte készíthetők lesznek. Az idei kiírás és verseny sokban eltér a megszokottól, a veszélyhelyzetre való tekintettel a versenyt idén „fesztivál” nélkül rendezik meg. Idén kétfordulós lesz a verseny, régiós elődöntők után – ahol kész fagylaltokkal kell indulni – következik az Ipartestület tanműhelyében a döntő, amikor majd a tanműhelyben kell helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek. A díjazott fagylaltokat sajtótájékoztató keretében mutatjuk be, melyet a Zila Kávéház – Krisztina Cukrászdában tartunk 2020. július 7-én. (A pontos időpontról a későbbiekben adunk tájékoztatást.) Legfontosabb információk: Verseny kategóriák: „I.” kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye (kétfordulós verseny) Ebben a kategóriába olyan fagylaltokkal lehet nevezni, amelyek természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes állomány javítóval készülnek. (Természetes állományjavítók lehetnek pl: szentjánoskenyérmag liszt, guarmag liszt, agar-agar, pektin, illetve ezeknek a cégek által gyártott keverékei, mint pl. „Neutro-k” használata is engedélyezett (max. 10 g / liter adagolásban). A tejes fagylaltok főzéssel készülnek, lehetőleg tojás felhasználásával. A fagylaltok kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők. 90-100% gyümölcstartalmú gyümölcspürék használata megengedett! Gyümölcs fagylaltoknak a késztermék tömegéhez viszonyítva minimum 30% jelleget adó gyümölcsöt kell tartalmaznia (csak a citrusféléknél lehet ennél kevesebb). A fagylaltokat csak ehető anyagokkal lehet díszíteni úgy, hogy a díszítés a fagylalt adagolhatóságát ne akadályozza! A fagylaltokhoz fagylalt bázis alap (pl. 50-es és 100-as adagolású), növényi eredetű habalap, hozzáadott növényi zsiradék, aroma, mesterséges színezék nem használható fel! Cukrászdánként/fagylaltozókként két fagylalt nevezhető a versenyre. „C” kategória: alapanyaggyártók, -forgalmazók versenye (egyfordulós verseny) Ebben a kategóriában alapanyag gyártók, illetve forgalmazók nevezhetnek. Cégenként két szabadon választott fagylalt nevezhető a versenyre. A versenyző csak készen hozott fagylalttal indulhat. A verseny az országos döntő napján lesz, az Ipartestület székházában. A fagylaltoknál alapanyag megkötés nincs. A régiós elődöntők a kijelölt régiós cukrászdákban lesznek 2020.06.30-án és 2020.07.01-én. Az országos döntő és a „C” kategória versenye az Ipartestület székházában kerül megrendezésre. Időpont: 2020. július 7., kedd A részletes versenykiírás és nevezési lap az Ipartestület honlapján elérhető: https://www.cukraszat.net/hirek-informaciok/458-ev-fagylaltja-verseny-2020-versenykiiras II. Magyar Gasztronómia napja: Mérföldkő és országokat átölelő siker Magyarország étele 2023. eredmények Szamos Mátyás-tányérdesszert verseny eredmények Befordúltam a konyhára rajzverseny erdmények Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Tállai András: év végéig élnek a kedvező szabályok a Szép-kártyánál A Szép-kártya kedvező szabályai több mint 50 milliárd forintot hagyhatnak az érintetteknél az idén. …
A brit éttermek tíz százaléka tönkrement a koronavírus-járvány kezdete óta A nagy-britanniai éttermek csaknem tíz százaléka tönkrement a koronavírus-járvány tavaly tavaszi elhatalmasodása óta – …